Jump to content

Combinatul va lucra cu două furnale


dcp100168

Recommended Posts

Combinatul va lucra cu două furnale

La ArcelorMittal Galaţi ar urma, în scurt timp, să fucţioneze două furnale, şi anume furnalul 5 şi furnalul 3, ne-a declarat liderul Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber.

Deşi una dintre intenţiile managementului Combinatului era de a opri în cursul lunii octombrie furnalul 5, care ar fi urmat să intre în reparaţii, mai precis să fie înlocuit clopotul, care este subdimensionat, se pare că acest lucru nu se va mai realiza la data programată. Mai mult, potrivit liderului sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, urmează să fie repus în funcţiune şi furnalul 3, ale cărui lucrări de reparaţii au fost finalizate încă din cursul lunii iulie.

Repornirea şi a furnalului 3, care va funcţiona în paralel cu furnalul 5, nu are drept cauză unele politici de contractare a unor noi comenzi pentru fostul colos siderurgic, motivul fiind legat de onorarea unor comenzi pe care combinatul din Polonia, aflat în ograda lui ArcelorMittal, nu le mai poate executa ca urmare a unei avarii produse la furnalul de la unitatea respectivă, ne-a mai declarat Gheorghe Tiber. „Din informaţiile pe care le am, oprirea furnalului de la combinatul din Polonia va determina ca o parte din comenzi să fie redirecţionate către combinatul din Galaţi, iar din acest motiv s-a decis să se repornească pentru o perioadă şi furnalul 3, iar furnalul 5 să nu mai intre în reparaţii. Dacă acest lucru poate fi considerat o veste bună, în schimb, potrivit informaţiilor pe care le am, anul viitor se ia în calcul închiderea fluxului primar din Combinat şi importul sleburilor din Brazilia, care să fie folosite la laminoare”, ne-a declarat Gheorghe Tiber.

Angajaţii de la furnale nu pot părăsi Combinatul

Intrarea în funcţiune a furnalului 3 are efecte şi în ceea ce priveşte derularea schemei de plecări voluntare care ar urma să fie finalizată la sfârşitul acestei luni. Ca urmare a repornirii furnalului 3 care va funcţiona împreună cu furnalul 5 şi care vor onora astfel şi comenzi pentru combinatul din Polonia, angajaţii de la departamentul furnale şi depozitul de materii prime nu au şanse să li se aprobe cererile de plecare cu ordonanţa. „Din informaţiile pe care le am, plecările de la furnale în baza ordonanţei au fost blocate, deoarece este nevoie de personal”, ne-a mai declarat Gheorghe Tiber. Reamintim că aproximativ 700 de siderurgişti au foat transferaţi de la nivelul uzinelor în departamentul numit talent pool, jumătate dintre ei, respectiv 350, depunând cerere de autodisponibilizare. Cererile pot fi depuse până la sfârşitul lunii septembrie, urmând să fie analizate în decursul lunii octombrie, când urmează ca administraţia să decidă care din ele vor fi aprobate, prioritate la aprobare având cei aflaţi în pragul pensionării.

monitoruldegalati.ro

Later edit: Se pare că nu-i chiar aşa, respectiv nu va fi pornit şi al doilea furnal. Tiber...

Link to comment
Share on other sites

Declaraţie de presă

Galaţi, 14 septembrie - “ArcelorMittal Galaţi doreşte să clarifice – aşa cum a mai anunţat anterior, deopotrivă partenerilor sociali şi cât şi opiniei publice - că actualele condiţii din piaţă nu sunt favorabile repornirii Furnalului nr. 3 şi că această intenţie nu este printre priorităţile noastre pe termen scurt. Dar acest echipament, recent reparat, poate fi repornit imediat ce situaţia se va îmbunătăţi.

Furnalul nr. 5 singur poate livra volumele de fontă lichidă necesare, de calitate înaltă şi la costuri competitive”.

Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.