Jump to content

Romani "pierduţi" în lume

Recommended Posts

Posted

Romani "pierduţi" în lume

Prin natura profesiei mele, - de aici, am cunoscut multi romani, "pierduti" prin lume!

Unora, le este dor de-ACASA, altora, nu, CATIVA NU VOR SA RECUNOASCA CA SUNT ROMANI, ( abia dupa ce le sunt vazute actele de identitate, privesc in jos, zambind, sau cu furie) si-si amintesc ca au supt lapte romanesc, si-au crescut pe prispa casei! Depinde de educatia fiecaruia...! Unii dintre ei, in prima faza, nu recunosc, dupa care, dupa ce savureaza 2 beri si-asculta o manea, si-amintesc ca plansul cel mai amar e pe " limba" ta!

O alta varianta, sunt cei care, cred, ca mirosind a parfumuri fine si purtand bijuterii scumpe, nu se vede originea si de ce nu, calitatea umana! Si nu in ultimul rand sunt cei care, nascand copiii prin lume, au uitat sa-i invete sa spuna bunicilor sarut mana mama sau tata, sub pretextul ca" put " a vaca...sau ca drumurile sunt nedesfundate...si ce sa caute copii lor in acel sat uitat de lume??? DAR NU, DE D-ZEU, ADAUG EU!

Majoritatea insa, sunt mandri ca sunt romani ( asa cum sunt si eu) si demonstreaza peste tot in lume, ca sunt persoane de calitate si foarte buni din punct de vedere profesional, chiar daca fiecare dintre ei, acasa au avut alte domenii de activitate.

POATE INTR-O ZI, POLITICA ROMANEASCA VA FI ALTA, SI POPORUL ROMAN VA AVEA UN ALT DESTIN...PENTRU CA-L MERITAM!

Va doresc numai bine, tuturor!

A.Dodan

Mesajul a fost primit pe mailul forumului.