Jump to content

FreeStay - un nou proiect muzical al lui Florin Ristei


dcp100168

Recommended Posts

FreeStay - un nou proiect muzical al lui Florin Ristei

Florin Ristei s-a născut pe 29 august 1987, în Galaţi. A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti - Informatică aplicată în energetică, apoi Informatică managerială la Universitatea Româno-Americană, însă toată lumea îl ştie ca solist de muzică, din perioada când a lansat, împreună cu formaţia Amici, melodia „Dana”. Din 2004 până în 2012 a fost solist al trupei Marfar, iar de curând, Florin a decis să pună capăt „relaţiei” cu Dana şi să lanseze primul single al noului său proiect „FreeStay - Ea a fost Dana”, piesă ce încheie orice legătură cu această fată. Debutul proiectului a avut loc pe 29 august, la lansarea teaserului video oficial al piesei (ce poate fi văzut şi ascultat la www.youtube.com/FreeStayOfficial). Nu întâmplător, data a coincis cu aniversarea lui Florin Ristei (25 ani), momentul marcând şi o altfel de "naştere", pe plan muzical. Începând din 14 septembrie, piesa poate fi ascultată pe toate canalele de specialitate (radio şi tv) sau online pe paginile oficiale FreeStay de pe Facebook şi Youtube.

O nouă formulă, un nou stil

Proiectul FreeStay reprezintă o revenire a lui Florin Ristei pe piaţa muzicală. După 6 ani de activitate în Marfar, a hotărât că e timpul să încerce o nouă formulă. Astfel, împreună cu prietenul şi fostul său coleg de trupă Şerban Niculae (clape) pun bazele acestui proiect. Trupa se completează cu Vladimir Grafu, un tânăr toboşar care a surprins de la prima audiţie, Mihai Togănel, basist pe care a avut ocazia să-l cunoască la diferite jam sessionuri, Alin Ilieş, chitarist absolvent de Conservator, proaspăt ajuns în Bucureşti şi clăparul Alin Teodorescu, cel mai tânăr membru al trupei. Lansarea oficială a proiectului FreeStay şi a videoclipului “Ea a fost Dana” va avea loc pe 2 octombrie, la Bucureşti.

Pe scenă, de la 10 ani

Vorbind despre începuturile carierei sale muzicale, Florin Ristei declară: „Am participat la tot felul de festivaluri până în 1999, când Prima TV a organizat un karaoke show la Constanţa, unde am câştigat toate etapele posibile. Acolo m-a văzut regizorul Lucian Pintilie şi a vrut să facem un film împreună, dar după un an de încercări nu s-a mai concretizat proiectul. Apoi m-au „agăţat” cei de la Roton, care au iniţiat proiectul Amici şi din octombrie 2000 a început nebunia cu Dana”.

„La Galaţi, nimeni nu m-a chemat să cânt”

Întrebat ce înseamnă Galaţiul pentru el, acum, după şapte ani de când s-a stabilit la Bucureşti, Florin răspunde: „Cu părere de rău, Galaţiul a fost singurul oraş în care nimeni nu m-a chemat să cânt după 2000, de când am început cu Amici şi apoi cu Marfar. Nu sunt genul care să mă bag cu forţa sau să vorbesc cu terţe persoane pentru a veni la diferite sărbători. În rest, Galaţi este încă "acasă", locul unde ajung cam rar, dar întotdeauna cu plăcere, la părinţii şi la fratele meu”.

La întrebarea: „Se poate trăi din muzică, astăzi, în România?”, răspunsul lui Florin e sincer: „Cât am fost cu Marfar pot spune că am câştigat destul de bine, noi ne-am axat pe cover foarte tare, eram una dintre cele mai bune trupe de coveruri şi, da, se câştigă decent. Însă, cu riscul de a nu mai câştiga o perioadă... am zis că e momentul să încerc să fac ce îmi place. Dacă n-o făceam acum, la 25 de ani, cu siguranţă la 30 n-o mai făceam”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.