Jump to content

Baurom Construct îşi majorează vânzările


dcp100168

Recommended Posts

Baurom Construct îşi majorează vânzările

Conducerea companiei Baurom Construct, cu sediul in Galati, furnizor local de produse metalurgice plate (in special tabla si benzi de otel), estimeaza o stabilizare sau chiar un usor regres al pietei specifice din Romania in 2012, ca urmare a conditiilor climatice extreme din primele luni ale anului in curs si din sezonul estival, care au impiedicat derularea optima a activitatii in sectorul constructiilor. Astfel, in acest an, domeniul s-ar putea situa, din punct de vedere cantitativ, la 3 milioane de tone de otel, corespunzatoare unui nivel valoric de 1,5 miliarde euro. Pentru intervalul 2012-2013 se estimeaza, insa, o crestere cuprinsa intre 7% si 10% pe an a sectorului, datorita investitiilor publice in infrastructura, energie si agricultura.

"Pentru anul in curs prognozam o majorare de 5% a cifrei de afaceri a companiei fata de nivelul din 2011, in pofida mentinerii unui nivel scazut al pretului local al otelului la 500-550 euro pe tona. Printre principalele dificultati in domeniu se vor observa si in perioada urmatoare instabilitatea cursului valutar, impredictibilitatea politica si fiscala, comportamentul financiar defectuos al clientilor si mentinerea unui regim juridic tolerant, in special in ceea ce priveste insolventa", a declarat Alexandru Chelu, director general al Baurom Construct.

La nivel national, compania livreaza produse din otel carbon uzual (tabla, profile, tevi, otel-beton etc.), jumatate din capacitatea de distributie fiind directionata catre sudul tarii (in Bucuresti si in regiunea Munteniei), insa sunt acoperite toate judetele utilizand atat flota proprie de autocamioane (60% din total), cat si serviciile marilor transportatori din Romania (40%). Produsele comercializate sunt destinate companiilor din domeniul constructiilor metalice, civile, industriale si de infrastructura, precum si altor industrii, cum ar fi cea chimica sau auto. In prezent, activitatea de procesare si productie a confectiilor metalice se desfasoara intr-o hala cu o suprafata de 3.000 mp, construita in regie proprie si dotata cu patru poduri rulante avand capacitati cuprinse intre 5 tone si 12 tone.

"In functie de tipurile proiectelor pentru care ni se solicita produse, fabrica poate livra pana la 300 de tone de piese pe luna. De asemenea, dispunem de o hala de fasonare, care include patru poduri rulante de 5-8 tone si o unitate de prelucrare a otelului-beton de 1.000 de tone pe luna. Actualmente, suntem in proces de extindere a centrelor de productie, datorita inregistrarii unei cresteri de 30% a vanzarilor de sisteme procesate in perioada 2011-2012", a precizat directorul general al companiei.

agendaconstructiilor.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.