Jump to content

Ambulanţă implicată într-un accident mortal


dcp100168

Recommended Posts

Două persoane au murit într-un accident în care a fost implicată o ambulanţă

Două persoane au decedat, iar una a fost grav rănită, în urma unui accident produs, marţi, în comuna Barcea, judeţul Galaţi, şi în care a fost implicată o ambulanţă, cele două victime fiind pacientul şi şoferul, transmite corespondentul MEDIAFAX. Accidentul s-a produs în jurul orei 13.30.

"Ambulanţierul şi un pacient de 82 de ani care se afla în ambulanţă în momentul producerii accidentului au decedat. Asistenta a intrat în comă şi are, din informaţiile pe care le deţin în acest moment, o fractură deschisă la un picior", a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, medicul Mihai Polinschi.

Potrivit şefului SMURD Galaţi, Anghel Trifan, şoferul ambulanţei şi pacientul au rămas prinşi între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare. El a mai spus că, la ora transmiterii acestei ştiri, asistenta, care este în comă, primeşte primele îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD care a ajuns la faţa locului, urmând să fie dusă la spital după ce va fi stabilizată.

Accidentul a avut loc pe DN 25, în comuna Barcea, în apropierea Primăriei, în prezent traficul fiind blocat şi deviat pe rute ocolitoare.

Reprezentanţii Centrului Infotrafic al Poliţiei Române precizează că primele date furnizate de martori arată că ambulanţa a intrat pe contrasens, fiind izbită de un tir, însă cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite în urma cercetările făcute de poliţişti.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Aurelian Ropotan, a spus că până acum poliţiştii nu au putut stabili dacă ambulanţa avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, urmând să fie audiaţi martori ai accidentului.

UPDATE

Ambulanţa implicată în accidentul soldat cu doi morţi nu avea pornit niciun semnal

Ambulanţa implicată în accidentul în urma căruia două persoane au murit, iar alta a fost rănită grav nu avea în funcţiune semnalele acustice şi lumnioase, intrând pe contrasens, unde a fost izbită de un camion încărcat cu fier, afirmă primarul comunei gălăţene unde a avut loc accidentul. Constantin Zamfir, primarul comunei Barcea, unde a avut loc accidentul, afirmă că ambulanţa s-a izbit violent cu un camion cu remorcă încărcat cu fier vechi. El a precizat că accidentul a avut loc la intersecţia DN 25 cu un drum judeţean, în apropierea Primăriei Barcea, după ce ambulanţa a ieşit din drumul judeţean fără a avea în funcţiune niciun fel de semnal, lovind camionul care circula regulamentar dinspre Tecuci.

Ambulanţa venea din comuna Iveşti, aflată la aproximativ doi kilometri de localitatea Barcea, de unde preluase un pacient. Accidentul s-a produs în jurul orei 13.30, la ora transmiterii acestei ştiti traficul fiind blocat în zonă.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa pacientul aflat în ambulanţă, în vârstă de 82 de ani, şi şoferul. Ei au rămas prinşi între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare. De asemenea, asistenta medicală aflată în ambulanţă a fost rănită grav.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, medicul Mihai Polinschi, declara că femeia a suferit un traumatism cranian şi o fractură la picior, fiind în comă. Ea a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD care a ajuns la faţa locului, fiind dusă la Spitalul Judeţean Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Asistenta rănită grav în accidentul de ambulanţă, în stop cardiorespirator

Asistenta rănită grav după ce ambulanţa în care se afla s-a ciocnit cu un camion încărcat cu fier vechi, într-o localitate gălăţeană, este în stop cardiorespirator, medicii încercând să o resusciteze, a declarat coordonatorul SMURD Galaţi, Anghel Trifan.

Asistenta care a suferit un traumatism carnio-cerebral şi o fractură deschisă la picior a fost preluată de o ambulanţă SMURD şi dusă la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi. Potrivit sursei citate, femeia a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora transmiterii acestei ştiri medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului gălăţean îmcercau să o resusciteze.

Pe de altă parte, Parchetul instanţei supreme a anunţat, marţi după-amiază, că pe rolul Parchetului Judecătoriei Lieşti a fost constituit un dosar în care se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul şi răspunderea judiciară în acest caz.

Link to comment
Share on other sites

Asistenta rănită grav în accidentul de ambulanţă din judeţul Galaţi a murit

Asistenta rănită grav după ce ambulanţa în care se afla s-a ciocnit cu un camion încărcat cu fier vechi, într-o localitate gălăţeană, a murit, a declarat coordonatorul SMURD Galaţi, Angel Trifan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, a precizat că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi au încercat timp de câteva zeci de minute să o resusciteze, însă fără rezultat.

Asistenta medicală suferise un traumatism carnio-cerebral şi o fractură deschisă la picior. Ea a fost preluată în comă de o ambulanţă SMURD şi dusă la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi, unde s-a aflat în stop cardio-respirator.

Link to comment
Share on other sites

Accident la Barcea. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat marţi în urma unui accident provocat de o ambulanţă din Iveşti în faţa Primăriei din Barcea. Şoferul ambulanţei şi pacientul preluat din Buceşti au murit la scurt timp după incident. Asistenta a fost transportată de urgenţă la Galaţi, dar, din cauza traumatismelor, a intrat în stop cardiorespirator. Eforturile depuse de personalul Spitalului de Urgenţă au fost zadarnice, femeia pierzând lupta cu viaţa.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că „ambulanţa s-a angajat în depăşirea unui camion. A fost lovită frontal de un alt camion şi proiectată într-un microbuz înmatriculat în Brăila. Din declaraţiile martorilor am aflat că ambulanţa nu folosea semnalele acustice sau luminoase", ne-a explicat Bogdan Carp, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

„Pacientul avea demenţă senilă şi s-a automutilat, îşi tăiase urechea şi trebuia cusut. Şoferul de pe ambulanţă, de 48 de ani, şi asistenta, de 52 de ani, aveau peste 20 de ani vechime şi erau printre oamenii noştri buni. Din păcate, din câte se pare, este vina noastră”, ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Nepotul bărbatului de 82 de ani ne-a spus că era în drum spre bunicul lui, pentru a-l duce la spital. Din păcate s-a întâlnit pe drum cu ambulanţa răsturnată şi astfel a aflat şi de tragedie. Martorii accidentului au fost părtaşi la momente de coşmar. „Şoferul de pe ambulanţă nu a murit pe loc. A venit o doctoriţă să îi acorde primul ajutor, dar nu a reuşit mare lucru, pentru că era prins între fiare. Ne-a cerut lumânare. Probabil simţea că nu mai are mult de trăit. Nu am putut însă să îi aprindem o lumânare pentru că pe jos era combustibil”, ne-au mărturisit cei prezenţi la faţa locului.

În accident a fost implicat şi un TIR, care circula regulamentar dinspre Tecuci spre Galaţi. Exact lângă primăria din Barcea este şi un bar, cu terasă, care, la ora producerii accidentului, era plină de oameni. Din fericire, şoferul TIR-ului a tras dreapta exact în momentul în care a trebuit pentru a evita terasa barului, oprindu-se într-un gard.

La faţa locului a ajuns şi o echipă de la ITM, condusă de Ionel Petrea, care ne-a declarat că se vor face cercetări, incidentul fiind încadrat în categoria accidentelor de muncă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Şoferul autospecialei mort în accidentul din Galaţi împlinea 30 de ani de muncă la Ambulanţă

Un accident teribil, petrecut ieri în apropiere de Tecuci, Galaţi, a curmat vieţile a trei oameni aflaţi într-o ambulanţă ce s-a izbit de un TIR: şoferul, asistenta şi pacientul. Familiile oamenilor sunt în stare de şoc.

"Am aflat de la televizor că a murit. Nici nu mai am cuvinte. Am mai avut un băiat, tot şofer, tot pe Salvare, care a murit tot aşa", spunea Floarea Damian, mama lui Virgil, conducătorul autospecialei. Femeia a povestit cum, în urmă cu zece ani a trebuit să-şi îngroape alt fiu care a murit într-un accident parcă tras la indigo. Chiar în ziua accidentului, se împlineau 30 de ani de când lucra ca şofer de ambulanţă.

"A plătit greşeala asta cu viaţa"

Azi, la morga din Galaţi au sosit şi rudele lui Gheorghe Sava, pacientul în vârstă de 82 de ani, mort şi el în acelaşi accident. "Şi noi tot de la televizor am aflat. Nu avem acum nicio pretenţie să dăm în judecată pe alţii. Că şi şoferul e mort. A plătit greşeala asta cu viaţa. Unchiul nostru era pe moarte şi era foarte foarte agitat şi greu de tratat", ne-a declarat Tiron Damian, nepotul bolnavului decedat.

Fiica asistentei se măritase acum o săptămână

La morga a sosit şi fiica asistentei decedate în accident, dar femeia nu a avut puterea sa spuna vreo vorbă. Cu o săptămână în urmă, fata s-a căsătorit, iar acum este nevoită să-şi conducă mama pe ultimul drum. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a început o anchetă internă în urma acestui trafic incident. "În acelasi timp, tot personalul ambulanţei va fi din nou instruit, iar şoferii vor fi supuşi unor serii de teste despre legislaţia rutieră", a declarat dr. Domnica Ursu, director medical Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Şi poliţia Rutieră are date noi. "S-a efectuat expertiza tehnică a maşinilor implicate în accident. Erau în regulă. La fel alcoolenia şoferilor supravieţuitori implicaţi în accident era 0. Aşteptăm date şi despre alcoolemia şoferului de pe ambulanţă", a precizat Bogdan Carp de la Poliţia Rutieră Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Ambulanţa, în doliu

Toate echipajele ambulanţelor din România au ţinut astăzi un moment de reculegere în memoria colegilor lor decedaţi la Galaţi.

Angajaţii de pe Ambulanţă au adus un omagiu colegilor morţi la începutul acestei săptămâni la Galaţi, într-un accident de circulaţie, precum şi pacientului care şi-a pierdut viaţa în drum spre spital. Ei au ţinut un scurt moment de reculegere. Tot în semn de respect, membrii echipajelor de pe ambulanţe din România vor purta astăzi şi mâine - zilele înmormântării colegilor lor - doliu.

Conform primelor rezultate ale anchetei poliţiştilor rutieri, ambulanţierul a încercat să facă o depăşire riscantă, în urma căreia salvarea a acroşat un microbuz şi apoi s-a ciocnit frontal cu un camion TIR încărcat cu fier vechi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.