Jump to content

Chiriaşii primăriei au datorii de peste 4,7 milioane lei


dcp100168

Recommended Posts

Chiriaşii primăriei au datorii de peste 4,7 milioane lei

Aproape jumătate dintre persoanele care locuiesc cu chirie în apartamentele şi casele Primăriei Galaţi au datorii către municipalitate, suma totală fiind de peste 4,7 milioane lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, municipalitatea are în total 3.761 de contracte de închiriere, dintre care 1.753 sunt chiriaşi cu datorii. Primăria a început acţiunea de recuperare a restanţelor, pe rolul instanţelor de judecată fiind 676 de dosare pentru rezilierea acestor contracte şi evacuarea rău-platnicilor.

Primăria are 2.509 contracte de închiriere la bloc, dintre care 1.383 nu au datorii la chirie, 484 au datorii de peste 1.000 lei, iar 642 au datorii sub 1.000 lei. Chiriaşii de la bloc au acumulat datorii totale de peste 1,9 milioane lei, în condiţiile în care cea mai scăzută chirie este de 20 lei, iar cea mai mare de 100 lei în locuinţele ANL cu trei camere.

Cea mai mare datorie-27.806 lei, chirie şi 78.415 lei, întreţinere – o are o familie care locuieşte pe strada Saturn. Are sentinţă de evacuare şi urmează executarea silită.

„În acest moment sunt 228 de dosare promovate în instanţă pentru rezilierea acestor contracte de închiriere şi încă 99 în curs de promovare în instanţă”, a spus Costache.

Primăria Galaţi mai are şi 1.252 contracte de închiriere pentru case, dintre care 625 nu au datorii, 402 au datorii sub 1.000 lei, iar 225 au datorii peste 1.000 lei. Chiriaşii din case au acumulat datorii totale de peste 2,8 milioane lei. În instanţă sunt 349 dosare pentru rezilierea acestor contracte şi evacuarea rău-platnicilor. Cea mai mare datorie-41.000 lei-o are o familie care locuieşte pe strada Ion Luca Caragiale.

„Facem toate demersurile legale pentru a fi evacuaţi cei rău-platnici. Toţi restanţierii au primit somaţii. Problema este că sunt oameni care pot să-şi plătească chiriile dar nu au făcut-o. Dacă cei evacuaţi se vor instala în faţa primăriei în corturi, vor fi evacuaţi şi de acolo. Această situaţie nu mai poate fi tolerată şi de aceea ne adresăm instanţei de judecată pentru evacuare”, a declarat primarul Marius Stan.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Da? Faceti demersuri sa-i evacuati pe toti tiganii care va golesc vistieriile? Luati-va, odata, cavaleria si luati pe rand toate casele, incepand cu centrul si pornind spre periferie, dar mai repede, pana nu se darama de tot casele..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.