Jump to content

Prea multe autobuze...?!


George Eftimie

Recommended Posts

Daca esti utilizator zilnic al transportului in comun din Galati nu poti sa nu remarci faptul ca pe parcursul timpului - ma refer

la ultimii 35 - 40 de ani,ca sa fie clar - evolutia acestuia a fost evident pozitiva,chiar daca in unele perioade situatia acestuia a fost destul de critica atat in general vorbind ca numar de mijloace de transport cat si pe unele trasee in special.

Majoritatea galatenilor au cunoscut si cunosc acest lucru pe pielea lor asa incat pot confirma acest lucru. Ar fi de dorit sa se faca un sondaj de opinie in randul publicului calator permanent privind modul cum s-ar putea imbunatati calitatea transportului in comun in Galati,cu aceleasi mijloace si fara cheltuieli suplimentare!

Ceea ce ar fi de semnalat in ce priveste fluenta circulatiei transportului in comun si repartizarea numarului de autobuze pe trasee precum si graficul de circulatie al acestora sunt urmatoarele aspecte:

1.Numarul de autobuze (si troleibuze acolo unde exista...!) repartizat pe trasee este prea mare pe unele trasee si prea mic pe altele. De exemplu : sunt prea multe pe zona -Gradina Publica-Parc CFR ( 102-104-105-19,etc ....) si prea putine in zona Gara CFR....!

2.Graficele de circulatie sunt intocmita astfel incat autobuzele -cel putin cele care vin in Gara CFR - circula in pachet ceea ce este dezavantajos pentru calatori intrucat scade frecventa de circulatie a acestora . ...respectiv intervalul de circulatie dintre doua autobuze este de cca 25-35min ceea ce este neconvenabil pentru majoritatea calatorilor permanenti din oras...!

Majoritatea calatorilor circula pe portiuni care sunt comune pentru mai multe trasee, respectiva in zona principala a orasului ,astfel incat este nevoie de un interval intre autobuze rezonabil -mai mic si nu de 35-40 min precum sunt pentru zonele extreme,mai izolate ale orasului cum sunt pentru zona Metro sau cart. Dimitrie Cantemir.!

Sunt convins ca analizand cele de mai sus ,eventual facandu-se un sondaj de opinie - cu acelas numar de autobuze s-ar putea imbunatati fluenta traficului de calatori ai transportului public - care in fond este o problema majora a organelor de conducere - alese dar si numite - ale municipiului si judetului Galati. Sper ca aceste aspecte sa ajunga in atentia celor ce pot dispune masurile de corectie necesare!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.