Jump to content

Încă un padoc pentru câinii fără stăpân


dcp100168

Recommended Posts

Încă un padoc pentru câinii fără stăpân

Printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţului, Primăria a obţinut acceptul ArcelorMittal de a construi, la Smârdan, un padoc, în oglindă cu cel existent, al Fundaţiei Rolda, primind dreptul de a beneficia de serviciile aceleiaşi clinici veterinare.

„Încercăm să-i ajutăm în special pe cei care chiar au dat dovadă că se pricep, vor, au iniţiativă şi mult suflet, mă refer la Asociaţia «Ajutaţi-l pe Lăbuş», care pe mine m-a impresionat. Are în grijă peste 500 de câini, peste o sută de pisici, şi merită să fie ajutată, din banii care vin din taxa pe ecarisaj”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

Cel mai probabil, în noul padoc vor încăpea 400 de câini care, odată sterilizaţi, vor diminua numărul animalelor fără stăpân. Chiar dacă nu se rezolvă problema, e un început!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Un nou padoc din taxa de ecarisaj

Odată cu majorarea taxelor de habitat şi de ecarisaj, Consiliul Local a schimbat şi regulamentele pentru constatarea, stabilirea, încasarea şi utilizarea acestora. Astfel, au stabilit că „taxa specială de habitat se datorează de persoane fizice care locuiesc în municipiul Galaţi”. Aleşii au luat măsuri pentru ca bugetul local să nu mai fie „tras în piept”. S-a hotărât că „declaraţia pentru stabilirea acestor taxe din care rezultă numărul total de persoane ce gospodăresc împreună la aceeaşi adresă de domiciliu/reşedinţă se întocmeşte de către contribuabil, pe propria răspundere”. Declaraţiile vor fi înregistrate în evidenţa fiscală de către Direcţia de Impozite. Motivul pentru care aleşii au recurs la această soluţie este acela că evidenţa asociaţiilor de proprietari nu este întotdeauna conformă cu realitatea din casă, iar în cursul unui an există fluctuaţii în privinţa numărului de persoane care locuiesc într-un apartament. Asociaţiile nu au evidenţa persoanelor care locuiesc în case edificate cu sau fără autorizaţie.

În privinţa ecarisajului, administraţia locală are planuri serioase: „În primul rând, să prestăm un serviciu de ecarisaj decent, civilizat şi modern. Am avut încă o întâlnire cu reprezentanţii celor de la ArcelorMittal, mergem pe ideea de a înfiinţa şi noi alături de padocul de la Smârdan un padoc în oglindă, astfel încât să putem beneficia şi noi de clinica deja construită acolo, specială pentru tratamentul câinilor şi să putem asigura o zonă linşitită şi pentru animale, dar şi pentru oameni, să nu fie stresaţi locuitorii de zgomote, de mirosuri şi alte lucruri neplăcute”, a declarat primarul Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.