Jump to content

Transferurile Oţelului în vara lui 2008

Recommended Posts

Posted

Nemanja Jovanovici vrea să vină la Oţelul

Atacantul Universitatii Cluj, Nemanja Jovanovic, a declarat ca este dorit de mai multe echipe din Liga I, printre care se numara Otelul Galati, Gloria Bistrita sau FC Vaslui. Atacantul si-a exprimat preferintele in privinta unui viitor transfer la o echipa din Liga I si-a preiczat ca si-ar dori sa ajunga la Otelul Galati. Contractul lui Jovanovic cu “U” Cluj expira peste doi ani, dar fotbalistul spera sa ajunga la o intelegere cu conducerea pentru a se transfera pe o suma modica la una dintre echipele care-l doresc. “Am oferte de la Vaslui, Bistrita si Galati. Acum astept ca situatia de la club sa se rezolve, sa ne primim banii, iar apoi sper sa ma inteleg cu cei din conducere si sa ma transfer in alta parte. Intre Bistrita si Galati as opta pentru a doua varianta”, a declarat atacantul, informeaza Newsin.

Posted

Jovanovici, Bundea si Ioviţă, doriţi la Oţelul

Directorul adjunct al Otelului, Catalin Tofan, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca gruparea sa se afla in discutii pentru transferurile lui Nemanja Jovanovici si Zeno Bundea, de la Universitatea Cluj, dar si al lui Valentin Ioviţă, de la Gloria Buzau. "Suntem in discutii pentru aducerea lui Nemanja Jovanovic si Zeno Bundea, ambii de la Universitatea Cluj. Discutam si cu Iovita, de la Gloria Buzau, dar situatia lui este mai complicata. Daca isi va rezolva problemele cu buzoienii, 90% va veni la noi, desi il doreste si FC Vaslui", a declarat Tofan. Oficialul galatenilor a adaugat ca gruparea sa negociaza si achizitionarea lui Alexandru Bourceanu de la concitadina Dunarea Galati: "Il dorim si pe el, dar si doi fotbalisti israelieni, un mijlocas si un atacant".

Posted

Jovanovici îşi caută echipă în Ucraina

Directorul general adjunct al Oţelului, Cătălin Tofan, a anunţat că transferul atacantului Nemanja Jovanovici, de la Universitatea Cluj, a intrat în impas, fotbalistul de origine sârbă aflându-se în Ucraina pentru a-şi căuta echipă.

Clujenii solicită în schimbul atacantului de 23 de ani minimum 300.000 de euro, sumă pe care FC Vaslui este dispusă să o plătească. “Sunt doar discuţii preliminare. Am vorbit cu preşedintele Oţelului, Marius Stan, care mi-a spus că l-ar dori pe Nemanja, dar nu am ajuns încă la un numitor comun”, a spus preşedintele “U” Cluj, Anton Doboş.

Bundea vrea să plece în Israel

Bundea ezita sa le dea un raspuns ferm galatenilor, prioritara fiind o oferta venita din Israel: „Nu stiu nimic de vreo oferta de la Galati, probabil ca cei de la Otelul au discutat cu impresarul. Oricum, am purtat discutii cu mai multe echipe din Romania si din strainatate. Otelul ar putea fi o varianta, insa eu astept in momentul de fata un raspuns de la o echipa din Israel, tara in care am mai evoluat si m-am simtit foarte bine. Contractul meu a expirat cu «U» Cluj si trebuie acum sa-mi primesc restantele financiare“, a precizat mijlocasul. Una dintre posibilele destinatii din Israel ar putea fi Maccabi Netanya, echipa pentru care Bundea a evoluat inainte de a se transfera la Universitatea Cluj.

http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj ... 40335.html

Posted

Pleacă Daniel Stan?

Daniel Stan ar putea fi al treilea jucător de la Oţelul aflat pe lista celor care pleacă de la echipă în această vară. Surse din anturajul jucătorului susţin că acesta nu mai vrea să rămână la formaţia gălăţeană, posibila sa destinaţie fiind FC Argeş, echipă care l-a mai dorit pe vremea când era antrenată de Dorinel Munteanu, dar nu este exclusă nici varianta Unirea Urziceni.

Posted

300.000 de euro pentru Jovanovici

Pe adresa clubului Universitatea au sosit două oferte concrete pentru atacantul Nemanja Jovanovici, de la Oţelul Galaţi şi din partea unei grupări din Turcia. Dacă “oţelarii” au oferit 250.000 de euro, turcii plusează cu încă 50.000 de euro. în ambele cazuri, sumele de transfer vor fi virate în momentul semnării actelor.

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=12764

Posted

Atacantul Gueye Mansour a semnat un nou contract cu Poli Timişoara, pe cinci ani, după ce aproape jumătate de an a lipsit de la echipă, dând probe la formaţii din Franţa şi Tunisia. Vechiul contract dintre senegalez şi clubul alb-violet mai avea trei ani de valabilitate, dar a fost anulat. Mansour a refuzat, în iarnă, să semneze contractul de joc cu Dinamo, după ce iniţial semnase contractul de transfer. Acum, atacantul a fost iertat de conducerea polistă şi se va alătura lotului în 11 iunie, când vacanţa va lua sfârşit. Deşi numărul atacanţilor de la Poli este destul de mare în aceste condiţii, Poli mai este interesată şi de achiziţionarea lui Goga de la ”U” Cluj-Napoca şi a lui Jula de la Oţelul Galaţi.

http://www.renasterea.ro/ro_articles.php?id=12268

Posted

Tanc pentru Ligă

Vîrful Oţelului, Emil Jula (28 de ani), a intrat în vizorul campioanei. CFR vrea români, iar Ando le-a creionat profilul: jucători peste medie, cu experienţă, capabili să facă faţă în campionat şi-n Cham­pions League. Iar urgenţa e un atacant. Pe listă şi-a făcut loc şi Gabriel Jula (28 de ani), al doilea golgeter al campionatului, cu 17 reuşite. Vîrf de forţă, acesta poate fi un bun înlocuitor al lui Fabbiani, argentinianul ajuns, din vedetă, monedă de schimb.

Jula, format la “U”, unde a jucat 8 sezoane, s-a confesat unor apro­piaţi, zilele trecute, cînd s-a aflat la Cluj, că-şi doreşte un transfer în străinătate. E limpede însă că nu ar respinge nici ideea de a juca pentru campioană. Mai ales că-şi poate face şi debutul în Champions League. “În cîteva zile revin din Tunisia şi voi vedea ce urmează să fac”, a spus ieri Emil Jula. Oricum, şansele ca Jula să fie direcţionat spre altă echipă sînt destul de mici, Ando şi preşedintele Oţelului, Marius Stan, fiind în relaţii excelente. Gălăţenii au respins deja o primă ofertă pentru Jula, for­mu­lată de Poli Timişoara.

Costă 1 milion!

Marius Stan a declarat ieri că există oferte pen­tru Gabriel Jula şi a anunţat preţul fotbalistului: 1 milion de euro. Cine plăteşte aceas­tă sumă, îşi poate asi­gura ser­viciile “tancului”. “Mai mul­te cluburi au făcut oferte pentru Jula. Poli, de pildă, ne-a oferit 700.000 de euro, dar am respins oferta lor. Jula are un preţ care nu se negociază, 1 milion de euro. Dacă nu primim aceşti bani, ne gîndim să îl mai ţinem că a dat destule goluri pentru noi”, a afirmat Stan.

http://www.gsp.ro/index.php?section=art ... 0328&rss=1

Posted

Daniel Stan pleacă "dacă va fi ofertat"

Umblă zvonul că atacantul "oţelar" Daniel Stan este ca şi plecat din curtea roş-alb-albaştrilor. Se spune că şefii lui FC Argeş, zonă din care fotbalistul se trage, şi l-ar dori fără preget, dar momentan nu există nicio ofertă pe adresa clubului gălăţean. Directorul general adjunct al Oţelului, Cătălin Tofan, susţine că Daniel Stan - aflat în ultimul an de contract cu Galaţiul - şi-ar fi exprimat mai demult dorinţa de a părăsi echipa, însă apoi a revenit asupra deciziei. "Daniel este jucătorul Oţelului şi pot spune doar că el este aşteptat la reluarea pregătirilor, pe 8 iunie. Dacă între timp va fi ofertat de cineva, vom analiza şi poate că-i vom da drumul. Aşa, de jucători transferaţi prin ziare am mai auzit", a apreciat Tofan.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24388

Posted

Ioviţă: "Plec de la Gloria!"

"Nu mai rămîn la Gloria. Îi mulţumesc patronului Bucur, a fost un om extraordinar, m-a sunat şi m-a rugat să rămîn la Buzău. Poate mai rămîneam, dar am auzit nişte lucruri neplăcute", ne-a spus ieri Valentin Ioviţă. La urechile lui Ioviţă au ajuns anumite aprecieri pe care antrenorul Ştefan Stoica le-ar fi făcut la adresa sa în şedinţa de joi. "Campionatul trecut am fost bun, cînd am marcat patru goluri la greu şi am adus puncte importante. Am auzit că antrenorul mă consideră acum jucător de divizia B", a comentat Ioviţă. Probabil destinaţia viitoare a lui Ioviţă va fi Oţelul Galaţi. Gloria nu va încasa nimic, jucătorul avînd actele de transfer în alb.

http://www.sansabuzoiana.ro/sport.html?aid=19215

Posted

Paraschiv - ofertat de Energie Cottbus şi Sparta Rotterdam

Oţelul este foarte aproape de a-l pierde în această vară şi pe Gabriel Paraschiv, căpitanul echipei, ofertat de Energie Cottbus şi Sparta Rotterdam. "Încă nu m-am decis asupra variantei finale, însă nu ascund că îmi doresc un transfer în străinătate. Am 30 de ani şi e normal să mă gîndesc la viitorul familiei, dar insist ca şi Oţelul să cîştige ceva bani de pe urma mea, pentru a-i recompesa pe oamenii minunaţi de acolo", a mărturisit fotbalistul, care ar vrea să-şi încheie cariera la echipa de suflet, FCM Tîrgovişte.

http://www.gsp.ro/stire/pleaca-si-paraschiv-70782.html

“Poate imi voi incheia cariera la Targoviste”

* Capitanul Otelului Galati se gandeste la o revenire in fotbalul dambovitean

La 30 de ani, morenarul Gabriel Paraschiv este unul dintre cei mai apreciati jucatori din liga lui Mitica. Titular incontestabil si capitan al gruparii de la Dunare, Paraschiv se bucura in aceste zile de o binemeritata vacanta. Desi timpul pana la realuarea pregatirilor se scurge rapid, mijlocasul dambovitean ne-a acordat jumatate de ceas pentru un interviu, pe care vi-l prezentam in cele ce urmeaza.- Gabi, ati ratat la mustata o noua participare in Cupa UEFA Intertoto. E mare dezamagirea la Galati?

- Bineinteles. Pe teren, noi am castigat batalia cu Vasluiul, dar in clasament suntem sub echipa lui Porumboiu. O noua experienta europeana ar fi fost fantastica pentru ca anul trecut am trait cu adevarat momente unice.

- Ce s-a intamplat in ultima etapa? N-ati reusit sa invingeti Poli Iasi...

- Asta e alta poveste. Am avut un ghinion fantastic, dar cred ca decizia comisiei de a ne depuncta si-a pus amprenta asupra evolutiei noastre. Din pacate, s-a terminat rau pentru Otelul.

- Cum e sa fi capitanul unei echipe de Divizia A?

- Responsabilitatea este mare. Capitanul reprezinta liantul dintre conducerea tehnico-administrativa si jucatori. Daca sunt intarzieri cu banii, daca sefii trebuie sa transmita ceva echipei... Toate astea se fac prin intermediul capitanului.

- Esti de ceva vreme la Galati. Nu-ti doresti o alta provocare in cariera ta?

- Sigur, dar nu depinde doar de mine. Mai am contract cu Otelul un an si jumatate, iar daca sefii mei nu accepta sa plec imi voi duce la bun sfarsit intelegerea.

Oferte din Olanda si Germania

- A fost reala oferta Stelei de anul trecut?

- Da. Bucurestenii au vrut sa ma transfere impreuna cu Vatca, dar diferenta dintre cerere si oferta a fost de vreo 500.000 de euro. Asa ca eu am ramas pe loc, iar Vatca a plecat in Ghencea.

- Ce sanse sunt sa pleci in aceasta vara?

- Depinde de conducere. Aproape sigur Jula va parasi Otelul, iar Szekely a semnat deja cu Steaua. Mai sunt cativa baieti, care n-au fost de acord cu prelungirea contractului.

- Daca ar fi sa alegi intre campionatul nostru si strainatate...

- Am 30 de ani si trebuie sa ma gandesc la viitor. Nu ascund ca as opta pentru varianta cea mai buna din punct de vedere financiar. N-as vrea sa se inteleaga ca sunt nemultumit la Galati, dar ca forta financiara Otelul ocupa locul 16 intr-un clasament al cluburilor din prima liga.

- Exista vreo oferta in acest moment?

- Da. Am primit doua propuneri avantajoase din punct de vedere financiar. Sparta Rotterdam din Olanda si Energie Cottbus sunt interesate de serviciile mele, dar nu am semnat nimic pana acum.

- Daca ar fi sa alegi, unde ai pleca?

- As prefera echipa care sa ofere si Otelului o suma buna pentru ca imi doresc sa le multumesc cumva acestor oameni.

S-ar intoarce la Targoviste

- Cum se vede fotbalul dambovitean de la Galati?

- Nu foarte bine. Practic, in judetul nostru au ramas doua-trei echipe. Este FC Municipal, care continua sa tina steagul sus si pentru asta domnul Zotic merita toate laudele. De asemenea, in liga a treia cei de la Titu fac treaba buna, iar la Pucioasa am vazut oameni interesati de fenomen, care investesc serios. Ar trebui ca acest judet sa aiba cate o echipa in fiecare esalon.

- La Galati exista implicare din partea autoritatilor locale?

- Nu. Toti banii vin de la Mittal Steel, iar bugetul e acelasi de 2-3 ani. Noi avem aproximativ 2,5 milioane de euro anual, ceea ce inseamna putin pentru nivelul primei ligi.

- Cum exista rezultate in aceste conditii?

- Marele merit il au presedintele Stan si antrenorul Grigoras. Au reusit sa ne tina aproape. Suntem un grup de jucatori, care evolueaza si cu sufletul pentru club.

- Dupa ce ai jucat ani buni in Liga I ai reveni vreodata in Dambovita?

- Cu mare drag. Oricine isi doreste sa vina aproape de casa. Ganditi-va ce echipa am putea face cu toti jucatorii care evolueaza acum in prima divizie. Eu au incredere ca Targovistea va avea, din nou, echipa de Liga I si poate imi voi incheia cariera acasa.

http://www.ziardambovita.ro/index.php?c ... leid=15578

Posted

Jula, vândut la Energie Cottbus

Gruparea Oţelul Galaţi a acceptat, marţi, oferta clubului Energie Cottbus pentru transferul atacantului Emil Jula, în vârstă de 28 de ani, golgheterul gălăţenilor din ultimele două sezoane ajungând în Bundesliga în schimbul sumei de 700.000 de euro plus 20 la sută dintr-un viitor transfer. Directorul general al clubului Oţelul, Marius Stan, a declarat că regretă despărţirea de Jula. "Este unul dintre marile caractere care au jucat vreodată la Oţelul, însă dacă n-aş fi acceptat ca el să plece la Cottbus, probabil că m-ar fi blestemat. Este o mare şansă pentru el, va câştiga de aproape zece ori mai mult decât la Galaţi. Îi urăm multă baftă la noua sa echipă", a spus Stan, potrivit site-ului oficial al grupării gălăţene.

Contract pe trei ani

Atacantul Emil Jula, transferat de la Oţelul Galaţi la Energie Cottbus în schimbul sumei de 700.000 de euro plus 20 la sută dintr-o tranzacţie ulterioară, a semnat cu gruparea germană un contract valabil până la 30 iunie 2011, informează site-ul clubului din Cottbus. Jula a afirmat că este foarte bucuros pentru pasul pe care l-a făcut. "Bundesliga este o provocare enormă pentru mine. Sunt încrezător în mine şi în echipă. Discuţiile pe care le-am avut cu antrenorul Bojan Prasnikar, cu managerul Steffen Heidrich şi cu fostul jucător de la Energie Vasile Miriuţă m-au încurajat să vin aici", a spus Jula, care a primit tricoul cu numărul 9. Managerul grupării germane, Steffen Heidrich, a declarat că Jula se încadrează perfect în conceptul şi profilul de joc al echipei. "Fiind periculos în faţa porţii, prin stilul său de joc şi prin calităţile sale fizice, Jula va întări echipa", a spus el. La Energie Cottbus mai evoluează un jucător român, fundaşul Ovidiu Burcă, în trecut mai jucând aici fotbaliştii Sergiu Radu, Laurenţiu Reghecampf, Vasile Miriuţă sau Vlad Munteanu. Energie a terminat sezonul trecut pe locul 14 în Bundesliga.

Jula spune că îşi dorea din copilărie să joace în Bundesliga

Atacantul Emil Jula, transferat joi de la Oţelul Galaţi la gruparea germană Energie Cottbus, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Lausitzer Rundschau, că în copilărie era suporter al echipei Bayern Munchen şi că visul lui era să joace în Bundesliga. "Am mai avut două oferte din România şi una din Rusia. Dar eu am vrut neapărat să vin în Germania. Din copilărie am visat să joc în Bundesliga. Pe atunci eram un mare suporter al echipei Bayern Munchen. Sunt atacant, aşa că îmi doresc, cum este şi normal, să înscriu cât mai multe goluri pentru Energie Cottbus. Vreau ca performanţele din România să se continue aici. Vreau să marchez şi o voi face şi în Bundesliga. Ca atacant eşti apreciat numai după numărul de goluri marcate", a declarat Emil Jula, care va veni la Cottbus împreună cu soţia şi cu fiica sa în vârstă de doi ani.

Întrebat cum crede că va suporta presiunea luptei pentru menţinerea în Bundesliga, în care probabil va fi implicată Energie Cottbus în sezonul viitor, fotbalistul român, în vârstă de 28 de ani, a răspuns: "Nu mă gândesc la asta. Cum am mai spus, vreau să înscriu cât mai multe goluri. În plus, eu cred că echipa are potenţial pentru a nu sta tot sezonul în zona retrogradării".

Posted

Oţelul mai pierde un atacant

Daniel Stan, aproape de Urziceni

* Al doilea golgeter al echipei roş‑alb‑albastre, după deja transferatul Emil Jula, este la un pas de a trece la formaţia ialomiţeană contra sumei de 150.000 de euro * "Nu‑i putem opri pe jucători de a merge la mai bine", a remarcat antrenorul "oţelarilor", Petre Grigoraş

Nu e FC Argeş, ci Unirea

Săptămâna şi omul în minus ‑ acesta este ritmul plecărilor de la Oţelul, atacantul Daniel Stan urmând să semneze în zilele următoare un contract cu Unirea Urziceni, club care‑l monitorizează de aproape jumătate de an. Stan, aflat în ultimul an de contract la Galaţi, îşi anunţase oricum intenţia de a părăsi corabia roş‑alb‑albastră. N‑a fost să fie FC Argeş, echipa din judeţul natal care îi făcuse o ofertă în acest sens, ci trupa ialomiţeană care va juca în această vară în Cupa UEFA. Daniel ar fi al doilea golgeter pur‑sânge pe care‑l pierde gruparea dunăreană în numai câteva zile, după vânzarea lui Emil Jula, la Energie Cottbus. Transferul lui Stan la Urziceni ar urma să coste aproximativ 150.000 de euro, sumă în care i se reflectă vârsta, 30 de ani, dar şi situaţia contractuală de la Oţelul.

"N‑avem ce face"

Antrenorul Petre Grigoraş n‑a fost luat prin surprindere de foarte posibila mutare a vârfului care acum doi ani şi jumătate era esenţial în lupta echipei locale pentru salvarea de la retrogradare. "Ştiu de intenţia sa de a ne părăsi şi mai ştiu că se va şi întâmpla acest lucru. Asta este, Urziceniul îi poate oferi un salariu mult mai bun şi nu avem ce face. Oţelul este o echipă cu un buget modest şi nu‑i putem opri pe jucători de la mai bine. Îi urez şi lui Daniel Stan multă baftă la noua sa echipă, ne‑a fost de mare ajutor la Galaţi", a declarat tehnicianul formaţiei roş‑alb‑albastre, cu o săptămână înaintea începerii pregătirilor pentru stagiunea 2008‑2009 a Ligii I.

"Gata cu plecările, aşteptăm noutăţi!"

Szekely, Deac, Semeghin, Brujan, Giurgiu şi Jula erau jucătorii plecaţi sută la sută până ieri după‑amiază din lotul "oţelarilor", Daniel Stan devenind a şaptea piesă din vestiarul lui Grigoraş care îşi face bagajele. "Cred că s‑a cam terminat epoca plecărilor, pentru că am pierdut destui jucători în acest an. Mai sunt vreo doi care vor fi nevoiţi să îşi caute echipă deoarece n‑au reuşit să se integreze în această echipă. Aşteptăm acum chipuri noi în echipă, suntem destul de puţini şi ne aşteaptă un an foarte greu", a comentat Petre Grigoraş.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=24566

Posted

Daniel Stan, cedat la Urziceni pentru 150.000 de euro

Atacantul Daniel Stan a fost transferat de la FC Otelul Galati la FC Unirea Urziceni in baza unei oferte de 150.000 de euro plus TVA. Fotbalistul in varsta de 30 de ani, legitimat la Otelul la inceputul lui 2006, si-a incheiat conturile cu clubul ros-alb-albastru. Marius Stan, directorul general al FC Otelul, a tinut sa-i multumeasca lui Daniel pentru activitatea desfasurata la club: "Daniel merita multumiri pentru ce a facut la Otelul si ii uram multa bafta la noua sa echipa. Avea nevoie de o noua provocare, asta s-a vazut si in prestatiile sale din ultimul an, iar noi nu ne puteam opune acestei decizii din cariera sa. In locul sau si a celorlalti jucatori plecati de la Otelul in acest an, vor sosi oameni noi si valorosi, va veti convinge de acest lucru. Incepand de luni, 9 iunie, cand va avea loc reunirea lotului, veti vedea si chipuri noi la Otelul" a tinut sa declare Marius Stan.

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=973

Posted

Un fost jucător al Rapidului e aşteptat azi la Oţelul

Zeno Bundea - primul transfer?

* Mijlocaşul va veni astăzi la primul antrenament de varăal clubului gălăţean şi ar putea semna un contract cu roş-alb-albaştrii

Este impresariat de Codoban

"Viaţa liberă" a scris despre posibilitatea ca mijlocaşul Zeno Bundea să vină la Oţelul, iar astăzi jucătorul în vârstă de 30 de ani ar putea fi anunţat oficial ca primul transfer al verii. Zeno, ultima dată la Universitatea Cluj, este liber de contract şi a acceptat oferta salarială a clubului de la Dunăre, un aspect important în contextul trecerii sale la Galaţi fiind faptul că este reprezentat de impresarul Ioan Codoban, omul care lucrează şi cu Emil Jula, Gabi Giurgiu, Janos Szekely, Ramses Gado şi Daniel Stan. Codoban se află în relaţii excelente cu conducerea grupării roş-alb-albastre, aşa că transferul lui Bundea este rezolvat în proporţie de 99 la sută.

A jucat la alte zece echipe

Cartea de vizită a noului "oţelar" este impresionantă fără doar şi poate. Zeno Marius Bundea, orădean de origine, a jucat în ordine cronologică la FC Bihor, Rapid Bucureşti, Kickers Offenbach, Waldhof Mannheim (ambele din Germania), FCM Bacău, Zenit St.Petersburg (Rusia), Universitatea Craiova, FC Naţional Bucureşti, Maccabi Nethanya (Israel) şi la Universitatea Cluj. Zeno, care poate juca pe postul de mijlocaş central, dar şi pe banda dreaptă, are o prezenţă şi în echipa naţională a României. Acum cinci ani, el a prins 25 de minute într-o partidă oficială cu Bosnia-Herţegovina (scor 2-0), meci care a contat pentru preliminariile Campionatului European din 2004.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24701

Posted

Zeno Bundea va semna un contract cu Otelul

Mijlocasul in varsta de 30 de ani Zeno Bundea, ultima data la Universitatea Cluj, a ajuns luni seara in Galati, imediat dupa primul antrenament al ros-alb-albastrilor pe stagiunea 2008-2009. Incepand de marti dimineata, de la ora 11.00, el se va pregati sub comanda antrenorului Petre Grigoras si va semna in zilele urmatoare un contract cu FC Otelul.

Tot luni seara au sosit in Galati doi fotbalisti originari din Bosnia-Hertegovina, un portar si un atacant. Goalkeeperul Denis Mujkic are 24 de ani, 1.90 metri si vine de la NK Jedinstvo Bihac, din prima liga bosniaca. Varful Boris Urumovic are 18 ani si masoara 1.88 metri. Mujkic va semna un contract cu FC Otelul in cateva zile, dupa ce cluburile vor pune la punct detaliile transferului, in timp ce Urumovic va fi testat in prima instanta de antrenorul Petre Grigoras.

Alexandru Bourceanu este o alta noutate din lotul ros-alb-albastrilor, mijlocasul in varsta de 23 de ani de la FCM Dunarea Galati efectuand deja un antrenament cu "otelarii". Situatia sa nu este inca rezolvata, negocierile cu conducerea gruparii de Liga a III-a fiind in derulare. "Jucatorul are acordul clubului Dunarea de a se antrena cu noi, speram sa si ajungem la o intelegere cu clubul sau pentru a-l transfera", a precizat directorul general al FC Otelul, Marius Stan.

Un alt jucator, atacantul Gabriel Zamfir, in varsta de 19 ani, se afla in probe la FC Otelul, el venind de la Energia Rovinari, echipa de Liga a III-a la care a fost principalul golgheter in ultimul campionat.

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=976

Posted

Marius Stan: "Pana duminica vom completa lotul"

Directorul general al FC Otelul Galati, Marius Stan, a declarati luni, dupa primul antrenament al verii 2008, ca lotul formatiei ros-alb-albastre va fi definitivat pana duminica, 15 iunie.

"Pentru fanii care au venit la stadion la acest prim antrenament, n-a fost nimic spectaculos, pentru ca au lipsit noutatile mult-asteptate. Totusi, nu trebuie sa se sperie nimeni, pentru ca in aceasta saptamana vom aduce cativa jucatori cu care sa ne completam lotul. Pana duminica, in ajunul plecarii in Poiana Brasov, echipa va fi primenita", a precizat Marius Stan (foto).

Seful "otelarilor" a admis ca FC Otelul se afla in discutii avansate pentru transferul jucatorilor Nemanja Jovanovic, de la Universitatea Cluj, si Valentin Iovita, ultima data la Gloria Buzau.

Luni seara, au sosit in Galati jucatorii bosniaci Denis Mujkic si Boris Urumovic, dar si Zeno Bundea. De asemenea, la primul antrenament al stagiunii 2008-2009 au participat Alexandru Bourceanu si Gabriel Zamfir.

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=977

Posted

Adrian Ionescu - pus pe liber

Mijlocasul central Adrian Madalin Ionescu, 23 de ani, transferat la FC Otelul Galati in toamna lui 2007, a devenit liber de contract incepand de luni, 10 iunie. Rezilierea contractului sau s-a facut pe cale amiabila, de comun acord intre club si jucator.

Posted

Bundea s-a răzgândit

Negocierile dintre mijlocasul Zeno Bundea si Otelul Galati au esuat in cele din urma, cu toate ca site-ul oficial al clubului moldovean anuntase ca fotbalistul de 30 de ani va semna un contract cu echipa lui Petre Grigoras. Bundea a efectuat astazi un prim antrenament alaturi de fotbalistii de la Otelul, insa s-a razgandit in ultimul moment. "M-am gandit bine si cred ca pana la urma e prea departe de casa pentru mine. M-am antrenat cu ei, am si discutat, dar dupa ce am facut drumul spre casa mi-am dat seama ca e prea departe de familie", a declarat Bundea pentru citynews.ro. El a precizat ca se afla in discutii cu mai multe echipa din Liga 1, dar nu a exclus posibilitatea de a ramane in continuare pe "Ion Moina". "Este posibil sa raman la Cluj, mai ales acum, daca echipa are un investitor si isi va propune promovarea", a conchis Bundea.

http://www.citynews.ro/Bundea-s-a-intel ... ndit+10856

Posted

Bulgarul Kolev va fi concurat de un bosniac

Încă un portar de naţională la Oţelul!

* Denis Mujkici, un goalkeeper de 1,90 metri, are mari şanse de a fi înregimentat de clubul gălăţean până la plecarea în cantonamentul din Poiana Braşov

A fost rezerva lui Guso

Performanţă greu de atins de celelalte echipe din România! Oţelul are în acest moment trei portari care cochetează cu trei echipe naţionale diferite. Bulgarul Stoian Kolev, titularul formaţiei lui Petre Grigoraş, începe să aibă o concurenţă serioasă, conducerea clubului gălăţean fiind aproape de a legitima un goalkeeper bosniac, în vârstă de 24 de ani. Denis Mujkici, sosit luni seară în oraş, a jucat în ultima partidă de verificare a reprezentativei statului Bosnia‑Herţegovina, el fiind rezerva lui Adnan Guso, fostul portar al echipelor Universităţii Craiova, Dinamo Bucureşti şi Pandurii Tg.Jiu. Mujkici are 1.90 metri şi vine de la NK Jedinstvo Bihac. "Avem referinţe bune despre el, iar până la sfârşitul săptămânii sperăm să semnăm un contract", a spus directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Urumovici, în probe

Tot de naţională este şi lituanianul Paulius Gribauskas, însă balticul n‑a prins niciun minut în sezonul de primăvară al Ligii I. Venirea bosniacului cu mănuşi l‑ar putea trece într‑al treilea plan pe omul care în vara anului trecut închidea poarta "oţelarilor" în returul cu Trabzonspor, din Cupa UEFA Intertoto. Alături de Denis Mujkici, se pregăteşte în aceste zile la Oţelul şi Boris Urumovici, un atacant în vârstă de 18 ani, originar tot din Bosnia şi care măsoară 1,88 metri. "O să văd ce potenţial are până duminică, zi în care vom face lotul pentru Poiana Braşov. Îmi place cum arată, dar să vedem ce ştie. Oricum, avem nevoie de atacanţi pentru că am pierdut destui oameni din avanposturi în această vară", a comentat antrenorul Petre Grigoraş.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24753

Posted

Ioviţă a semnat pe trei ani

Fostul mijlocaş al Gloriei Buzău, Valentin Ioviţă, a semnat, astăzi, un contract pe trei sezoane cu Oţelul Galaţi, grupare care a plătit pentru transferul fotbalistului 30.000 de euro, informează NewsIn. Ioviţă este originar din Galaţi, are 24 de ani şi a reuşit să marcheze 4 goluri pentru Gloria în ediţia 2007/2008 a Ligii I. Mijlocaşul a fost cumpărat de oficialii clubului gălăţean de la omul de afaceri bucureştean Bogdan Stoicescu, care deţine drepturile federative ale fotbalistului.

http://www.realitatea.net/gloria-buzau- ... 97946.html

Valentin Iovita, jucatorul Otelului pana in 2010

Fundasul stanga Valentin Iovita a semnat joi, 12 iunie, un contract pe doi ani de zile cu FC Otelul Galati. Venit liber de contract, Iovita a participat joi dimineata la primul sau antrenament in calitate de "otelar". Iovita are 24 de ani (nascut pe 23.01.1984) si a jucat la Sportul Studentesc (2002-2004), in Liga I, la FCM Dunarea Galati (2004-2006), in Liga a II-a, si la Gloria Buzau (2006-2008), in Ligile a II-a si I. Noul jucator al Otelului poate activa si ca mijlocas stanga.

http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=981

Posted

Vine şi Nemanja Jovanovici

Conducerea Universitatii Cluj a acceptat, in cele din urma, oferta galatenilor de la Otelul, in valoare de 275.000 de euro, pentru sarbul Nemanja Jovanovic. Gruparea din Galati definitiveaza luna aceasta lotul de jucatori si a insistat in ultima perioada pentru transferul definitiv al atacatului de la Universitatea Cluj. “Am discutat astazi in sedinta ofertele pentru jucatori si s-a luat decizia plecarii lui Nemanja la Galati. In proportie de 99%, el va juca din sezonul viitor la Otelul”, a declarat Mihai Dragotoiu, reprezentantul Impact in actionariatul clubului universitar.

http://www.citynews.ro/Nemanja-Jovanovi ... lati+11001

Aflat in Serbia, jucatorul s-a declarat multumit de decizie, fiind incintat de posibilitatea de a juca la Otelul, in sezonul viitor: „Eu am ceva probleme cu viza de intrare in Romania, dar in 2 zile sper sa le rezolv. Cel mai probabil voi pleca direct la Galati, unde sint asteptat. Ma bucur foarte mult ca au accepat oferta si astept sa ma prezint la pregatirea Otelului“, a spus Jovanovic.

http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj ... 42057.html

Posted

Jovanovici a semnat pe patru ani

Atacantul sarb Nemanja Jovanovici este jucatorul echipei Otelul Galati, cu acte-n regulă. Jovanovici a semnat, astazi, un contract pe patru ani cu gruparea antrenata de Petre Grigoras. El a fost cumparat de la formatia Universitatea Cluj, in schimbul sumei de 275.000 de euro. Nemanja Jovanovici are 24 de ani (s-a nascut pe 3 martie 1984) şi, de-a lungul carierei, a mai evoluat la echipele Steaua Rosie Belgrad, Zeleznik Belgrad, Big Bull Bacinici, Unirea Urziceni, FC Arges, Pandurii Tg.Jiu, CSM Rm.Valcea si Universitatea Cluj.

Nemanja Jovanovici, pana in 2012 la Otelul

Jucatorul de origine sarba Nemanja Jovanovici a semnat un contract pentru patru ani cu Otelul Galati, informeaza site-ul oficial al clubului de pe Dunare. Conducerea Universitatii Cluj si-a dat acordul saptamana trecuta pentru transferul lui Jovanovici, care a trecut astazi in tabara galateana pentru 275.000 de euro. "U" Cluj a reusit inregimentarea lui Nemanja Jovanovici in iulie 2007, pentru care a platit 175.000 de euro. Jovanovici urmeaza sa incaseze 90.000 de euro pe sezon la Galati.

* 25.000 de euro castigat sarbul la "U" intr-un an.

* 2.352 de minute a evoluat Jovanovici la Cluj in sezonul 2007/2008.

* 6 goluri a reusit atacantul pentru Universitatea.

http://www.citynews.ro/Nemanja-Jovanovi ... elul+11218

Posted

Ioviţă: "E mai bine la Oţelul"

Ioviţă a semnat pe doi ani cu Oţelul Galaţi, iar joi şi vineri s-a antrenat deja cu noua sa echipă. "Am fost un fraier. Pentru că ţineam la Gloria, trăgeam să rămîn la Buzău. Abia după ce m-am antrenat cu Oţelul mi-am dat seama de diferenţă. Aici sînt condiţii mult mai bune, trei maseori mereu pe margine, nu lipsesc răcoritoarele, tricouri de schimb la antrenament şi altele. Dar cel mai mult mi-a plăcut atmosfera. Ţi se impregnează ideea că fotbalul trebuie jucat de plăcere", a spus Ioviţă, care va fi noul mijlocaş stînga al echipei gălăţene.

http://www.sansabuzoiana.ro/sport.html?aid=19596

Posted

Marius Pena a semnat cu Oţelul

Lotul subţire al Oţelului îi determină pe oficialii gălăţeni să realizeze câte un transfer în fiecare zi. Astfel, după ce luni l-au înregimentat pe Nemanja Jovanovici, în cursul zilei de ieri a fost parafată aducerea în vestiarul roş-alb-albaştrilor a atacantului Marius Pena, de la Concordia Chiajna. În vârstă de 23 de ani (s-a născut pe 2 mai 1985), Pena a fost golgeterul echipei de Liga a II-a, el încheind sezonul trecut cu 19 reuşite. Fotbalistul din Chiajna i-a costat pe gălăţeni 70.000 de euro şi semnat deja un contract pe trei ani cu gruparea de la Dunăre.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.