Jump to content

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru Oltchim


dcp100168

Recommended Posts

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru Oltchim

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. La licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni şi creanţele Electrica şi AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest şi Chimcomplex, firme deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi PCC, firmă înregistrată în Germania.

OPSPI a organizat o licitaţie pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, şi a creanţelor deţinute asupra companiei de AVAS şi Electrica, însumând circa 400 milioane euro. Diaconescu a depus ofertă doar pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat. Chimcomplex a oferit 18,8 milioane lei şi 202 milioane de lei iar pentru creanţa Electrica. Prin firma Aisa Invest, Vuza a oferit 30 de milioane de lei pentru acţiuni. Compania PCC a oferit în total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru acţiuni şi creanţele Electrica şi AVAS. Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

"Am oferit 45 milioane euro fără nicio condiţie şi vrem să convingem autorităţile ca aceşti bani să meargă, desigur sub formă de împrumut, către fondul de salarii şi pentru capitalul de lucru", a spus Diaconescu. El a adăugat că sâmbătă va prezenta detalii din ofertă într-o conferinţă de presă.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu a declarat că se bazează pe "veridicitatea" ofertei pentru achiziţia acţiunilor Oltchim. "Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazăm pe veridicitatea ofertei dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun", a afirmat Vulpescu.

Contractul dintre OPSPI şi Diaconescu va fi semnat luni, la ora 10:00.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

vrem să convingem autorităţile ca aceşti bani să meargă, desigur sub formă de împrumut

Sa vezi circoteca de acum inainte! Eventual cu aceeasi bani o sa doreasca sa cumpere si materii prime, sa gireze alte imprumuturi etc., etc..

Link to comment
Share on other sites

Daca e ceva care ma enerveaza in chestia asta (in afara de prostia crasa de care s-a dat dovada, dar aici nici nu aveam asteptari...) e ca unui SRL din Romania - membru UE - pentru acesarea fondurilor europene (proces de care se face atata parada) i se cer un munte de acte. Sunt o gramada de institutii care dau/cer avize, trebuie sa demonstrezi ca esti "curat", ca stii in ce te bagi, trebuie sa ai experienta, oameni in domeniu, profit, sa nu ai datorii pe nicaieri etc., etc.

Toate avizele - de la de cele mai de neinchipuit organisme, comitete si comitii - costa bani, nervi si timp...

Iar indivizii (eufemistic spus) astia vand Oltchim-ul, cu mii de angajati, cu un miliard de probleme, asa, din varful pixului, lui Elodiu asta, fara nicio tresarire.

Link to comment
Share on other sites

Avocaţii lui Diaconescu spun că "nu este nicio grabă" pentru semnarea contractului privind Oltchim

Avocaţii lui Dan Diaconescu spun că sunt pregătiţi să continue negocierile cu Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pentru preluarea acţiunilor statului la Oltchim, menţionând însă că "nu este nicio grabă" pentru semnarea contractului de privatizare.

"Ieri (marţi - n.r.) am prezentat OPSPI două seturi de propuneri. Suntem pregătiţi să negociem, dar nu este nicio grabă în privinţa semnării contractului", a declarat miercuri avocatul Daniel Fenechiu, reprezentat legal al lui Dan Diaconescu, la intrarea în sediul Ministerului Economiei.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă OPSPI i-a solicitat lui Diaconescu documente care să dovedească că are cele 45 milioane euro pe care s-a angajat să le plătească pentru achiziţia de la stat a acţiunilor la Oltchim.

"OPSPI nu poate să ne ceară ceva în plus, pentru că nu are nicio legală. OPSPI poate cel mult să ne roage să venim cu documente în plus", a răspuns Fenechiu.

Link to comment
Share on other sites

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru Oltchim şi de eşecul privatizării

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta. El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a anunţat anterior ministrul Economiei. "Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni - n.r.)", a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Link to comment
Share on other sites

Cat a urcat in sondaje Dan Diaconescu dupa privatizarea Oltchim

Partidul Poporului este al doilea partid al tarii in preferintele romanilor, inregistrand 18% din optiunile electoratului. Conform unui sondaj CSCI, realizat la comanda Romania TV, la alegerile parlamentare USL ar obtine 58%, in timp ce PDL impreuna cu partenerii din cadrul Aliantei Romania Dreapta si-ar adjudeca 16% din optiunile alegatorilor .

Cresterea partidului fondat de catre Dan Diaconescu are loc in ciuda faptului ca cei mai multi romani cred ca patronul OTV s-a implicat in privatizarea Oltchim tocmai pentru a castiga voturi.

Sondajul arata ca, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 58% dintre cei intervievati ar vota USL. Pe a doua pozitie se afla PP-DD cu 18%, urmat de ARD cu 16%, UDMR - 5%, PRM - 2% si PNG - 1%

Fata de sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie, USL a pierdut patru procente, iar PP-DD a crescut cu 7%. In sondajul CSCI, efectuat in perioada 25 august-5 septembrie, USL era cotat la 62% din preferintele electorale, PDL avea 19%, iar PPDD-ul lui Dan Diaconescu - 11%.

bzi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.