Jump to content

Marius Stan îi acuză pe foştii jurişti ai Primăriei


dcp100168

Recommended Posts

Marius Stan îi acuză pe foştii jurişti ai Primăriei

Edilul Marius Stan acuză foştii avocaţi şi jurişti ai Primăriei gălăţene că „au trecut de cealalată parte a baricadei”. Culmea, susţine el, unul dintre aceştia, nu numai că reprezintă în instanţă un client împotriva instituţiei în care a lucrat, dar în dosar a semnat şi ca reprezentant al municipalităţii, înainte de a-şi da demisia. Stan avertizează că, în mandatul său, „băieţii şmecheri" care pierd procesele vor plăti scump.

Primarul Marius Stan este pornit pe avocaţii care au „slujit" municipalitatea în mandatele predecesorului său şi care i-au lăsat pe cap nu mai puţin de 800 de procese. Ba chiar după cum a afirmat „au trecut de partea cealalată a baricadei după ce au fost angajaţi prin Primărie ca să-i apere interesele".

Conform primarului, avocatul Doina Udrescu nu mai lucrează în Primărie, iar despre Tincuţa Pătruţă, fostă juristă a municipalităţii, a afirmat: „E în foarte multe procese împotriva Primăriei şi într-unul dintre procese e chiar cea care semnează din partea Primăriei".

Primarul a făcut comentarii critice şi în legătură cu activitatea fostului avocat al Consiliului Local. „Carmen Moldoveanu avea câteva sute de procese în curs, dar n-a catadixit să vină, înainte de a-şi da demisia, să-şi predea dosarele cu un opis ca să putem şti care dosare au termene de prezentare la Tribunal. Pur şi simplu le-a trântit. I-am făcut plângere la Baroul Galaţi, prin care îi sesizăm atitudinea şi îi cerem firesc, normal şi legal, să vină şi să-şi predea obiectul muncii de până acum, pentru că a funcţionat în baza unui contract cu Consiliul Local", a mai afirmat primarul Marius Stan.

Pe de altă parte, edilul îi avertizează pe „băieţii şmecheri", care urmăresc să stoarcă bani din bugetul local sub formă de despăgubiri neîntemeiate sau exagerate, că pentru procesele pierdute, ei vor fi cei care vor plăti plăti. „Am înfiinţat o comisie de mediere pentru analizarea şi soluţionarea conflictelor patrimoniale şi vom lucra cu firme de avocaţi puternice, cointeresate financiar să câştige procesele. Am lucrat până acum cu o casă de avocaţi, pe titlu de gratuitate, şi colaborarea s-a materializat prin câştigarea unui proces, în apel, proces pierdut iniţial pe două milioane de euro. Un mizilic! Garantat, începând din mandatul acesta, cei care pierd procesele cu Primăria vor plăti bani mulţi. Majoritatea vor avea intentate plângeri penale şi vor plăti cheltuieli de judecată", a declarat Marius Stan.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Daca Maris Stan va proceda ca atare multe golanii se vor afla,......, multe spatii, terenuri , apartamente ,etc.ale primariei care s-au dat ILEGAL , problema este ca va deranja pe multi ,........., si MARE ATENTIE DOMNULE PRIMAR la cei care lucreaza direct pentru dvs., catetii de pe langa primarie ,......., asa zisii directori pusi mai demult pe acolo care au supt si ei(nu doar salarii astronomice) ci si "facilitati".De exemplu "marele director" de la Ecosal este in "tratative" cu cei de la spatiul locativ sa puna mana "moca" pe-un apartament din buricul targului !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fosta şefă a Serviciului Contencios din Primărie a rămas cu sporul de mobilitate încasat ilegal

Primăria Galaţi i-a imputat Tincuţei Pătruţă, fostul şef al Serviciului Contencios din Primăria Galaţi, faptul că a încasat în mod necuvenit sporul de mobilitate în noiembrie 2009, aşa cum s-ar fi întâmplat cu mai mulţi funcţionari publici din instituţie. Municipalitatea, sub mandatul lui Dumitru Nicolae, a acţionat-o în judecată pe Tincuţa Pătruţă, în prezent avocat, pentru a recupera banii, iar după aproape doi ani de judecată concluzia judecătorilor este una stupefiantă. Magistraţii au concluzionat că nu era nevoie de proces pentru a recupera banii, ci ar fi fost suficient ca sporul de mobilitate să îi fie imputat direct din salariu fostului şef al Serviciului Contencios din Primăria Galaţi, în baza legii 188/1999. Instanţa a stabilit astfel că reprezentanţii Primăriei nu cunoşteau legea şi a respins zilele trecute cererea municipalităţii ca inadmisibilă. Ar fi prima bătălie câştigată de fostul funcţionar public în disputa cu Primăria, după ce Tincuţa Pătruţă a deschis mai multe procese împotriva municipalităţii pe motiv că i s-au încălcat drepturile.

Nu a pus în executare o hotărâre judecătorească irevocabilă

Fostul şef al Serviciului Contencios din Primăria Galaţi şi-a dat în judecată fostul angajator, cerând să fie repusă în funcţie după ce serviciul pe care îl conducea a fost reorganizat. Pătruţă solicitase anularea unei dispoziţii a fostului primar Dumitru Nicolae, prin care fusese demisă, şi repunerea în funcţia de şef al noului Serviciu Juridic, Management, Resurse Umane şi Salarizare din Primăria Galaţi, dar pentru că nu a semnat cererea de chemare în judecată, cererea i-a fost anulată. Acesta a susţinut însă că a pierdut procesul pentru că se afla în relaţii deloc cordiale cu judecătorul de caz. Fostul şef al Serviciului Contencios a fost găsit responsabil de fostul primar şi pentru daunele plătite la SC Conex SRL, în sumă de 6.268 de lei, după ce s-a descoperit că nu a pus în executare, timp de jumătate de an, o hotărâre judecătorească irevocabilă, prin care municipalitatea era obligată să semneze un contract de închiriere pentru un spaţiu de 716 mp.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Primăria îşi încheie socotelile cu foştii săi avocaţi şi jurişti

Municipalitatea a acţionat-o în judecată pe Monica Gabriela Udrea, fost consilier juridic la această instituţie, cerând ca aceasta să plătească peste 7.000 de lei, ce ar reprezenta drepturi salariale încasate nelegal.
Problemele au apărut în urma unui audit al Camerei de Conturi din 2011, care a stabilit că bună parte din angajaţii Primăriei Galaţi au încasat sporuri pe lângă lege, iar banii trebuie recuperaţi. Monica Gabriela Udrea nu mai este angajată în prezent la Primărie, astfel că reprezentanţii municipalităţii au deschis un proces împotriva ei pentru a recupera sporul de condiţii vătămătoare şi sporul de calculator aferent perioadei 2008-2010, acuzând-o de îmbogăţire fără justă cauză.
În replică, fostul consilier juridic al Primăriei a susţinut în instanţă că dispoziţia de imputare a venit prea târziu, doarece termenul legal de depunere era de 30 de zile de la constatarea pagubei, iar de atunci a trecut un an de zile.
Obligată să plătească peste 6.000 de lei
Noua conducere a Primăriei Galaţi nu a uitat-o nici pe Tincuţa Pătruţă, juristul care a condus Serviciul Contencios Juridic al instituţiei timp de peste 10 ani, imputându-i peste 6.000 de lei, ce reprezintă cheltuieli de executare silită în urma unui proces pierdut de Primărie cu SC Connex SRL. Societatea ceruse ca municipalitatea să fie obligată să semneze un contract de închiriere pentru un spaţiu de 716 mp, iar judecătorii au admis solicitarea, însă Primăria nu a executat hotărârea judecătorească timp de şase luni de zile.
Reprezentanţii municipalităţii susţin acum că singura vinovată de situaţia creată este Tincuţa Pătruţă şi i-au imputat întreaga sumă, dar aceasta spune că nu a ştiut nimic de proces. În declaraţia dată în faţa judecătorilor, fosta şefă a Serviciului Contencios Juridic a precizat că avocata Georgeta Iordache a reprezentat Primăria în dosarul deschis de Connex, iar consilierul juridic Mihail Nedelcu s-a ocupat de proces.
Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Galaţi nu i-au dat dreptate Tincuţei Pătruţă, argumentând că avocata Georgeta Iordache s-a ocupat de dosar doar la prima instanţă, iar obligaţia declarării apelului pentru Primărie revenea şefului Serviciului Contencios Juridic. Pentru că Tincuţa Pătruţă nu mai este funcţionar public, municipalitatea a deschis un proces civil împotriva ei şi cere acum recuperarea cheltuielilor cu executarea silită plătite către Connex, aşa cum a stabilit deja Curtea de Apel.
Link to comment
Share on other sites

Moama ce poa sa le faca!

7000 de lei de la Udreasca. Dar primaria poate sa ne spuna cati bani a incasat "jurista" atat timp cat a prestat 

la primarie si cat a "produs". Cate procese a castigat, cate actiuni a initiat in numele primariei si care a fost castigul efectiv al acesteia (primaria).

Orice angajator isi pune problema cat produce angajatul in raport cu ce-l plateste.

Orice angajator in afara de Primarie Palati!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.