Jump to content

Marius Stan nu vrea angajări în Primărie pe criterii politice


dcp100168

Recommended Posts

Avertismentul primarului Marius Stan către USL Galaţi

Declaraţia de război către USL Galaţi, mai exact către PSD, PNL şi PC, a fost lansată cel puţin la nivel declarativ de către primarul liberal Marius Stan în cadrul conferinţei de presă susţinute de acesta vineri. Primarul Stan s-a arătat extrem de iritat de faptul că se fac presiuni ca unii să fie angajaţi la Primărie pe bază de carnet de partid, deşi nu a dat niciun exemplu concret de asemenea caz. Primarul a ţinut să sublinieze din nou că nu răspunde la ordine, indiferent din partea cui vin sau de culoarea politică a solicitării respective. „Să fie clar pentru toată lumea că nu voi răspunde la niciun fel de ordin, indiferent de la ce partid ar veni sau indiferent cum o cheamă pe persoana care îl transmite şi nu contează din ce partid este şi ce funcţie deţine. Să nu-mi mai trimită nimeni persoane cu dosare sau cu CV-uri, oameni care sunt membri de partid, ca să îi angajez la Primărie! Nu sunt nici penelist, nici pesedist şi nici pecist, sunt primarul Galaţiului şi asta vreau să fie clar pentru toată lumea”, a spus primarul Marius Stan.

Primarul a mai declarat că în cazul în care vor fi făcute angajări la Primărie, acest lucru se va face nu pe baza carnetului de partid sau a „pilelor”, ci pe baza competenţelor profesionale, afirmând că lucrurile nu merg cum trebuie în anumite servicii ale Primărie şi din cauza modului în care au fost făcute unele angajări.

Marius Stan şi-a aruncat săgeţile şi către mafia imobiliară, căreia i-a declarat public război, şi pentru care a avut de asemenea un mesaj: „Trebuie să se înţeleagă că s-a schimbat titularul scaunului de primar, că nu mai este cineva care doarme, iar mafioţii din oraş vor fi acţionaţi în instanţă pentru toate demersurile făcute pe sub masă cu oameni ai Primăriei, jefuind bugetul oraşului. Dorim să scoatem lucrurile din amorţeala în care s-au aflat până acum”, a spus Marius Stan.

Ce spun cei din USL Galaţi

Săgeţile dure aruncate de către primarul Stan către colegii lui de alianţă, şi aici ne referim la PSD, PNL şi PC, nu pot fi considerate decât la prima vedere surprinzătoare, ţinând cont de faptul că, potrivit surselor noastre, actualul primar ar fi stârnit anumite nemulţumiri deoarece nu ar fi răspuns la anumite solicitări venite din partea unora din USL Galaţi. În condiţiile în care primarul Stan nu are o relaţie prea prietenoasă nici cu Victor Paul Dobre, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, care potrivit surselor noastre nu ar fi mulţumit de faptul că actualul primar liberal nu execută „sugestiile” venite pe linie de partid, rămâne de văzut care va fi viitorul lui Stan în PNL, precum şi dacă acesta se va bucura în continuare de susţinerea consilierilor locali ai USL pentru promovarea proiectelor sale de hotărâre.

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinute vineri că el personal nu a trimis pe nimeni cu CV sau dosar la Primărie pentru a fi angajat şi nu a dat nici telefoane pentru a face intervenţii pe lângă primarul Stan. „Sub nicio formă nu aş interveni pentru angajarea cuiva la Primărie. Primarul şi Consiliul Local sunt răspunzători pentru ce se întâmplă la Primărie. Cunosc faptul că sunt multe probleme dificile de depăşit acolo şi nu am idee de unde provine iritarea primarului, dar pot să o înţeleg”, a mai spus Victor Paul Dobre. Acesta a mai sublinit că Marius Stan este încă în PNL, o declaraţie care ar putea spune multe.

Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, ne-a declarat următoarele legat de declaraţia făcută vineri de Marius Stan: „Este absolut normală o astfel de declaraţie a domnului primar Marius Stan, atunci când face referire la activitatea Primăriei şi nu la activitatea unor partide politice. Până acum, primarii care au fost au fost acuzaţi că politizează activitatea Primăriei. Nu mai înţelege nimeni nimic”.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Clientelismul protejat de lege, greu de urnit

Primarului Galaţiului îi va fi greu să elimine altă ipostază a clientelismului politic, impusă şi protejată prin lege. Este vorba de practica devenită tradiţională ca partidele politice să-şi desemneze reprezentanţi în consiliile de administraţie (CA) ale regiilor locale, formate din câte 7 sau 9 membri, toţi numiţi în baza algoritmului politic care este negociat de şefii de organizaţii. Primarul spune că va încerca să obţină în fiecare CA o majoritate a tehnocraţilor numiţi de primărie: „Din nefericire se va perpetua această situaţie, dar voi încerca ca primăria să aibă o majoritate în toate consiliile de administraţie ale societăţilor pe care le avem", a declarat Marius Stan.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.