Jump to content

ArcelorMittal donează echipamente pentru Spitalul Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal donează Spitalului Judeţean o masă de chirurgie

Combinatul siderurgic a donat Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" o masă chirurgicală de ultimă generaţie care este acum folosită în Secţia "Arşi" a unităţii medicale gălăţene.

"Aşa cum am mai arătat, eforturile noastre în privinţa proiectelor de responsabilitate socială se îndreaptă acum către programe de sănătate publică şi de educaţie şi nu către sportul profesionist de care ne-am separat. Sunt bucuros că - în ciuda constrângerilor financiare - am reuşit să achiziţionăm acest echipament şi să îl donăm spitalului", a declarat Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi.

Masa de chirurgie respectă toate normele de calitate actuale, iar potrivit reprezentanţilor combinatului siderurgic donaţia include şi o pregătire a personalului cu specialişti din Europa de Vest.

"Mulţumim ArcelorMittal Galaţi pentru donaţie şi pentru disponibilitatea de a continua acest parteneriat benefic întregii comunităţi", a declarat Dr. Călina Lazarovici, Directorul Spitalului.

Nu este singura acţiune de acest fel în se implică compania siderurgică care deţine combinatul de la Galaţi. În plus, se arată într-un comunicat de presă, ArcelorMittal şi Spitalul Judeţean vor constitui un grup de lucru care să evalueze necesităţile spitalului în vederea derulării de noi astfel de proiecte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

ArcelorMittal a donat echipamente de lucru pentru SMURD Galaţi

Producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi sprijină Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi oferind echipamentele de lucru de cea mai bună calitate, necesare celor 40 de paramedici, asistenţi medicali, lucrătorilor de pe ambulanţe şi şoferi. Compania a donat bocanci, salopete şi îmbrăcăminte specifică angajaţilor SMURD pentru activitatea lor zilnică. Apreciem foarte mult profesionalismul, munca asiduă şi hotărârea tuturor angajaţilor SMURD Galaţi. Gestul făcut de noi reprezintă doar o mică dovadă a preţuirii noastre”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. „Considerăm că avem responsabilitatea de a sprijini şi de a onora oamenii care sunt devotaţi ideii de a proteja şi a salva vieţi”.

Dr. Angel Trifan, Şeful SMURD Galaţi a declarat: „Salutăm iniţiativa ArcelorMittal Galaţi şi ne dorim un parteneriat pe termen lung cu această companie, în interesul comunităţii noastre”.
Decizia de a sprijini SMURD Galaţi face parte din programul Companiei de orientare a eforturilor investiţionale către proiecte locale de sănătate publică şi educaţie. În prezent, Compania are în derulare şi alte programe de acest tip.

Dorian Dumitrescu, Country Communicator

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Donaţie ArcelorMittal pentru Spitalul Judeţean

ArcelorMittal Galaţi a oferit aparatură de ultimă generaţie pentru trei secţii: Anestezie şi Terapie Intensivă, Secţia Chirurgie Plastică - compartimentul Arsuri, precum şi Neurochirurgie, în conformitate cu solicitările specifice ale medicilor.

Spitalul a primit patru monitoare de funcţii vitale de ultimă oră, destinate Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Secţia Chirurgie Plastică - compartimentul Arsuri a primit un echipament Skin Mesher pentru grefele de piele şi un Motor Braun cu acumulator pentru intervenţii chirurgicale specializate. Jumătate din secţie a fost echipată cu aer condiţionat, urmând ca anul viitor întreaga secţie să beneficieze de această facilitate. De asemenea, Secţia de Neurochirurgie a primit o trusă cu instrumentar chirurgical specializat pentru intervenţii neurochirurgicale, precum şi zece cărucioare rulante. Pentru unele echipamente se vor organiza sesiuni de pregătire a personalului.

”Echipamentele donate de ArcelorMittal Galaţi rezolvă unele probleme ale spitalului”, a declarat Mihaela Debita, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi. ”Dorim să salutăm decizia Combinatului de a le cumpăra şi a ni le dona. Sperăm că aceast parteneriat va continua şi în anul 2014”.

Decizia de a sprijini cea mai importantă unitate medicală din judeţul Galaţi face parte din strategia de responsabilitate socială a Companiei, axată pe proiecte locale pentru sănătate şi educaţie. ”În actualul context economic continuăm să oferim, în limita posibilităţilor, sprijin sistemului local de sănătate şi suntem încrezători că proiectele noastre vor contribui la creşterea calităţii actului medical”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

ArcelorMittal a donat aparatură medicală pentru unităţile sanitare

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi continuă campania, iniţiată în urmă cu doi ani, de donare a aparaturii medicale unităţilor sanitare din municipiul Galaţi, dar şi a dispensarelor din mediul rural.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, compania a donat monitoare pentru măsurarea funcţiilor vitale, instalaţii de aer condiţionat şi seturi pentru investigaţii pentru Spitalul Judeţean Sf Apostol Andrei din Galaţi şi pentru dispensarele din comunele Şendreni, Vânători şi Smârdan.

Combinatul a donat, în acest an, secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Galaţi alte patru monitoare de ultimă generaţie pentru supravegherea şi măsurarea funcţiilor vitale. Potrivit şefei ATI a Spitalului Judeţean, dr. Nicoleta Lupu, la cele 45 de paturi există în prezent 16 monitoare, opt din ele fiind donate de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

De asemenea, Compartimentul „Arşi” din cadrul Sectiei „Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă” a aceluiaşi spital a primit nouă instalaţii de aer condiţionat, în afara celor cinci donate anul trecut.

„Investiţiile ArcelorMittal Galaţi în spitalul nostru acoperă probleme critice cu care ne confruntăm”, a declarat Dr. Mihaela Debita, Directorul Spitalului Judeţean.

Totodată, ArcelorMittal Galaţi a oferit şi dispensarelor medicale din comunele Şendreni, Vânători şi Smârdan seturi complete de investigaţii, tratamente şi echipamente medicale de bază.

ArcelorMittal Galaţi are în derulare şi alte proiecte de sănătate şi de educaţie care vor fi concretizate în jumătatea a doua a anului.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

ArcelorMittal Galaţi a donat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Spitalul de Urgenţă

Nu mai puţin de 70 .000 de euro valorează ultimele echipamente donate de către combinatul siderurgic gălăţean Spitalului de Urgenţă Galaţi. Astfel ArcelorMittal Galaţi continuă să sprijine comunitatea locală dezvoltând proiecte de sănătate axate pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite de unităţile locale. Numai în programele sociale compania investeşte anual circa un sfert de million de euro.

Acum, combinatul  a donat echipamente medicale moderne pentru patru secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Este vorba de  Unitatea Primire Urgenţe „Cod Roşu”, Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi secţia de Ortopedie.

“Vom continua să dezvoltăm noi proiecte care corespund nevoilor comunităţii locale, ca parte a programului nostru de responsabilitate socială, axat pe sănătate şi educaţie .Această donaţie consolidează angajamentul nostru pe termen lung faţă de comunitatea locală, demonstrând implicarea noastră constantă în identificarea nevoilor sale. După cum ştiţi situaţia noastră financiară a fost dificilă în ultimii ani, dar am continuat să dedicăm unele resurse pentru a sprijini proiectele din comunitate atât cât putem”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Donaţia include o instalaţie de injectare de aer proaspăt şi aparate de aer condiţionat pentru Unitatea Primire Urgenţe - “Cod Roşu”, 12 paturi specializate cu motoare electrice, care permit aşezarea pacienţilor în anumite poziţii (pentru secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă) şi două seturi de lupe binoculare, patru bandaje de compresie, două seturi de truse pentru microchirurgie, precum şi 15 saltele anti-escare, care contribuie la vindecarea mai rapidă a pacienţilor, pentru secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. De asemenea, ArcelorMittal Galaţi a donat 10 cărucioare de transport pentru secţia de Ortopedie.

“Echipamentul donat de ArcelorMittal Galaţi are o importanţă majoră, acoperind nevoi operaţionale esenţiale ale spitalului”, a declarat Mihaela Debita, Manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Medicii din cadrul secţiilor care au primit donaţii au mulţumit conducerii combinatului şi, la fel, preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa, consideră că implicarea combinatului în proiblemele comunităţii este de salutat. Medicii se bazează în continuare pe ajutorul celor de la combinat.

"Noi de abia în acest an intrăm în programul ArcelorMittal. Reabilităm secţia  şi vom avea nevoie şi de aparatură. Actualmente cea mai mare nevoie sunt motoarele pe care le folosim pentru găurirea osulului. Am avut opt din donaţii în 2006 dar acum mai avem doar două funcţionale. Un astfel de motor ar costa 3.000-3.500 de euro”, a precizat dr. Sorin Ungureanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi. ArcelorMittal Galaţi dezvoltă  în acelaşi timp  şi alte proiecte de sănătate, care se vor materializa în 2015.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Spitalele CFR şi Sf. Andrei, dotate şi cu ajutorul ArcelorMittal

ArcelorMittal Galaţi continuă seria donaţiilor pe care le face în unităţile sanitare din Galaţi, oferind o instalație de anestezie pentru Secţia Chirurgie a Spitalului C.F.R. şi alte echipamente necesare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei”. “Ca membru responsabil al comunităţii, continuăm să sprijinim proiecte pentru acoperirea nevoilor critice ale sistemului public de sănătate”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. “Echipamentele moderne vor aduce valoare adăugată serviciilor de îngrijire medicală oferite cetăţenilor din judeţul Galaţi. Ca parte a programului nostru pe termen lung dedicat comunităţii locale, vom continua să sprijinim şi să implementăm proiecte care se axează pe sănătate şi educaţie”. “Această donaţie ne-a permis să reluăm – în condiţii optime – operaţiile în cadrul spitalului nostru. Astfel, vom continua să salvăm vieţile pacienţilor”, a declarat dr. Gabriela Ionescu, managerul spitalului CFR.

De asemenea, ArcelorMittal a oferit alte patru monitoare pentru funcţii vitale, două elevatoare pentru pacienţii netransportabili şi un echipament video de intubare dificilă, pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. “Acum avem 12 monitoare pentru funcţii vitale de ultimă generaţie, toate donate de Combinat. Elevatoarele destinate persoanelor care nu pot fi transportate, ne facilitează activitatea şi îmbunătăţesc serviciile de îngrijire oferite pacienţior. Echipamentul pentru intubare dificilă, care utilizează camera video, poate salva vieţi”, a declarat dr. Nicoleta Lupu, managerul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.  În acelaşi timp, sunt în desfăşurare alte proiecte privind donarea de echipamente medicale necesare pentru Secţiile de Arși, Ortopedie şi Unitatea de Primire Urgenţe ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, mai informează purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Donaţii pentru Spitalul Judeţean din partea ArcelorMittal Galaţi

ArcelorMittal Galaţi a achiziţionat şi a donat o lampă pentru o masă de chirurgie în folosinţa Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, un Motor B Braun pentru intervenţii chirurgicale de specialitate pentru Secţia de Ortopedie precum şi două monitoare de funcţii vitale şi două electrocardiografe pentru Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.
“În ciuda dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent, continuăm planul nostru multi - anual de sprijinire a sistemului local de sănătate”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi. „În viitor, vom continua să ne implicăm în proiecte locale axate pe sănătate şi educaţie, în conformitate cu strategia noastră pe termen lung de responsabilitate socială”, a mai spus acesta.
“Aceste donaţii rezolvă probleme critice ale Spitalului Judeţean”, a declarat dr. Mihaela Debita, directorul Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.
Recent, ArcelorMittal Galaţi a mai oferit un echipament de anestezie pentru Spitalul CFR Galaţi, a donat o serie de echipamente necesare Spitalului Judeţean “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi şi a sprijinit, în acelaşi timp, o serie de proiecte locale axate pe educaţie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Un nou sprijin din partea Combinatului pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi

ArcelorMittal Galaţi continuă să sprijine sistemul medical local prin donarea de echipamente de ultimă generaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi. În ultimele luni din 2016 compania a achiziţionat şi a donat patru monitoare de funcţii vitale, patru seturi de laringoscoape şi o targă hidraulică pentru Secţia de Terapie Intensivă, lupe binoculare de înaltă rezoluţie şi instrumentar de micro-chirugie pentru Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie precum şi trei tărgi de transport pentru Unitatea de Primire Urgenţe.

De asemenea, ArcelorMittal Galaţi a contribuit la efortul comunităţii de a dota Maternitatea „Buna Vestire” prin achiziţionarea a două incubatoare moderne pentru nou - născuţii prematuri.

 „În Combinat prioritară este Securitatea şi Sănătatea în Muncă, aşadar este firesc să extindem acest interes şi pentru calitatea serviciilor medicale din comunitate”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi. „Deşi ne luptăm pentru a depăşi dificultăţile actuale, eforturile noastre de a sprijini sănătatea şi educaţia din comunitate vor continua în următorii ani”, a adăugat acesta.

În 2017 compania va continua să investească în Secţia de Terapie Intensivă, Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi Unitatea de Primire Urgenţe şi va relua sprijinul acordat Secţiei de Ortopedie, lansând simultan şi o serie de proiecte noi dedicate Secţiei de Neurochirurgie, toate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

ArcelorMittal Galaţi dotează Spitalul Judeţean cu echipamente medicale vitale

ArcelorMittal Galaţi anunţă că şi anul acesta va derula proiectul social de dotare cu echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, în continuarea celor lansate în anii trecuţi. "Efortul nostru de înzestrare a Spitalului Judeţean cu echipamente medicale este unul multi-anual. În 2018 investiţia noastră nu se va reduce şi are acelaşi scop principal - sprijinirea îmbunătăţirii calităţii actului medical", a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

În 2017, compania a achiziţionat şi a donat monitoare de funcţii vitale, echipamente de ridicare a pacienţilor netransportabili, tărgi hidraulice, aparate ECG, mese de instrumentar cu reglaje hidraulice pe înălţime, seturi de microchirurgie pentru secţia de arşi, motoare chirurgicale pentru operaţii ortopedice şi numeroase elemente de mobilier medical de specialitate. "Aceste echipamente îmbunătăţesc nu doar calitatea actului medical (prin trusele de microchirurgie), acurateţea datelor privind pacienţii aflaţi sub supraveghere (prin monitoarele de funcţii vitale), ci şi condiţiile de spitalizare pentru pacienţi şi de cele de lucru pentru personalul medical. De aceste echipamente medicale au beneficiat secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie, Neurochirurgie, Ortopedie precum şi Unitatea de Primire Urgenţe", se arată într-un comunicat al ArcelorMittal Galaţi.

Deşi oficialii Combinatului Siderurgic nu au dorit niciodată să declare sumele investite anual în sistemul sanitar din Galaţi, acestea se ridică la zeci de mii de euro anual. La ora actuală, secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi are în folosinţă 24 de monitoare de funcţii vitale achiziţionate de ArcelorMittal Galaţi, în programul celor de la Arcelor fiind prinsă achiziţionarea anuală a 4 astfel de monitoare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Echipamente medicale performante donate Maternităţii Buna Vestire

O donaţie de 40.000 euro salvează vieţi la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire". Este vorba despre o masă chirurgicală şi de un aparat de anestezie, oferite de către Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi, într-un moment de mare impas, "un stop cardiac în activitatea spitalului", aşa cum ne-a declarat Costinela Georgescu, directoarea Maternităţii.

Măsurile de resuscitare au fost instituite imediat, într-un timp record de trei săptămâni, constând în înlocuirea mesei nefuncţionale cu una nouă şi în achiziţionarea unui aparat de anestezie performant, echipamente medicale esenţiale în desfăşurarea actului medical.

"Este absolut vital să ai un aparat de anestezie care funcţionează în parametri optimi, pentru că viaţa pacientului depinde în anumite momente strict de anestezie. Dacă un aparat nu funcţionează pot fi consecinţe absolut dramatice", a declarat Anamaria Hărăbor, medic primar ATI.

Astfel, întreaga activitate a echipei medicale se va desfăşura din nou în parametri normali, în ceea ce priveşte calitatea, performanţa şi siguranţa actului medical.
Se doreşte ca, în viitor, spitalul să funcţioneze la standardele unui spital privat, fapt ce va putea fi materializat prin implicarea continuă a autorităţilor şi întreprinderilor mari din oraş.

viata-libera.ro

Combinatul Siderurgic Galaţi a donat, miercuri, Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" din municipiu echipamente medicale în valoare de aproximativ 40.000 euro, esenţiale în desfăşurarea actului chirurgical.

Potrivit directorului companiei, Bogdan Grecu, este vorba despre o masă chirurgicală ginecologică şi o instalaţie de anestezie, ambele echipamente, achiziţionate noi, fiind extrem de importante în actul medical. Donaţia făcută de combinat include şi costurile legate de revizii pentru doi ani, dar şi pregătirea personalului care va utiliza aceste echipamente.

"Sănătatea este una dintre priorităţile sprijinului comunitar acordat de noi. Suntem bucuroşi că am putut ajuta şi ne dorim ca tot mai mulţi copii sănătoşi să vină pe lume la această maternitate. În 2016, combinatul siderurgic a mai donat maternităţii incubatoare pentru nou - născuţi, iar în 2015 a sprijinit Spitalul CFR din oraş cu o instalaţie de anestezie. Compania derulează şi un amplu program multi-anual de cumpărare de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei", a declarat Bogdan Grecu.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a remarcat faptul că parteneriatul pe care îl are municipalitatea cu exponenţii mediului de afaceri este unul care îşi arată roadele în folosul gălăţenilor.

"Mă bucură faptul că cele mai importante companii din Galaţi sunt sensibile la nevoile comunităţii locale. Parteneriatul pe care îl avem cu exponenţii mediului de afaceri este unul care îşi arată roadele în folosul gălăţenilor. Donaţia pe care combinatul siderurgic a realizat-o este importantă pentru echipa medicală, dar şi pentru pacientele acestui spital. Dacă adăugăm acest gest proiectului european pe care îl vom derula aici, în valoare de 2,5 milioane euro, pentru modernizarea şi consolidarea unităţii, înseamnă că, în viitorul foarte apropiat, condiţiile pe care le vom pune la dispoziţia viitoarelor mame şi bebeluşilor vor fi mult mai bune", a spus Pucheanu.

La Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" din Galaţi sunt internaţi anual aproximativ 1.300 de pacienţi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Investiţie de 180.000 lei a Combinatului Siderurgic pentru modernizarea secţiei de neo-natologie a Spitalului Judeţean Galaţi

Combinatul Siderurgic a anunţat, miercuri, 24 iulie 2019, derularea cu succes a unui proiect de dotare cu echipamente medicale de ultimă oră pentru secţia de neo-natologie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi. Proiectul a constat în înlocuirea tuturor sistemelor de distribuire a gazelor medicale şi energiei electrice care deservesc incubatoarele pentru nou născuţi şi sălile acestei secţii. Au fost instalate 9 „rampe” de distribuire a gazelor medicale, energie şi iluminare, 14 seturi de aspiraţie şi 14 oxigenatoare precum şi alte repere. Valoarea totală a proiectului a fost de circa 180.000 de lei.

Instalarea s-a făcut într-un timp record pentru a putea fi pusă în funcţiune odată cu proiectul de modernizare a secţiei, iar actul medical să se poată relua la timp şi în condiţii mai bune. "Am înţeles atât necesitatea acestei investiţii precum şi urgenţa acesteia. Suntem bucuroşi că am putut ajuta şi ne menţinem angajamentul de a continua să investim în sănătatea gălăţeană", a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului. "Suntem încântanţi că partenerii noştri din Combinat au decis să se alăture eforturilor noastre de a moderniza Spitalul Judeţean", a spus Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi. "Această lucrare înseamnă creşterea calităţii actului medical pentru copiii care se nasc în maternitatea noastră, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru medici şi personalul medical", a adăugat Alina Dobrea, directorul Spitalului Judeţean Galaţi.

Combinatul Siderurgic, recent integrat în Grupul Liberty, preciează că are în derulare şi alte proiecte de dotare cu echipament medical a acestui spital.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.