Jump to content

Profi deschide primul magazin la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Profi deschide primul magazin la Galaţi

Primul magazin Profi din municipiul Galaţi va fi inaugurat duminică (30 septembrie). Acesta este situat în Complexul Siret şi are o suprafaţă de 700 metri pătraţi, sala de vânzări totalizând 336 de metri pătraţi.

„Ne respectam planurile şi este foarte posibil să şi depăşim numărul de magazine pe care ne-am propus să le deschidem în acest an”, a declarat, într-un comunicat, Pawel Musial, directorul general Profi Rom Food.

Tot în această săptămână, reţeaua Profi se va mai extinde cu două noi magazine, la Iaşi şi Satu-Mare, ajungând astfel la o reţea de 132 de supermarketuri în 81 de localităţi.

Profi, deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29 la sută mai mult decât în 2010.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Profi a inaugurat un nou magazin în Galaţi

Profi inaugurează două noi magazine în Galaţi şi Piteşti şi dezvoltă un al doilea depozit central, la Logcenter Ploiesti. Noul magazin din Galati se afla in cadrul complexului comercial Ancora, pe str. Rosiori, cu o suprafata totala de 487 mp si o sala de vanzari de 326 mp.

"Avem piata actuala, precum si pentru cea din viitorul previzibil", a declarat Pawel Musial, Director general Profi Rom Food. "De aceea, nu doar ca am inaugurat 45 de noi magazine in acest an, dar am si semnat contractul pentru deschiderea unui al doilea depozit central propriu, in apropiere de Ploiesti."

Magazinul pitestean inaugurat astazi este situat pe Bd.1 Decembrie 1918, nr. 12, are o suprafata totala de 482 mp si o sala de vanzari de 380 mp. Cel care se va inaugura maine se afla pe Calea Craiovei, la nr. 109, in locul fostului restaurant "Negoiu", avand o suprafata totala de 662 mp si o sala de vanzari de 355 mp.

incomemagazine.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Profi a mai deschis un magazin la Galaţi

Profi a deschis miercuri un magazin la Galaţi, iar joi o unitate în oraşul Sântana din judeţul Arad, retailerul ajungând astfel la o reţea de 165 de supermarketuri la nivel naţional. Magazinul din Galaţi este amplasat pe bulevardul George Coşbuc şi are o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi.

Prin numărul de magazine şi oraşe în care este prezentă (89), reţeaua Profi ocupă cea de-a doua poziţie pe piaţa de retail.

Compania este deţinută de fondul de investiţii Enterprise Investors.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Profi deschide al patrulea magazin şi dă o maşină ca premiu la tombolă

Reteaua PROFI creste la 178 de magazine raspandite in intrega tara dupa ce a deschis patru unitati in format standard in Brasov, Arad, Iasi, si Galati.
Cel din Brasov se afla pe str. Harmanului nr 63, are o suprafata totala de 486 mp si o sala de vanzari de 350 mp; cel din Iasi este situat pe Sos. Nicolina nr. 928B, scara B, are suprafata totala de 450 mp si o sala de vanzari de 282 mp; unitatea din Arad este situata pe str. Piata Garii nr. 6, bl. I scara A-E, are o suprafata totala de 450 mp si o sala de vanzari de 326 mp; magazinul din Galati va fi situat pe str. Constructorilor nr.1E, se va desfasura pe o suparafata totala de 458 mp si cu o suprafata de vanzare de 288 mp. Astfel, PROFI se prezinta cu cate 4 magazine in fiecare din municipiile Arad, Galati si Iasi, si 5 magazine in Brasov.
Inaugurarea noului magazin Profi din Galati este sarbatorita printr-o tombola al carei premiu va consta dintr-o masina DACIA LOGAN. Toti clientii care, in perioada 28.09.2013 – 25.10.
2013 inclusiv, vor face cumparaturi in valoare de minimum 50 ron in oricare din cele 4 magazine PROFI din localitate, vor putea participa la Loteria publicitara “Castigi cu Profi - GALATI”. Extragerea castigatorului va avea loc in data de 26.10.2013, orele 11.00 la magazinul Profi din Strada George Cosbuc.
PROFI are aproximativ 4.500 de angajati si opereaza cu magazine in format standard, City si Mall in 95 de localitati din 36 de judete.

smartfinancial.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Profi a deschis primul magazin din 2015, la Matca

Profi a inaugurat primele doua magazine din 2015, la Matca (Galati) si Sibiu, planuind sa deschida pana la sfarsitul anului cel putin tot 71 de unitati, cate a deschis in 2014.

Magazinul din comuna Matca, judetul Galati, se afla la parterul unei cladiri comerciale. El functioneaza in format Mini, are o suprafata totala de 365 mp din care sala de vanzari ocupa 225 mp si este cel de al cincilea magazin Profi din acest judet. Mini este un format test care, in functie de conditiile reale in care functioneaza magazinul respectiv, urmeaza sa devina Loco sau City. Loco este un format mic, imaginat pentru zone rurale, care vinde o gama de produse oarecum diferita fata de cea din magazinele City sau Standard, gama adaptata mai bine conditiilor din astfel de zone.

Cel de al noualea magazin Profi din Sibiu s-a deschis in format standard la parterul unei cladiri comerciale si are o suprafata totala de 520 mp.

Profi ajunge astfel la un total de de 277 de magazine in 40 de judete si 131 de localitati, fiind astazi al doilea cel mai mare lant de supermarket-uri la nivel local, dupa grupul belgian Delhaize, proprietarul retelei Mega Image.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Al cincilea magazin Profi deschis la Galaţi

Profi, deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors, îşi extinde reţeaua de magazine cu patru noi unităţi. Retailerul a inagurat joi, 23 aprilie, trei magazine în localităţile Găeşti, Galaţi şi Reşiţa, urmând ca vineri să deschidă prima sa unitate din Măcin. Prin aceste inaugurări, retailerul ajunge să opereze 292 de magazine la nivel naţional.

Magazinul din Găeşti este a doua unitate pe care retailerul o deţine în această localitate şi se află localizat pe strada 1 Decembrie, nr. 32, la parterul unei clădiri comerciale, având o suprafaţă de vânzare de circa 460 metri pătraţi.

Unitatea inaugurată în municipiul Galaţi se află pe bd. Siderurgiştilor, nr. 42, bl M4A şi are o sală de vânzare de aproximativ 350 metri pătraţi. Odată cu această deschidere, Profi operează cinci supermaketuri în Galaţi.

Supermarketul Profi din Reşiţa, jud. Caraş Severin este situat pe bulevardul Republicii, nr.13-15 şi are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 480 metri pătraţi.

Din această săptămână, Profi bifează o nouă localitate pe harta sa,  prin inaugurarea primei sale unităţi comerciale din Măcin, jud. Tulcea. Magazinul se află pe Str. 1 Decembrie nr. 40, tot la parterul unei cladiri comerciale şi deţine o sală de vânzare de 590 mp.

Profi este cel de-al doilea lanț de magazine în funcție de numărul de unități comerciale din România, fiind prezent în 137 de localități. În prezent compania operează  292 de magazine. În anul financiar 2014, retailerul deținut de fondul de investiții Enterprise Investors a înregistrat o cifră de afaceri de 400 milioane de euro.

magazinulprogresiv.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Profi lansează, la Matca, magazinul pentru zona rurală "Loco"

Lanţul de supermarketuri Profi va deschide maine primele 11 magazine sub brandul Loco, brand destinat zonei rurale. Toate cele 11 magazine funcţionau anterior sub alt brand, însă acestea au fost remodelate şi transformate pentru a se adapta zonei rurale. Deşi a început să se dezvolte în România în 1996, odată cu intrarea pe piaţa locală a Metro Cash&Carry, comerţul modern şi-a concentrat atenţia pe zona urbană. Doar în Bucureşti sunt deschise circa 500 din cele 1.500 de magazine moderne. Intrarea Profi în zona rurală cu un concept special reprezintă astfel o premieră.

Primele 11 magazine sub acest brand sunt deschise în Pânticeu (Cluj), Aghireşu Fabrici (Cluj), Matca (Galaţi), Odobeşti (Vrancea), Bălan (Harghita), Tinca (Bihor), Segarcea (Dolj), Miercurea Nirajului (Mureş), Lovrin (Timiş), Gataia (Timiş) şi Anina (Caraş Severin).

Expansiunea va continua atât pe acest format cât şi pe cele clasice în contextul în care retailerul vrea să ajungă la 500 de unităţi la finalul lui 2016, urmând să deschidă cel puţin 100 de magazine pe an. În prezent Profi are 324 de unităţi în 154 de localităţi din România.

„Noutatea adusă de aceste magazine constă în adaptarea sortimentaţiei la nevoile locuitorilor zonei în care functionează. Cele aproximativ 2.500 de produse puse în vânzare aici diferă faţă de cele din magazinele Standard şi City, oferta Loco cuprinzând o serie de unelte şi scule, butoaie, articole de gradină (furtun, galeată, sfoară), textile, menaj şi sticlărie. Varietatea produselor pe care în mod normal localnicii le produc oricum în propriile gospodării, precum lactatele, brânzeturile, legumele şi fructele, este mai restrânsă.”

Localnicii vor putea însă să îşi vândă producţia locală - pătrunjel, verdeaţă, ridichi - în aceste magazine, spun reprezentanţii Profi.

 

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Profi a ajuns şi la Târgu Bujor


Retailerul Profi a anunţat că în ultimele două săptămâni a mai deschis încă 7 magazine în ţară, reţeaua ajungând astfel la un total de 331 de unităţi în 158 de localităţi. Noile magazine au fost inaugurate în Târgu Bujor, Vânju Mare, Tulcea, Sebis, Năsăud, Timişoara şi Bârlad.

Magazinul din Târgu Bujor, jud. Galaţi, se află la parterul unei foste clădiri Romtelecom, pe str. Grigore Hagiu nr 3. El funcţionează în format Standard, cu o suprafaţă totală de 486 mp, din care sala de vânzări măsoară 350 mp.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Al șaselea magazin Profi din Galați

Rețeaua PROFI numără de săptămâna trecută 416 de unități, odată cu inaugurarea a încă trei magazine la Galați, Târgoviște și Alba Iulia. Vineri, 15 iulie, s-a deschis cel  de-al șaselea magazin PROFI din Galați. Operată în format City, unitatea se află pe Str. 1 Decembrie 1918, nr. 8, Bl. S8B, cartier Micro 14 și  are o suprafață totală de 357 mp, sala de vânzări ocupând 245 mp.

retail-fmcg.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Rețeaua Profi se vinde pe o sumă record

Cel mai mare fond de investiții cu focus pe Europa Centrală și Turcia, Mid Europa Partners, va cumpăra cu 533 milioane de euro pachetul integral deținut de polonezii de la Enterprise Investors la lanțul de supermarketuri Profi, anunță jurnalul de tranzacții mirsanu.ro. Se consemnează astfel cea mai mare tranzacţie realizată de un fond de private equity în România şi cea mai mare tranzacţie în domeniul retailului din istoria ţării.

Mid Europa Partners este la a doua achiziție majoră în România după ce anul trecut a cumpărat rețeaua de servicii private Regina Maria în cadrul unei tranzacții estimată la aproximativ 140 milioane de euro.

Profi deține 7% din piața autohtonă de retail și are ca target atingerea nivelului de 500 de unități până la finele acestui an. Principalii săi rivali sunt Mega Image (care a intenționat să cumpere Profi în trecut), Lidl, Carrefour, Penny Market, dar și buticurile de cartier.

Enterprise Investors a cumpărat Profi în 2009 pentru care a plătit 66 milioane de euro.

Mid Europa Partners a fost înființat în 1999 și de atunci a administrat 4,3 miliarde de euro. În lupta pentru achiziția Profi s-a duelat cu BC Partners, un alt fond de investiții.

Tranzacția va trebui însă să primească acceptul autorității de concurență.

cotidianul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Profi a deschis încă un magazin în Galați

Profi a deschis astăzi câte un magazin în judeţele Suceava şi Galaţi, potrivit unui comunicat de presă.

Cel din Fundu Moldovei, judeţul Suceava, se găseşte în format Standard şi are o suprafaţă totală de 558 metri pătraţi (mp), sala de vânzări fiind de 420 mp.

Profi din Galaţi funcţionează în format City şi se întinde pe o suprafaţă totală de 400 mp, din care suprafaţa de vânzări măsoară 260 mp.

Profi are magazine în 338 de localităţi şi o echipă de aproape 12.000 de oameni, conform sursei citate.

bursa.ro

Noul magazin din Galați este în Micro 39B

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.