Jump to content

Reţea de proxeneţi distrusă de procurori


dcp100168

Recommended Posts

Reţea de proxeneţi distrusă de procurori

* Procurorii DIICOT Galaţi au reuşit să pună capăt unei afaceri ce data din anul 2010 şi din care trei bărbaţi au reuşit să strângă bani frumoşi, prin racolarea fetelor şi obligarea lor să se prostitueze

Cei trei proxeneţi, Ştefan Neagu, zis „Fanţu”, Cristian Nicolae Borş şi Traian Tacu, zis „Burata” au intrat în vizorul procurorilor care i-au prins în urma unor percheziţii desfăşurate pe 19 septembrie în opt locaţii diferite. În urma percheziţiilor, anchetatorii au audiat 15 persoane, dar au decis că doar cei trei trebuie anchetaţi în stare de arest preventiv. S-au emis mandatele de reţinere şi cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. În urma deciziei magistraţilor de la Tribunalul Galaţi, doar Ştefan Neagu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Ceilalţi doi nu au voie să părăsească ţara timp de 30 de zile. Decizia a fost însă atacată cu recurs atât de Neagu, cât şi de procurorii DIICOT.

Racolare pe bază de sentimente

Afacerea celor trei a început în iulie 2010, când Ştefan Neagu, ajutat de Daniela Pralea, a racolat o fată din Tuluceşti şi a trimis-o în Italia să se prostitueze. Fetei i se promitea un loc de muncă în străinătate, dar şi o relaţie amoroasă e lungă durată. Anchetatorii susţin că, după ce reuşeau să le atragă alături de ei, proxeneţii foloseau constrângerea fizică şi morală pentru a fi siguri că fetele nu vor fugi. Pentru o perioadă, cei doi s-au mulţumit doar cu veniturile aduse de prima victimă, banii câştigaţi de fată fiiind în totalitate însuţiţi de ei. Ulterior, la începutul lui 2011, Neagu s-a aliat cu Traina Tacu şi Cristian Borş şi, împreună cu Daniela Pralea, au reuşit să racoleze mai multe fete. Printre cele 12 fete racolate se aflau şi două minore. Fetele au fost transportate şi cazate în România, Italia, Spania, Elveţia, Anglia, Irlanda şi Germania. Aceastea au fost statele în care fetele au fost obligate să practice prostituţia.

Banii veneau prin transfer

Procurorii au aflat pe parcursul anchetei că Ştefan Neagu se ocupa cu racolarea fetelor din localităţile rurale limitrofe Galaţiului, el fiind liderul reţelei infracţionale. Cei trei foloseau aceeaşi metodă de racolare pentru toate fetele, metodă utilizată de altfel de mulţi dornici de îmbogăţire. Ei le atrăgeau pe fete promiţându-le relaţii amoroase de lungă durată şi locuri de muncă foarte bine plătite în străinătate. În loc de muncă sigură şi bine plătită, fetele erau obligate să practice prostituţia şi apoi să trimită toţi banii prin Western Union, Moneygram şi Smith&Smith către liderul grupului sau către alţi prieteni ai acestuia. Neagu, care se lăuda că are o vechime în "meserie" de 11-12 ani, era cel care investea ulterior banii fie în imobile, fie în autoturisme. În perioada în care se făceau racolările, Cristian Borş are arestat preventiv în altă cauză, el fiind acuzat de tâlhărie. Acesta era şi motivul pentru care Borş ţinea legătura telefonic cu restul membrilor grupării. Acum, procurorii au reuşit să pună capăt afacerii, iar cei trei bărbaţi dornici de îmbogăţire pe spatele fetelor exploatate vor da socoteală în faţa justiţiei. Până vor primi pedepsele, Neagu, Borş şi Tacu aşteaptă decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, care vor decide dacă decizia dată la Tribunal este corectă sau nu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Trei proxeneţi care racolau fete sărace din comunele gălăţene au fost trimişi în judecată
* Procurorii DIICOT Galaţi au finalizat ancheta ce-i privea pe Ştefan Neagu, zis „Fanţu”, Cristian Nicolae Borş şi Traian Tacu, zis „Burata”, arestaţi anul trecut sub acuzaţia de proxenetism * Ei vor da socoteală pentru faptele lor în faţa instanţei

Cei trei au ajuns în arest după ce procurorii DIICOT au efectuat, pe 19 septembrie 2012, percheziţii în opt locaţii diferite. Anchetatorii au reuşit să le închidă afacerea, începută în iulie 2010, când Ştefan Neagu, ajutat de Daniela Pralea, a racolat o fată din Tuluceşti şi a trimis-o în Italia să se prostitueze. Victimei i se promitea, pe lângă un loc de muncă în străinătate, şi o relaţie amoroasă de lungă durată. Anchetatorii susţin că, după ce reuşeau să le atragă alături de ei, proxeneţii foloseau constrângerea fizică şi morală pentru a fi siguri că fetele nu vor fugi. După ce, pentru o perioadă, veniturile aduse de prima victimă au fost suficiente, cei doi au decis să îşi mărească "afacerea", aşa că i-au atras în grupare pe Traian Tacu şi Cristian Borş, dar şi pe Gheorghe Cava. Astfel au reuşit să racoleze mai multe fete, printre care şi minore, pe care le-au transportat în Italia, Spania, Elveţia, Anglia, Irlanda şi Germania, unde le obligau să practice prostituţia.
Venit prin transfer
Ştefan Neagu, considerat capul afacerii, se ocupa de racolarea fetelor din localităţile rurale limitrofe Galaţiului, folosind mereu aceeaşi metodă. În locul relaţiilor amoroase şi a locurilor de muncă bine plătite, fetele erau obligate să practice prostituţia şi apoi să trimită toţi banii prin Western Union, Moneygram şi Smith&Smith către liderul grupului sau către alţi prieteni ai acestuia. Neagu, care se lăuda că are o vechime în "meserie" de 11-12 ani, era cel care investea ulterior banii fie în imobile, fie în autoturisme.
În tot acest timp, membrii grupării primeau ajutor şi de la Cristian Borş, aflat în arestat preventiv sub acuzaţia de tâlhărie. Borş ţinea legătura telefonic cu restul membrilor grupării şi îi ajuta în coordonarea afacerii. În urma anchetei, procurorii DIICOT au decis să îi trimită în judecată şi pe Cava Gheorghe, în calitate de învinuit, şi pe Daniela Pralea, în calitate de făptuitoare.
Cei cinci vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi, care vor decide şi pedepsele care se cuvin pentru fiecare în parte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.