Jump to content

În România sunt 56.000 de preoţi şi 48.000 de medici!


dcp100168

Recommended Posts

Lucian Mândruţă dă de pământ cu preoţii din România!

Lucian Mândruţă nu are încredere în preoţii de la noi din ţară şi consideră că sunt inutili, deoarece n-au salvat pe nimeni de la nimic.

Într-o postare pe contul de Facebook, Lucian Mândruţă şi-a expus punctul de veere vis-a-vis de preoţi. Jurnalistul susţine că preoţii în comparaţie cu medicii nu salvează vieţi.

,,Sunt 56.000 de preoţi si 48.000 de medici in Romania.

Cateva asemanari si deosebiri:

- preotii n-au salvat niciodata pe nimeni, insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere. Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii de oameni, insa toata lumea ii injura.

- in fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, de tot. Popii nu pleaca decat maxim intr-o noua biserica, construita peste drum.

- In ultimele doua decenii nu s-a facut nici un nou spital mare. In schimb s-au inchis multe mai mici. Numarul de biserici aproape s-a dublat.

- nu avem nici un mare centru de cercetare finantat la nivel european. In schimb finantam o catedrala a neamului, la nivelul european din Evul Mediu.

- marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practica chiar delirul mistic in cartile lor. Nici unul nu apara stiinta.

In concluzie: rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa muriti repede. Pentru deces cu zece popi, Romania e insa perfect pregatita. Sia-acum, ne pregatim sa ii scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici.

Asa sa ne ajute Crucea Rosie!", a scris Lucian pe reteaua de socializare.

click.ro

Cifrele Asociaţiei Secular-Umanistă din România (56.000): 17.000 de preoţi, 19.000 personal neclerical, 10.000 de profesori de religie şi 10.000 de călugări

Cifrele Patriarhiei (47.431): 14.231 de preoţi, 17.000 personal neclerical, 7.700 de profesori de religie şi 8.500 de călugări

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Romania, tara cu peste 18.000 de biserici si 4.000 de scoli

Clujul este judetul cu cele mai multe biserici din Romania: 833. In judetul Bacau sunt 666 de biserici, cifra oficiala data de Secretariatul de Stat pentru Culte. Cele mai multe pe cap de locuitor sunt insa in Salaj, unde exista una la fiecare 474 de persoane. Judetul Tulcea are cele mai putine lacase de cult: 73. Cu toate acestea, pe cap de locuitor cele mai putine sunt in Ilfov/Mun. Bucuresti, unde exista o biserica la 3.875 locuitori.

La capitolul scoli, Bucuresti si Ilfov conduc clasamentul, cu 349 de unitati. Sunt insa cele mai putine pe cap de locuitor (o scoala la 5.852 de persoane). Cele mai putine sunt in Tulcea si Covasna (93 si respectiv 94). Cele mai multe scoli pe cap de locuitor sunt in Salaj, unde exista o unitate de invatamant la fiecare 1.928 de locuitori.

incont.ro

Galaţiul are 295 de biserici şi 178 de şcoli

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.