Jump to content

Patru gălăţeni morţi într-un accident de microbuz în Ialomiţa


dcp100168

Recommended Posts

Trei morţi şi 14 răniţi, după ce un microbuz a intrat într-un tir staţionat - 2 -

Trei persoane au murit şi 14 au fost rănite, joi dimineaţă, într-un accident petrecut pe DN 2 Buzău - Urizceni, în localitatea ialomiţeană Cotorca, după ce un microbuz a intrat într-un tir staţionat, la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului fiind mai multe ambulanţe. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Iulia Fecioru, la locul accidentului s-au deplasat mai multe ambulanţe care au transportat o parte dintre răniţi la Spitalul Municipal din Urziceni, unele dintre victime fiind încă încarcerate între fiarele contorsionate ale microbuzului, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Din primele noastre date rezultă că microbuzul cu număr de înmatriculare de Galaţi, în care erau probabil 17 persoane, a intrat în coliziune cu un tir de Iaşi, staţionat în afara carosabilului sau pe carosabil, nu ştim exact unde, în acest moment, şoferul autotrenul fiind oprit deoarece avea o defecţiune tehnică, probabil o pană", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Iulia Fecioru.

Potrivit sursei citate, în urma accidentului 14 persoane au fost rănite, unele dintre acestea fiind în stare gravă. Unele dintre victime sunt încă încarcerate, fiind, de asemenea, trei persoane decedate, a mai precizat aceeaşi sursă. Printre răniţi este şi şoferul tirului staţionat.

Opt dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Urziceni, iar pompierii Detaşamentului Urziceni al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa lucrează pentru descarcerarea celolalte victime.

La ora actuală, DN 2 Buzău - Urziceni este blocat din cauza accidentului.

UPDATE

Încă o persoană a murit în accidentul din Ialomiţa după ce un microbuz a intrat într-un tir oprit

Încă o persoană rănită în accidentul rutier petrecut în localitatea ialomiţeană Cotorca şi-a pierdut viaţa, aceasta murind în ambulanţă, în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Păros. Potrivit sursei citate, la ora actuală, o altă persoană rănită în accidentul petrecut, joi dimineaţă, pe DN 2 Buzău - Urziceni, aflată în stare gravă, a fost trimisă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Ialomiţa a precizat că în urma accidentului au rezultat patru morţi şi 12 răniţi. "Trei persoane au decedat pe loc, iar o a patra a murit în ambulanţă în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău. Un alt rănit a fost trimis cu salvarea la spitalul din Buzău, iar zece răniţi au fost trimişi la Spitalul Municipal din Urziceni. Dintre aceştia, o persoană rănită, în stare mai gravă, a fost trimisă cu salvarea la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Păros.

Două persoane au primit îngrjiri la faţa locului, neavând nevoie să fie transportate la spital.

UPDATE

Poliţiştii care au făcut verificări la locul accidentului din Ialomiţa nu au găsit urme de frânare

Poliţiştii care au făcut verificări la locul accidentului petrecut pe DN 2 Buzău - Urziceni, soldat cu patru morţi şi 12 răniţi, au constatat că nu există urme de frânare, şoferul microbuzului fiind în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

"Un camion cu remorcă a fost oprit pe banda de urgenţă întrucât avea pană de cauciuc pe partea dreaptă faţă, având în funcţiune semnalizările necesare pentru a semnaliza o defecţiune. Dinspre Buzău a venit acest microbuz cu numere de Galaţi, care a intrat în spatele camionului. Sunt patru decedaţi şi 12 răniţi, iar şoferul microbuzului este în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a vedea ce s-a întâmplat", a declarat şeful IPJ Ialomiţa, comisare şef Viorel Stefu.

Potrivit sursei citate, este "cert" că la faţa locului nu au fost găsite urme de frânare.

"Microbuzul are capacitate de 16 locuri plus 1, respeciv şoferul, deci din cercetări rezultă că în microbuz nu au fost pasageri peste numărul admis", a mai declarat şeful IPJ Ialomiţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier pe DN 2 Buzău - Urziceni a fost reluat.

Link to comment
Share on other sites

Patru gălăţeni au murit, iar alţi 12 sunt în stare gravă la spital

Patru gălăţeni şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier petrecut joi dimineaţă, în jurul orei 5.30, în judeţul Ialomiţa. Alte 12 persoane au ajuns la spital, opt dintre ele fiind în stare foarte gravă. Accidentul a fost provocat de şoferul unui microbuz, înmatriculat la Galaţi, care, fie a adormit la volan, fie a fost neatent pentru o clipă. Şoferul microbuzului a intrat într-un TIR oprit pe banda de urgenţă. "Un camion cu remorcă a fost oprit pe banda de urgenţă întrucât avea pană de cauciuc pe partea dreaptă faţă, având în funcţiune semnalizările necesare (avarii şi triunghiul reflectorizant) pentru a semnaliza o defecţiune. Dinspre Buzău a venit acest microbuz cu numere de Galaţi, care a intrat în spatele camionului. Sunt patru decedaţi şi 12 răniţi, iar şoferul microbuzului, un bărbat de 34 de ani, este în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a vedea ce s-a întâmplat", ne-a declarat telefonic Iuliana Fecioru, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

În microbuz erau, pe lângă şofer, 15 persoane. Se pare că toţi erau din Galaţi şi mergeau la Complexul Dragonul Roşu din Bucureşti pentru cumpărături. „Se pare că microbuzul efectua curse spre Bucureşti ocazional. Răniţii au fost transportaţi la spitalele din Ialomiţa şi Buzău. Momentan nu avem alte informaţii despre starea lor de sănătate”, a completat Iuliana Fecioru. Şoferul TIR-ului, un bărbat de 36 de ani din Iaşi, nu a fost rănit. În zona în care a avut loc accidentul, traficul s-a desfăşurat cu greutate timp de două ore, după care a fost reluat. Poliţiştii din Ialomiţa continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a întâmplat gravul accident.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Opt dintre răniţii în accidentul din Ialomiţa, transportaţi la Spitalul Floreasca din Capitală

Opt persoane din cele 12 rănite în accidentul petrecut, joi dimineaţă, în jurul orei 5.30, pe DN 2, în dreptul localităţii ialomiţene Cotorca, au fost preluate cu două ambulanţe SMURD Bucureşti şi transportate de la Spitalul municipal din Urziceni la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Paros, la Spitalul Floreasca din Capitală a fost transportat iniţial un rănit, ulterior alte opt persoane fiind duse de la Urziceni în Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În prezent, în spitalele din Buzău şi Urziceni au rămas internate două dintre persoanele rănite în accidentul de pe DN 2, starea lor de sănătate fiind stabilă.

"Opt persoane rănite, investigate la Spitalul Municipal Urziceni, au fost preluate cu două ambulanţe ale SMURD Bucureşti de tip «multiple victime» şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, într-o acţiune coordonată de dr. Bogdan Opriţa. În acest moment, la Floreasca mai este o persoană rănită internată, trimisă cu ambulanţa la începutul intervenţiei medicale la locul accidentului, iar la spitalele din Buzău şi Urziceni a rămas internat câte un rănit", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Paros.

Link to comment
Share on other sites

Pasagerii din microbuzul implicat în accidentul din Ialomiţa veneau la Bucureşti să cumpere marfă

Pasagerii din microbuzul implicat în accidentul produs, joi dimineaţă, pe DN 2, în localitatea ialomiţeană Cotorca, veneau în Bucureşti pentru a cumpăra marfă de la un complex comercial, ei vânzând textile şi încălţăminte la tarabe închiriate în Piaţa Centrală din municipiul Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, comercianţii au plecat joi dimineaţă din Galaţi spre Bucureşti pentru a cumpăra marfă de la un complex comercial şi urmau să se întoarcă acasă în cursul aceleiaşi zile, transmite corespondentul MEDIAFAX. Oamenii, care vând textile şi încălţăminte la tarabe închiriate în Piaţa Centrală din Galaţi, nu erau la prima cursă cu şoferul microbuzului. În microbuz se aflau 15 pasageri cu vârste cuprinse între 30 şi 51 ani, dintre care cinci bărbaţi şi zece femei, toţi locuind în Galaţi.

Patru persoane au murit şi 12 au fost rănite, într-un accident rutier petrecut, joi dimineaţă, în localitatea ialomiţeană Cotorca, pe DN 2 Buzău - Urziceni, după ce un microbuz a intrat într-un camion cu remorcă, staţionat. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Paros, trei persoane au murit la locul accidentului, iar a patra în ambulanţă, în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Nouă din cele 12 persoane rănite au fost, iniţial, transportate la Spitalul Municipal din Urziceni, fiind, ulterior, transferate cu ambulanţe SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. În spitalele din Buzău şi Urziceni au rămas internate două dintre persoanele rănite în accident, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Link to comment
Share on other sites

Nu cumva era cursa Galati-Braila-Buzau a comapaniei PAX din Braila? Care pleaca la 6.00 din Galati, stationeaza juma de ora in Braila si pleaca la 7.00 din autogata PAX din Braila si face popas la Buzau 15 minute si ajunge in Bucurtesti pe la 9.45-10.00?

Sau asta era microbuz de la alta firma cu care are Administratia Pietelor contract care transporta doar vanzatori in cursa speciala un fel de Conventie?

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Accident teribil, cu patru gălăţeni decedaţi: "Colegii noştri au murit pentru câteva perechi de pantaloni!"

* Patru gălăţeni au murit, ieri-dimineaţă, într-un teribil accident de circulaţie petrecut în judeţul Ialomiţa * O gălăţeancă de 52 de ani, una dintre persoanele decedate în tragedia de pe E 85, plecase la Bucureşti pentru a aproviziona standul fiului său * Firma transportoare efectuează curse regulate pentru "buticarii" care se aprovizionează de la Dragonul Roşu * Atât clienţii cât şi patronul microbuzului susţin că nu au fost niciodată probleme în legătură cu siguranţa curselor

15 gălăţeni au plecat joi, la primele ore ale dimineţii, într-o cursă spre Bucureşti care nu se anunţa a fi, în vreun fel, mai riscantă decât celelalte sute pe care le făcuseră până atunci. Cu aceeaşi maşină cu care mergeau săptămânal la Dragonul Roşu, pentru cumpărături şi cu acelaşi şofer în mâinile căruia îşi puseseră de atâtea ori siguranţa, oamenii, majoritatea proprietari de standuri cu îmbrăcăminte în pieţele gălăţene aveau de gând să ajungă în complexul din care obişnuiau să se aprovizioneze şi să revină la Galaţi în timp util pentru a-şi expune mărfurile la tarabe. Drumul cu microbuzul s-a întrerupt însă pe raza judeţului Ialomiţa, în jurul orei 5.30 când şoferul, Adrian Munteanu, de 34 de ani, nu a mai putut stăpâni maşina care a lovit violent un TIR tras pe dreapta. Impactul a fost atât de violent încât cabina vehicolului de mare tonaj a fost deplasată cu circa şapte metri, iar microbuzul a fost transformat într-un morman de fiare.

"Un camion cu remorcă a fost oprit pe banda de urgenţă întrucât avea pană de cauciuc pe partea dreaptă faţă, având în funcţiune semnalizările necesare (avarii şi triunghiul reflectorizant) pentru a semnaliza o defecţiune. Dinspre Buzău a venit acest microbuz cu numere de Galaţi, care a intrat în spatele camionului", a precizat Iuliana Fecioru, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

În urma impactului deosebit de violent, patru pasageri din microbuz şi-au pierdut viaţa, medicii declarând decesul în cazul Crizantemei Bădin, al lui Claudiu Tuluc, al lui Ştefan Lupu şi al lui Vasile Roşu. Alte 12 persoane au fost grav rănite, printre ele aflându-se şi şoferul microbuzului. Transportate iniţial la spitalele din Buzău şi Urziceni, mare parte a victimelor au fost mai apoi transferate la Bucureşti.

Ne riscăm viaţa pentru o pâine

Joi dimineaţă, vestea tragediei se răspândise ca focul în pieţele gălăţene, comercianţilor din halele din Micro 19, Piaţa Centrală şi de la depozite nevenindu-le să creadă că oameni cu care lucrau cot la cot de ani de zile şi care făceau frecvent drumuri la Bucureşti cu microbuzul nu mai erau printre ei. "Aseară şi-a luat la revedere. Am insistat să nu plece, că se ducea pentru câteva perechi de pantaloni. Şoferul era foarte de treabă, nu au fost niciodată probleme cu el sau cu maşina, aşa că nu şi-a făcut griji. Avea aici standul fiului ei, el este patronul", ne-a spus cu ochii în lacrimi Măndiţa Chirilă, şocată de moartea Crizantemei Bădin, colega sa de stand în halele din Micro 19.

Negustorii pentru care unica sursă de venit este vânzarea de articole de îmbrăcăminte, afacere despre care spun că nu mai merge deloc, nu îşi explică cum de şoferul în care aveau atâta încredere a avut teribilul ghinion să le ducă colegii la moarte.

"Îl ştiam pe şoferul acesta, am fost şi la el la nuntă. Era un băiat ca lumea, nu bea, nu fuma, era mereu odihnit. La ora 10.00, el dormea în fiecare seară. De vreo zece ani se făceau curse aproape zilnice cu firma asta, dar aveau şoferi de schimb. Nu au fost niciodată probleme", ne-a spus şi Dănuţ Stoian.

O atmosferă apăsătoare domina şi halele din Piaţa Centrală. Doi oameni care aveau standuri aici şi care plecaseră joi dimineaţa să cumpere marfă au murit pe drum. Unul dintre ei, Ştefan Lupu, avea 62 de ani. "A plecat azi dimineaţă la marfă. Soţia este în stare de şoc. S-a zis întâi că este în comă, dar a murit. Era un om tare deosebit, un om săritor. Suntem colegi aici de când s-a deschis piaţa asta. Nu credem că a fost maşina defectă. Dumnezeu de sus ştie ce s-a întâmplat. Toţi ne ducem acolo pentru o bucată de pâine. Eu merg cu maşina mea personală, dar mulţi se duc cu microbuzul, că nu au altă posibilitate", spune şi Mariana Izvoranu, proprietara unui stand din Piaţa Centrală.

Şoferul, un angajat model

Patronul firmei Sical Trans, al cărei microbuz era cel implicat în accidentul de joi, a plecat la locul evenimentului imediat după producerea tragediei, pentru a se interesa de soarta pasagerilor care îi erau clienţi fideli de ani de zile. Acesta a dat asigurări că maşina era în perfectă stare de funcţionare şi avea toate documentele la zi. "Foloseam această maşină de trei ani pentru curse ocazionale Galaţi - Bucureşti. Toate verificările şi documentele erau la zi, iar starea maşinii era foarte bună. Despre şofer pot să spun că este un băiat cuminte, căsătorit, conştiincios. Nu am avut niciodată probleme cu el", a precizat Ion Caramfil, patronul SC Sical Trans.

Poliţia Rutieră Ialomiţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat cercetările în acest caz, pentru a stabili cauzele care au dus la producerea tragediei. Cel care ar putea da lămuriri relevante este chiar şoferul gălăţean, aflat însă în stare critică la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Au fost blestemati... patroni adica bisnitari... pacat totusi, nu trebuia sa moara, nu isi ridica ei vile si masini de lux pe profitul care il scotea, dar oricum... Vindea la Galati cu pret dublu sau triplu. Am fost la dragonul rosu si stiu ce preturi sunt acolo, nu iti vine sa crezi...

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.