Jump to content

Alegeri parlamentare 2012, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Alegeri parlamentare 2012, la Galaţi

Alegerile parlamentare bat la uşă. Potrivit calendarului electoral stabilit de Guvern, cei trei judecători care vor conduce Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie Galaţi au fost desemnaţi ieri, prin tragere la sorţi. Preşedintele BEJ este judecătorul Lucian Chetrone, iar cei doi locţiitori ai săi sunt judecătorii Doru Benescu şi Veronica Dumitrache.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Câte semnături au de strâns candidaţii

Potrivit informaţiilor comunicate de către Biroul judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor independente în fiecare colegiu uninominal este de 2.000 pentru Colegiul 1, 2.493 pentru Colegiul 2, 2.044 de semnături pentru Colegiul 3, iar pentru Colegiile 4 şi 5, candidaţii vor trebui să strângă 2.000, respectiv, 2.322 de semnături. Colegiile 6 şi 7 cer 2.682 şi 2.510 de semnături, iar candidaţii care ţintesc Colegiile 8 şi 9 au nevoie de 2.703, respectiv, 2.652 de semnături. Numărul de semnături necesar este calculat în funcţie de numărul de alegători pe colegii uninominale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Candidatura e pe bani! Cinci salarii minime, garanţie electorală

Se ştie, candidatura costă, dar dincolo de banii investiţi în afişe, publicitate electorală, deplasări şi oameni, partidele trebuie să scoată bani din buzunar pentru fiecare candidat în parte. Nu mult, cinci salarii minime pe economie, adică 3.500 de lei. Potrivit legii, la depunerea candidaturilor, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, candidat independent trebuie să facă dovada constituirii unui depozit, în contul Autorităţii Electorale Permanente. Valoarea este de cinci salarii minime brute pe ţară pentru fiecare candidat. AEP a deschis deja un cont colector special, nepurtător de dobândă, la CEC Bank, iar candidaţii şi partidele pot depune garanţia la orice agenţie CEC Bank din ţară, în numerar sau prin virament. Potrivit legii, depozitul se restituie în termen de 14 zile lucrătoare de la data rămânerii definitive a rezultatelor alegerilor organizate în circumscripţia electorală, numai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care obţin un număr de voturi egal cu cel puţin doi la sută din voturile valabil exprimate la nivel naţional. Banii se restituie şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care obţin un mandat de deputat, dar şi candidaţilor independenţi care obţin cel puţin 20 la sută din voturile valabil exprimate în colegiul uninominal în care au candidat. Sumele care nu se restituie se fac venit la bugetul de stat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Înscrieri pentru persoanele care doresc să conducă o secţie de votare

Gălăţenii care îşi doresc să conducă o secţie de votare la alegerile parlamentare din 9 decembrie ar trebui să se grăbească. Vineri, 12 octombrie, e ultima zi în care se pot înscrie pentru funcţiile de preşedinte sau locţiitor. Cererile se depun la Prefectură, în strada Domnească nr. 56, zilnic, de la 10.00 la 12.00, cu excepţia zilei de vineri când pot fi depuse şi în intervalul 15.00 - 18.00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.