Jump to content

Ecosal închiriază utilaje, impunând preţul minim care să îi fie cerut


dcp100168

Recommended Posts

Ecosal închiriază utilaje, impunând preţul minim care să îi fie cerut

Primăria Galaţi, prin Serviciul Public Ecosal, a anunţat că se pregăteşte intens pentru sezonul de iarnă, închiriind „utilaje specifice pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire în municipiul Galati”. Este vorba de o „autosărăriţă”, 10 autogredere, 10 încărcătoare frontale, 4 tractoare cu lamă şi perie, 11 buldoexcavatoare şi 11 autobasculante pentru transportarea zăpezii în afara oraşului.

În ceea ce priveşte procedura, treaba e „bună”, pentru că nu va fi organizată o licitaţie, se va merge pe varianta depunerii de oferte la primărie, care vor fi selectate în baza preţului celui mai scăzut. Logic, în momentul în care un serviciu public anunţă că închiriază nişte utilaje, mai ales în baza „preţului celui mai scăzut” nu pune condiţii în ceea ce priveşte valoarea minimă a tarifului orar, pentru că până la urmă interesul acelui serviciu este ca cei care vor să îşi adjudece contractul să se concureze între ei prin oferirea unor preţuri cât mai scăzute. Conduita perfectă este să nu spui nimic.

În cazul nostru, este însă ca în filmele cu proşti. Directorul Ecosal, Ion Ionescu impune prin caietul de sarcini „valoarea minimă estimată” a chiriei orare pentru fiecare categorie de utilaje. Adică, dacă vine cineva şi îi oferă un preţ de 98 de lei/oră în loc de 125 lei/oră, cât a stabilit Ionescu, ofertantul nu se califică, pentru că nu respectă caietul de sarcini!!! Preţurile trebuie să plece de la valoarea stabilită de Ionescu în sus, nu în jos. În cazul „autosărăriţei”, valoarea minimă este de 125 lei pe oră. La autogredere, chiria minimă este de 200 de lei ora. La autoîncărcătoare frontale chiria minimă e de 170 lei ora, la tractoare cu lamă 62 de lei ora, iar la buldoexcavatoare şi autobasculante chiriile orare trebuie să pornească de la 95 de lei în sus. La capitolul „dispoziţii finale” din caietul de sarcini se mai spune, o dată în plus: „Condiţiile din caietul de sarcini sunt minimale”. Foarte bine.

Problema este că atunci când cumperi ceva nu sari la gâtul vânzătorului să îi impui să îţi pretindă de la un anume preţ în sus. Îl laşi pe el să spună.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.