Jump to content

Disponibilizări la Apaterm şi Electrocentrale


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Disponibilizări la Apaterm şi Electrocentrale

Acest lucru l-a anunţat primarul Galaţiului că se va realiza în cursul următoarelor luni şi anume este vorba de reducerea la jumătate atat a personalului Apaterm cât şi a personalului de la Electrocentrale. Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei de presă susţinute după terminarea şedinţei de Consiliu Local unde a fost aprobată înfiinţarea operatorului regional Calorgal la care acţionari sunt primăriile din Galaţi şi Tecuci şi cea din Şendreni.

Primarul Marius Stan a declarat că înfiinţarea Calorgal pe scheletul Apaterm va conduce implicit şi la reducerea la jumătate a numărului de angajaţi ai Apaterm, care sunt la ora actuală de 850 , salariul mediu la nivelul societăţii fiind de 17 milioane de lei vechi.

În ceea ce priveşte Electrocentrale, primaarul stan a spus că aceeaşi reducere de personal ar urma să fie pusă în practică şi în cazul celor 55 de angajaţi, la nivelul unităţii salariul mediu fiind de 35 milioane de lei vechi.

Primarul Marius Stan spune că trebuie să plece cei care nu îşi au rostul şi care au fost angajaţi pe bază de carnet de partid sau de cunoştinţe, lucru pe care îl solicitau anul trecut consilierii locali ai PDL, singurii care criticau modul în care au fost făcute angajările la Apaterm de către cei de la USL: ”Nu trebuie să fim populişti şi trebuie să se înţeleagă că aceasta este singura măsură prin care să nu sufere 200.000 de locuitiori ai oraşului. Reducerea de personal va face ca preţul căldurii să nu crească ceea ce cred că îi interesează pe gălăţeni”, a declarat primarul Marius Stan.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Disponibilizări la Apaterm

Este vorba de o reducere de personal care va fi făcută în câteva etape, în baza unui program care ar uma să primească undă verde din partea Ministerului de Finanţe, deoarece presupune acordarea unor venituri de completare pe o anumită perioadă de la bugetul statului, conform prevederilor Ordonanţei de Guvern 36.

Informaţia nu a fost făcută publică de liderii sindicatului de la Apaterm, cum ar fi fost normal, ci de către directorul Apaterm, Adriana Stratulat, care a mai subliniat faptul că se aşteaptă aprobarea Ministerului de Finanţe. Potrivit informaţiilor furnizate de către Adriana Stratulat, în cursul acestui an ar urma să fie disponibilizaţi 100 de angajaţi, urmând ca în următorii doi ani să fie disponibilizaţi anual câte 50 de angajaţi.

Rămâne de văzut cum va fi făcută această reducere de personal, care nu este prima în cazul Apaterm, reprezentantul sindicatului din cadrul societăţii, Fănel Spulber, afirmând că sindicatului i-a fost adusă la cunoştinţă această măsură.

Rămâne de văzut dacă Ministerul Finanţelor va da undă verde acordării de recompense financiare în baza Ordonanţei 36 angajaţilor care vor fi disponibilizaţi şi care nu ar urma să primească doar ajutor de şomaj, în condiţiile în care în mediul privat reducerea de personal se face în cele mai multe din cazuri fără acordarea vreunei recompense financiare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Concedieri colective la Apaterm

* O sută de oameni ar putea fi daţi afară, în noiembrie, de furnizorul local de apă caldă şi căldură * La Apaterm lucrează 780 de salariaţi, iar numărul optim de angajaţi a fost stabilit la 550

Nu mai puţin de o sută de salariaţi ar putea pleca din Apaterm începând din 15 noiembrie, conform planului de disponibilizare al societăţii, care a ajuns pe masa aleşilor locali. Concedierile colective - 100 de oameni anul acesta şi alţi câte 50 în anii 2014 şi 2015 - sunt cauzate de dificultăţile economice prin care trece furnizorul local de apă caldă şi căldură.

Potrivit liderului Sindicatului Solidaritatea din Servicii Publice Galaţi, Cristian Ciubotariu, planul de disponibilizare a fost aprobat de administratorul judiciar al firmei, iar sindicatul şi-a dat cu greu acceptul, după discuţii cu salariaţii. Ciubotariu ne-a declarat că, dincolo de avizul consilierilor locali, importantă este şi aprobarea Guvernului pentru ca salariaţii disponibilizaţi să poată beneficia de prevederile OUG nr. 36 din 2013 şi să primească, în funcţie de vechimea acumulată în instituţie, venituri de completare. Acestea sunt cu atât mai necesare cu cât oamenii din Apaterm se confruntă cu întârzieri la plata salariilor. Practic, salariaţii disponibilizaţi ar urma să primească în primele 12 luni sume echivalente cu salariul primit pe ultimele trei luni, sume formate din şomaj şi venituri în completare.

„Printre cei care vor fi disponibilizaţi sunt oameni vulnerabili, care au muncit ani de zile în firmă, buni profesionişti, iar unii dintre ei şi-au betegit sănătatea aici. Până în prezent s-au derulat trei concedieri colective - în august, septembrie şi octombrie 2011, în urma cărora au fost disponibilizaţi 280 de salariaţi, iar alţi 50 au plecat pe cale naturală. În prezent, în Apaterm lucrează 780 de salariaţi şi acoperim cu greu nevoile de funcţionare a sistemului. Sper să nu se ajungă la un dezechilibru, dat fiind că s-a stabilit că numărul optim de salariaţi pentru desfăşurarea activităţii este de aproximativ 550”, ne-a declarat Cristian Ciubotariu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

100 de disponibilizări la Apaterm

Numărul şomerilor din judeţul Galaţi, judeţ care înregistrează una din cele mai mari rate ale şomajului din ţară, a crescut cu încă o sută, fiind practic vorba de 100 de salariaţi ai societăţii locale de furnizare a apei calde şi a căldurii care au spus adio locului lor de muncă. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul general al Apaterm, Cristian Istrate, plecarea celor 100 de salariaţi s-a făcut efectiv în cursul săptămânii trecute, urmând ca în următoarea perioadă să mai fie disponibilizate încă 100 de persoane. În urma procesului de disponibilizare, numărul de salariaţi de la Apaterm s-a redus la 650, ne-a declarat directorul Cristian Istrate, care ne-a mai precizat că sindicatul va fi consultat şi atunci când va avea loc următoarea reducere de personal.
Reamintim că disponibilizarea celor 100 de salariaţi ai Apaterm era programată să aibă loc în urmă cu câteva luni, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza faptului că Ministerul Finanţelor Publice nu aprobase ca şi cei 100 de salariaţi ai Apaterm să beneficieze de prevederilor unei ordonanţe de guvern care stipula acordarea unui anumit venit de completare angajaţilor care lucrează la societăţile cu capital de stat. În urma avizului dat de către Ministerul Finanelor Publice, cei 100 de salariaţi ai Apaterm care au rămas fără loc de muncă vor primi în afară de ajutorul de şomaj o anumită sumă, numită venit de completare, care va fi acordată pe o anumită perioadă de timp.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.