Jump to content

Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,5223 lei/euro


dcp100168

Recommended Posts

Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,5223 lei/euro, cu 5,2% mai mare faţă de 2012

Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,5223 lei/euro, anunţat luni de Banca Centrală Europeană (BCE), rata de schimb fiind cu 5,2% mai mare faţă de cea utilizată în acest an, de 4,3001 lei/euro. Nivelul accizei în lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anunţat de Banca Centrală Europeană pentru prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent. Cursul de schimb anunţat la 3 octombrie 2011 a fost cu numai 0,8% mai mic faţă de cel folosit la calculul accizelor pentru anul precedent.

Accizele sunt plătite în prezent pentru producţia de alcool şi băuturi alcoolice, tutunul prelucrat, produse energetice şi cafea.

Încasările din accize la bugetul general consolidat au urcat în primele opt luni cu 9,5%, la 13,65 miliarde lei. Ponderea accizelor în total venituri este de peste 10,9%. La rectificarea bugetară efectuată în luna august, Guvernul a revizuit în scădere estimările de încasări din accize cu 918,6 milioane lei, 0,2% din PIB, acestea fiind anticipate să ajungă la 19,04 miliarde lei. Estimările iniţiale erau de 19,96 miliarde lei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.