Jump to content

Un amfiteatru al Mecanicii a primit numele lui Ion Crudu


dcp100168

Recommended Posts

Un amfiteatru al Mecanicii a primit numele lui Ion Crudu

Prima zi a noului an universitar la Galaţi a stat sub semnul cinstirii memoriei primului rector al Universităţii "Dunărea de Jos", Ion Crudu. Unul dintre amfiteatrele din corpul M a primit numele reputatului profesor gălăţean, trecut recent în nefiinţă.

"Este un semn de recunoştinţă faţă de personalitatea acestui profesor, care a călăuzit zeci de generaţii de specialişti în cariera sa", a explicat iniţiativa universităţii profesorul Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică, care a insistat şi în mesajul adresat noilor studenţi asupra importanţei cercetării academice. "Acesta a fost, de fapt, şi testamentul profesorului Ion Crudu. Până în ultima sa zi de viaţă el a militat pentru ca universitatea să pună cercetarea la loc de cinste. Decizia de a da numele Ion Crudu amfiteatrului este un fel de a spune că nu îi vom neglija învăţăturile. Că vom avea grijă ca principiile sale să fie respectate", a mai spus profesorul Cătălin Fetecău.

În rest, ceremoniile de deschidere a noului an universitar au fost lipsite de fast, fiecare facultate primindu-şi studenţii în cadrul unor întâlniri mai mult sau mai puţin formale. Bobocii au făcut cunoştinţă cu o parte dintre cadrele didactice şi cu colegii mai mari, cursurile propriu-zis urmând să înceapă de astăzi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.