Jump to content

Profiland - Intfor


dcp100168

Recommended Posts

Intfor mizează pe creşterea de 15 ori a profitului

Producătorul de ţevi din oţel Intfor Galaţi anticipează o creştere de 15,7 ori a profitului net pentru acest an, la 9,4 milioane lei, mizând pe venituri de 215,71 milioane lei, cu 60% mai mari decât în 2007. Totodată, compania estimează cheltuieli totale de 205,54 milioane lei în 2008, cu 52% peste nivelul de 134,65 milioane lei consemnat anul trecut. Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs a fost aprobat, marţi, în AGA. Anul trecut, profitul net al companiei a scăzut de aproape nouă ori, la 598.301 lei, faţă de 5,3 milioane lei în 2006, în timp ce veniturile au avansat cu puţin peste 5%, de la 128,18 milioane lei la 135,44 milioane lei. Cheltuielile Intfor au avansat cu peste 10% în 2007, de la nivelul de 121,79 milioane lei consemnat la finele anului precedent. Cifra de afaceri a crescut cu 3,3% anul trecut, de la 116,85 milioane lei la 120,76 milioane lei. Intfor Galaţi este controlată indirect de Andrei Lişinschi şi Mariana Lişinschi, prin firma Profiland, care deţine o participaţie de 63,83%. Printre acţionarii minoritari se regăseşte SIF Moldova, cu 18,14% din capitalul Intfor.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Intfor a trecut pe profit

Producătorul de ţevi din oţel Intfor Galaţi a trecut pe profit în primul trimestru, cu un câştig de 780.000 de lei, faţă de pierderile de 293.000 de lei din perioada similară a anului trecut, ca urmare a reducerii mai accentuate a cheltuielilor comparativ cu diminuarea veniturilor. Faţă de primele trei luni ale anului trecut, veniturile au scăzut cu 9,27%, de la 34,3 milioane lei la 31,1 milioane lei (8,4 milioane euro), în timp ce cheltuielile au înregistrat o diminuare mai accelerată, cu 12,63%, de la 34,5 milioane lei la 30,2 milioane lei (8,1 milioane euro), potrivit datelor firmei remise, joi, pieţei Rasdaq. În acelaşi timp, cifra de afaceri a Intfor a coborât uşor, de la 32,3 milioane lei la 31,1 milioane lei (8,4 milioane euro).

Firma estimează pentru acest an un profit net de 9,4 milioane lei, faţă de câştigul din 2007, de 598.301 lei.

Firma este controlată indirect de Andrei Lişinschi şi Mariana Lişinschi, prin firma Profiland, care deţine o participaţie de 63,83%. Printre acţionarii minoritari se regăseşte SIF Moldova, cu 18,14% din titluri.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Profitul Intfor a crescut în primul semestru de cinci ori

Producătorul de ţevi din oţel Intfor Galaţi a obţinut în primele şase luni din acest an un profit net de 3,2 milioane de lei, în creştere de 5,2 ori comparativ cu câştigul de 607.000 de lei din perioada similară a anului trecut, potrivit raportului semestrial al firmei transmis, luni, Bursei. Cifra de afaceri a firmei a sporit în intervalul ianuarie-iunie cu 6,6%, la 67,27 milioane de lei. În perioada analizată Intfor a consemnat venituri totale de 73,17 milioane de lei, în creştere cu aproape 6% comparativ cu nivelul consemnat în perioada similară a anului trecut, în timp ce cheltuielile au avansat cu 1,56%, la 69,42 milioane de lei. În primul semestru din 2007, firma a raportat venituri totale de 69,07 milioane de lei, şi cheltuieli de 68,35 milioane de lei.

Intfor are un capital de 10,3 milioane lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Potrivit celor mai recente raportări, Intfor este controlată indirect de Andrei Lişinschi şi Mariana Lişinschi, prin firma Profiland, care deţine o participaţie de 63,83%. Printre acţionarii minoritari se regăseşte SIF Moldova, cu 18,14% din titluri. Titlurile Intfor se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq, iar cel mai recent transfer a avut loc la 29 august, la preţul de 5 lei pe unitate, în creştere cu 0,6%. La această cotaţie, capitalizarea Intfor se ridică la 20,6 milioane lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

SIF Moldova a ieşit din acţionariatul Intfor

SIF Moldova a vândut, vineri, pe piaţa Rasdaq, întregul pachet de acţiuni deţinut la producătorul de ţevi din oţel Intfor Galaţi, de 18,14%, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 6,7 milioane lei (1,7 milioane de euro). Transferul celor 750.117 de titluri a fost realizat la un preţ mediu de 9 lei pe unitate, cu 52,54% peste referinţă.

Intfor are un capital de 10,3 milioane lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Conform celor mai recente raportări, în acţionariatul producătorului, în afară de SIF Moldova, se mai regăseşte compania Profiland, care deţine 63,83% din capital.

Intfor a încheiat primul semestru cu un profit net de 3,2 milioane lei, valoare de 5,2 ori mai mare comparativ cu câştigul de 607.000 de lei din perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a fost de 67,2 milioane lei, cu 6,6% peste cea din prima jumătate a anului trecut, de 67 milioane lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Profitul Intfor Galaţi a crescut de aproape patru ori în primele nouă luni

Producătorul de ţevi din oţel Intfor Galaţi a obţinut în primele nouă luni un profit de patru milioane de lei, de aproape patru ori mai mare faţă de valoarea de 1,02 milioane de lei consemnată în perioada similară din 2007, se arată într-un rapot al firmei remis, luni, pieţei Rasdaq. În intervalul ianuarie-septembrie, veniturile au avansat cu 8,6% de la 102,2 milioane de lei la peste 111 milioane de lei. Totodată, cheltuielile Intfor Galaţi s-au majorat în primele nouă luni cu 5,3%, de la 101 milioane de lei la 106,4 milioane de lei. Firma a raportat o cifră de afaceri în creştere cu 6,2%, de la 93,3 milioane de lei la 99,1 milioane de lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Premieră tehnologică

Laminor-unicat la Galaţi

* Până la sfârşitul lunii aprilie, grupul Profiland-Intfor va finaliza investiţia, în valoare de 30 de milioane de euro * “Mulţi mi-au zis că sunt nebun că investesc sume imense pe vreme de criză”, spune Andrei Lişinschi, managerul grupului * “Cei care îşi blochează banii la ciorap şi se văicăresc că e criză sunt, de fapt, cei care provoacă criza” *

Până la sfârşitul lunii aprilie, la grupul de firme Profiland-Intfor se va petrece un eveniment cu totul deosebit: inaugurarea noii linii de fabricaţie a tablei speciale. În esenţă e vorba despre un laminor de tablă subţire, care va fi zincată şi acoperită prin vopsire. Investiţia - unicat în România! - creează şi un interesant paradox: în vreme ce ArcelorMittal concediază oameni, Profiland-Intfor angajează. Iar asta ne face să ne întrebăm dacă într-adevăr există o criză în metalurgie. Dar să vedem despre ce e vorba.

“Îmi place să exploatez nişele din piaţă”

Grupul Profiland-Intfor nu este la prima premieră tehnologică din România. “Îmi place să exploatez nişele din piaţă. Cred că asta e adevărata menire a unei firme competitive”, spune Andrei Lişinschi, managerul grupului. “Anul trecut, am pus în funcţiune prima linie românească de fabricare a panourilor de aluminiu compozit, iar acum avem prima linie de tablă zicată vopsită, special destinată panourilor-sandviş pentru hale industriale şi alte construcţii uşoare pentru comerţ, producţie sau agricultură”, adaugă acesta. Linia amintită este rezultatul final al unui efort investiţional ce se ridică la circa 30 de milioane de euro. Ea include o staţie de decapare, un laminor de benzi la rece, o linie de zincare termică bandă şi o staţie de vopsire în flux continuu (ne cerem scuze specialiştilor dacă nu suntem foarte exacţi în detaliile tehnologice…). Arată impecabil, chiar dacă încă mai sunt de făcut unele retuşuri.

Tehnologie chinezească şi materie primă turcească

Din păcate pentru industria românească (aflată într-un declin mai mult decât evident), la realizarea şi funcţionarea liniei nu vor contribui prea multe produse “made in Romania”. Utilajele necesare investiţiei au fost aduse tocmai din China. “Am ales această variantă după ce am analizat cu atenţie raportul preţ-calitate. Vreau să vă spun că sunt diferenţe foarte mari de preţ pe această piaţă, iar China a ajuns să fie una dintre marile puteri în tehnologia metalurgică. Faptul că au şi preţuri mai mici decât producătorii europeni a fost decisiv”, ne-a declarat Lişinschi. Instalarea utilajelor s-a finalizat în 25 martie şi s-a făcut cu specialiştii veniţi din China. “Mă distrez şi acum când îmi aduc aminte că presa a tot scris că am angajat sute de chinezi la Intfor. Dacă m-ar fi întrebat, ar fi aflat că nu am angajat niciun chinez, ci că era vorba despre specialiştii care au venit de la furnizor ca să monteze utilajele. Angajări am făcut şi vom mai face şi în perioada următoare, dar nu am luat decât români”, spune managerul. În ceea ce priveşte tabla groasă folosită ca materie primă, Andrei Lişinschi ne-a mărturisit că este din Turcia. La fireasca noastră mirare - “Avem un mare combinat siderurgic chiar aici la Galaţi. De ce Turcia?!” - managerul grupului Profiland-Intfor ne-a dat un răspuns dezarmant: “Îmi pare sincer rău că trebuie să o spun, dar tabla de la turci este şi mai ieftină şi de o calitate mai bună de cât cea de la Galaţi”.

În fapt, Intfor face ce putea face ArcelorMittal

Realizarea investiţiei amintite readuce în discuţie o mai veche problemă: de ce nu mai este ArcelorMittal competitiv pe piaţa mondială a tablei? Iar răspunsul e simplu: pentru că ani la rând la colosul siderurgic doar s-a “muls” un profit cât mai mare, iar investiţiile tehnologice au lipsit. Astfel, în acest moment tabla de Galaţi este mai scumpă decât restul produselor similare şi nici nu se ridică la cerinţele calitative crescute ale pieţei. Iar principala cauză este aceea că tehnologia de la Galaţi este rămasă în urmă! În al doilea rând, ArcelorMittal nu a ţinut pasul cu piaţa nici în ceea ce priveşte diversificarea producţiei. Acum se cere masiv tablă de tipul celei pe care o va face Profiland-Intfor. Andrei Lişinschi ne-a confirmat că are deja sute de cereri, deşi nici măcar nu a început producţia. Dacă ArcelorMittal ar fi investit la vreme în această tehnologie, ar fi avut piaţă de desfacere şi nu ar fi trimis oamenii în şomaj, fie el şi tehnic.

Una peste alta, investiţia făcută de Profiland-Intfor merită apreciată. Atât pentru că este o premieră tehnologică pentru ţara noastră, dar şi pentru că demonstrează că, de fapt, noţiunea de criză este mai uşor de explicat la televizor decât de demonstrat într-o firmă. “Consider că avem de-a face întra-devăr cu o criză, dar în niciun caz cu o catastrofă, aşa cum încearcă unii să acrediteze. Sunt convins că ieşirea din criză se poate face prin investiţii în produse care sunt cerute de consumatori. Cei care îşi blochează banii la ciorap şi se văicăresc că e criză sunt aceia care, de fapt, provoacă criza” a mai spus Andrei Lişinschi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Lami ... alati.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Contract de 410 milioane de dolari pentru o firma romaneasca de tevi

Compania chineza Zhengzhou Top Rolling Technology, din provincia Henan, a incheiat un contract cu una dintre cele mai importante companii din industria metalurgica din Romania, INTFOR, in valoare de 410 milioane de dolari. Afacerea s-a incheiat in urma achiztionarii de catre INTFOR a unei linii de productie pentru otel, in valoare de 8 miliarde de dolari, de la Zhengzhou Top, in 2007, relateaza Xinhuanet. Linia de productie a ajuns in Romania in luna decembrie a anului trecut si a fost pusa in functiune in mai 2009. In cadrul noului contract, INTFOR va achizitiona linii de productie mai vechi, in valoare de 10 milioane de dolari, si echipamente pentru o noua linie de productie, de 400 de milioane de dolari. Zhengzhou Top, infiintata in 1995, este specializata in producerea liniilor de productie si altor tipuri de echipament, avand contracte cu firme de 62 de tari.

http://www.ziare.com/Contract_de_410_mi ... 35671.html

Link to comment
Share on other sites

Evident este vorba de milioane... Nişte zerouri acolo :d

O firma de 4 mil. euro face achizitii de 290 mil. euro

Producatorul de profile din otel Intfor Galati (simbol bursier INOR), companie listata pe piata RASDAQ si care are o capitalizare de 4 mil. euro, a incheiat cu firma chineza Zhengzhou Top Rolling Technology un acord pentru achizitionarea de echipamente in valoare de 410 mil. dolari (290 mil. euro), conform Mediafax. Contractul implica reconditionarea unei linii vechi de laminare, pentru zece milioane de dolari, si echiparea completa a unei noi linii de productie, in valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Intfor a achizitionat de la firma chineza o linie de laminare in valoare de opt milioane de dolari in 2007, aceasta fiind livrata la finele anului trecut si intrand in functiune in luna mai a acestui an. Cele doua parti nu au oferit detalii cu privire la modul in care va fi finantata achizitia echipamentelor. Intfor si-a majorat la inceputul anului limita de credit la 25 mil. euro printr-o decizie a actionarilor.

Intfor Galati este detinuta in proportie de 63,82% de catre compania Profiland, in vreme ce firma Totsid detine un pachet de 19,59% din societate. La Profiland apar ca asociati mai multe persoane fizice din Romania, respectiv Andrei si Mariana Lisinschi. Intfor mizeaza in acest an pe venituri de 202 mil. lei (48 mil. euro) si un profit net de 2,26 mil. lei (0,54 mil. euro). Compania a inregistrat anul trecut un profit de 552.000 de lei (circa 150.000 de euro), in scadere cu 7,7% fata de nivelul din 2007. In acelasi timp, societatea a inregistrat venituri totale in valoare de 141,4 mil. lei (38,3 mil. euro), in crestere cu 4,4%. Conform societatii, numarul mediu de salariati pe anul trecut s-a ridicat la 578 de persoane.

Intfor detine o cota de piata de circa 68% din piata parapetelor metalice, 54% din piata benzilor lacuite pentru ambalat si 40% din piata tevilor sudate longitudinal si a profilelor formate la rece, conform raportului anual emis de companie. Printre competitorii din piata interna a produselor metalurgice se afla ArcelorMittal Iasi si compania Betak Bistrita, Tehnosteel LBR si Europipe Industry.

Ultima tranzactie cu titlurile companiei s-a perfectat la un pret de 4 lei/actiune, capitalizarea societatii fiind de 16,5 mil. lei (3,9 mil. euro).

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/ ... o-4706482/

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Intfor îşi trimite salariaţii în concediu fără plată

Toţi angajaţii societăţii Intfor vor fi trimişi prin rotaţie timp de 10 zile în concediu fără plată, începând cu 15 august, din cauza lipsei de materii prime necesare procesului de producţie. Practic, măsura drastică pe care conducerea Intfor a fost nevoită să o ia în ceea ce priveşte personalul, şi care va fi pusă în practică de pe 15 august şi până pe 15 septembrie, s-a datorat amânării repetate de către cei de la ArcelorMittal Galaţi a onorării unor comenzi venite din partea societăţii. Acţionarul majoritar al Intfor, Andrei Lişinschi, ne-a declarat că societatea a solicitat încă din luna iunie celor de la ArcelorMittal Galaţi o comandă de 10.000 de tone de diferite sortimente de tablă, produse de LBR şi LBC, dar nu s-a putut încheia un contract. "Comanda de tablă a fost făcută în luna iunie şi onorarea ei a fost amânată în fiecare lună. Motivul invocat de căte reprezentanţii conducerii Combinatului a fost acela că nu pot onora comanda venită din partea Intfor deoarece nu au capacităţi pentru a produce cantitatea de tablă care era comandată", ne-a mai declarat Andrei Lişinschi. Acesta susţine că Intfor este la zi cu plata facturilor către Combinat, care este principalul furnizor de tablă al societăţii. După ce conducerea Combinatului a amânat onorarea comenzii de la o lună la alta, invocând în fiecare lună acelaşi motiv, şi anume faptul că nu dispun de capacităţile de producţie necesare, cantitatea de tablă solicitată de Intfor va fi produsă în cursul lunii octombrie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=14

Link to comment
Share on other sites

Se adânceşte criza!

După mai multe zile în care s-a pus problema unui protest al angajaţilor Intfor la poarta Combinatului, motivat de faptul că ArcelorMittal a refuzat comenzi făcute de către societatea patronată de omul de afaceri Andrei Lişinschi, s-a decis ca muncitorii de aici să fie trimişi câte zece zile în concediu fără plată, în perioada 15 august - 15 septembrie. "Cei 1.000 de angajaţi de la Intfor vor intra în concediu fără plată prin rotaţie. Acest sistem se va aplica de la 15 august până la 15 septembrie, iar fiecare salariat va sta acasă 10 zile. Primul grup de 225 de muncitori va intra în concediu fără plată începând de sâmbătă", a declarat Andrei Lişinschi, managerul Intfor. El a mai precizat că motivul pentru care a decis să adopte această soluţie este acela că societatea şi-a epuizat stocurile de materie primă necesare fluxului de producţie şi că nici un furnizor nu îi poate livra cantitatea solicitată. "În trecut am avut un contract cu ArcelorMittal Galaţi, dar aceştia ne-au spus că nu ne pot livra cantităţile de materie primă solicitate. Am colaborat în trecut şi cu furnizori din străinătate, dar şi în această situaţie am fost anunţaţi că s-au diminuat capacităţile de producţie şi că nu se pot onora comenzile noastre. Aşa se explică faptul că am rămas fără materie primă", a completat Andrei Lişinchi.

Potrivit acestuia, există însă şanse ca în perioada imediat următoare lucrurile să se regleze. Salvarea ar putea veni chiar de la ArcelorMittal Galaţi. "Avem promisiuni de la ArcelorMittal că în perioada 15-30 septembrie ne vor livra ceva marfă din comanda aferentă lunii octombrie, aşa că este posibil să acoperim necesarul de materie primă după 15 septembrie", a mai spus Lişinschi.

Informaţiile legate de faptul Intfor ar fi trecut la coada listei cu priorităţi a furnizorilor pentru că ar fi fost un client greu-platnic au fost infirmate categoric de către Andrei Lişinschi, care a precizat că plăţile se făceau în termenele convenite, majoritatea facturilor ce trebuiau onorate având termen de 30 de zile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cei_ ... ata_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Profit net de 552.313 lei

Şi Intfor, la care la sfârşitul anului 2008 lucrau 578 de persoane, a lucrat anul trecut în câştig, producerea ţevilor, a tuburilor sau a diferitelor profile tubulare aducând anul trecut un profit net de 552.313 lei în timp ce în anul precedent, 2007, profitul s-a ridicat la 598.301 lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=15

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Zeci de angajaţi de la Intfor au fost concediaţi

Lipsa materiei prime l-a determinat pe Andrei Lişinschi, patronul Grupului de firme Profiland-Intfor, să-şi schimbe decizia de a trimite 1000 de angajaţi în concediu fără plată. Un număr de 29 de angajaţi ai firmei gălăţene producătoare de tuburi, ţevi şi profile tubulare din oţel au fost notificaţi, pe 2 septembrie, că vor fi concediaţi. La începutul lunii viitoare, alţi 29 de salariaţi vor fi avea parte de aceeaşi soartă, selecţia urmând să se facă, atât din rândul muncitorilor, cât şi al personalului TESA.

“Nu am primit nici până acum materie primă, deşi s-au făcut mai multe solicitări la ArcelorMittal Galaţi. Drept urmare, patronul a decis începerea disponibilizărilor. S-a încercat trimiterea în concediu fără plată, câteva zile, însă s-a dovedit că nu sunt resurse, iar situaţia este din ce în ce mai gravă”, explică Marilena Neacşu, preşedinta sindicatului Liber. Aceasta a adăugat că, pentru început, au fost selectaţi să părăsească fabrica angajaţii care ieşiseră la pensie, dar au continuat să muncească. “Au fost luate în calcul mai multe criterii când s-au făcut listele cu disponibilizaţi. S-a ţinut cont şi de criteriile de performaţă la locul de muncă, dar şi situaţia socială a angajatului”, a adăugat preşedinta sindicatului de la Intfor.

La plecare, cei 29 de muncitori vor primi plăţi compensatorii. În funcţie de vechimea în muncă, li se vor acorda între unul şi trei salarii. Cu cei mai mulţi bani vor pleca acasă angajaţii care au peste 15 ani vechime, în timp ce, muncitorii cu până la cinci ani nu vor primi niciun leu.

Numărul mare de comenzi pentru prelucrarea diferitelor produse metalurgice înregistrat în ultimele două luni i-a luat pe nepregătite pe furnizorii de materie primă care nu mai pot face faţă cererilor din partea producătorilor din domeniu. Andrei Lişinschi, patronul firmei Profiland, a explicat că, pentru a-şi onora comenzile, are nevoie de 5.000 de tone de materie primă.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... diati.html

Link to comment
Share on other sites

Profit de 10 ori mai mic pentru Intfor Galati in S1

Producatorul de tevi din otel Intfor Galati a inregistrat in primul semestru din acest an un profit de 328.660 lei, in scadere de aproximativ zece ori fata de anul trecut, cand ajungea la 3,21 milioane lei. Veniturile companiei au scazut cu 7,3%, la 67,8 milioane lei, in timp ce volumul cheltuielilor a inregistrat un declin de 2,9%, la 67,4 milioane lei. Totodata, cifra de afaceri a Intfor Galati, a scazut cu 22,2%, de la 67,27 milioane lei la 52,34 milioane lei. Compania Intfor este controlata indirect de Andrei Lisinschi si Mariana Lisinschi, prin firma Profiland, cu o participatie de 63,83%, precum si de compania Totsid SRL, actionar minoritar, cu 19,6% din titluri.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Intfor Galati negociaza proiecte comune cu o companie siderurgica din China

Compania chineza Zhengzhou Top Rolling Technology, specializata in siderurgie, poarta discutii cu Intfor Galati pe marginea unor proiecte comune in domeniul productiei de otel. "Nu s-a semnat niciun contract. Facem tot posibilul sa asiguram oportunitatea de a coopera in viitoare proiecte siderurgice cu firma romaneasca Intfor", a declarat Zhao Linzhen, directorul general al Zhengzhou Top, citat de Mediafax. Zhao a dezmintit totodata informatiile aparute in luna iulie in presa chineza, conform carora Zhengzhou si Intfor ar fi incheiat un acord pentru retehnologizarea unei linii de productie de otel invechite si livrarea unei noi linii de laminare de otel catre combinatul romanesc. Totusi, el a confirmat ca firma chineza poarta discutii cu Intfor pe marginea acestor proiecte.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-compa ... hina-33327

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

O companie siderurgica din China poarta discutii cu Intfor Galati pentru proiecte comune

Compania chineza Zhengzhou Top Rolling Technology, specializata in siderurgie, poarta discutii cu Intfor Galati (INOR) pe marginea unor proiecte comune in domeniul productiei de otel, transmite agentia Xinhua. "Nu s-a semnat niciun contract. Facem tot posibilul sa asiguram oportunitatea de a coopera in viitoare proiecte siderurgice cu firma romaneasca Intfor", a declarat directorul general al Zhengzhou Top, Zhao Linzhen. Zhao a dezmintit totodata informatiile aparute in luna iulie in presa chineza conform carora Zhengzhou si Intfor ar fi incheiat un acord pentru retehnologizarea unei linii de productie de otel invechite si livrarea unei noi linii de laminare de otel catre combinatul romanesc.

Profitul producatorului de tevi din otel Intfor Galati a scazut in primul semestru de aproape zece ori, de la 3,21 milioane de lei la 328.660 lei. Potrivit celor mai recente raportari, Intfor este controlata indirect de Andrei Lisinschi si Mariana Lisinschi, prin firma Profiland, care detine o participatie de 63,83%. Printre actionarii minoritari se numara firma Totsid SRL, cu 19,6% din titluri.

Sursa: Ziarul Financiar

//Editat de AndreiM

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Grupul de firme Profiland, lovit de valul disponibilizărilor

* Din cauza lipsei de materii prime, a efectelor crizei economice şi a restrângerii activităţii, 310 angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă * Victime colaterale în disputele dintre Profiland şi ArcelorMittal * Investiţii de aproape 35 milioane de euro, nefolosite la întreaga capacitate *

Pentru grupul de firme Profiland, luna decembrie va aduce un val de disponibilizări colective. AJOFM Galaţi a fost deja notificat că de la Profiland SRL îşi vor pierde locurile de muncă 140 din cei 269 de angajaţi, în timp ce de la Intfor SA vor fi disponibilizaţi 170 din cei 428 de salariaţi. „Într-adevăr, de la 15 decembrie se va trece la aceste disponibilizări. Din păcate, este o măsură pe care nu o putem evita din cauza unui cumul de factori. De exemplu, problemele pe care le avem în asigurarea materiilor prime şi relaţiile cu combinatul ArcelorMittal, efectele crizei economice şi restrângerea activităţii pe perioada sezonului rece”, ne-a declarat omul de afaceri Andrei Lişinschi, managerul grupului de firme Profiland.

Cea mai complicată problemă este legată de relaţiile cu Combinatul Siderurgic. Încă din toamnă, ArcelorMittal a susţinut că, din cauza diminuării capacităţilor de producţie, nu mai poate asigura materia primă pentru Intfor. „Relaţiile cu conducerea Combinatului au devenit din ce în ce mai reci, deşi, în ceea ce ne priveşte, nu avem nimic a ne reproşa. Cred că dezvoltarea noastră în sectorul siderurgic a determinat ArcelorMittal să se ambiţioneze în refuzarea comenzilor primite de la noi”, ne-a declarat Lişinschi. Omul de afaceri a precizat că, paradoxal, aceste comenzi sunt refuzate deşi, în urma unor relaţii comerciale cu Combinatul, ArcelorMittal are o datorie de 8 miliarde de lei vechi către grupul de firme Profiland. „Trebuie să ne judecăm cu ei pentru recuperarea acestor sume. Nu a fost deschis acest litigiu în instanţă, dar din câte se vede nu avem altă soluţie”, a explicat Andrei Lişinschi.

Pentru a reduce efectele înrăutăţirii relaţiilor cu Combinatul s-a încercat încheierea de contracte cu alţi furnizori, însă nu s-a ajuns încă la asigurarea unui flux stabil de materii prime. Pentru cei 310 angajaţi disponibilizaţi, eventuale veşti bune ar putea veni abia de anul viitor. „Sperăm ca, din martie, când activitatea în domeniul nostru de activitate începe să se relanseze, să fim capabili să depăşim măcar o parte din problemele cu care ne confruntăm”. „Dacă se va întâmpla acest lucru apare şi perspectiva de a reangaja o parte dintre oamenii ce suntem în prezenţi nevoiţi a-i disponibiliza”, ne-a declarat omul de afaceri Andrei Lişinschi.

În cadrul grupului de firme Profiland erau, până nu demult, planuri serioase de dezvoltare a activităţii. În jur de 30-35 milioane euro au fost investiţi pentru achiziţionarea unei linii de tablă zincată, o linie de tablă vopsită, un laminor, fiind în curs de derulare şi introducerea unei linii de decapare. Dar iată că şi cele mai ambiţioase planuri de afaceri se pot confrunta cu obstacole greu de depăşit.

http://www.viata-libera.ro/articol-Grup ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Profiland-Intfor îşi reangajează oamenii disponibilizaţi

După ce, nu demult, firma ajunsese în pragul închiderii, acum produce de patru ori mai multă tablă laminată la rece şi ţevi din oţel. Pentru onorarea noilor comenzi conducerea SC Profiland-Intfor a reangajat 30 dintre muncitorii care fuseseră disponibilizaţi în 2009.

Recesiunea pare să dea primele semne de cedare. Firme mari care s-au confruntat cu serioase probleme financiare şi disponibilizări de personal masive, anunţă reveniri spectaculoase. Este şi cazul grupului de firme Profiland-Intfor care, în ultimele trei luni, şi-a crescut producţia de patru ori. „Se munceşte foarte mult astfel încât, în aprilie, am ajuns la o producţie lunară de 5.000 de tone de tablă zincată, tablă zincată vopsită şi profile formate la rece. În ianuarie am produs doar 1.200 de tone", ne-a declarat Radu Anghelcovici, directorul general adjunct grupului de firme.

Rezultatele înregistrate în această perioadă s-au datorat noilor contracte semnate cu clienţi de peste hotare astfel încât 50% din producţia lunară este destinată exportului. „Grupul de firme a intensificat contactatele comerciale, în special pentru tablă zincată şi tablă zincată vopsită, cu o serie de firme din Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova, precum şi societăţi de renume din ţară precum Lindab, Nessli şi Bravo", a mai precizat directorul adjunct al Intfor.

Radu Anghelcovici afirmă că principalele atuuri ale grupului Intfor-Profiland sunt investiţiile masive, de peste 40 de milioane de euro, începute în urmă cu doi-trei ani şi continuate chiar şi în perioada de criză. „Avem utilaje noi pe care ne putem baza pentru a obţine produse de calitate cerute pe piaţa externă. Vorbim de laminorul de tablă reversibil cu 20 de cilindri şi liniile de zincare şi vopsire pentru rulourile de tablă. În aceste condiţii,vânzările au crescut de la 800 la 5.000 de tone lunar", a adăugat Anghelcovici.

Mai mult, pentru a face faţă comenzilor, producătorul local de tablă laminată la rece şi ţevi din oţel a reangajat o parte dintre angajaţii pe care i-a disponibilizat anul trecut, când grupul de firme ameninţa chiar cu închiderea. „Muncitorii sunt foarte mulţumiţi. Am fost rechemaţi la serviciu 30 de oameni, dar în câteva luni se aşteaptă reangajarea a cel puţin jumătate din cei 230 de muncitori concediaţi în 2009", a declarat George Catalis, preşedintele Federaţiei Sindicale Metalurgistul.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Profiland-Intfor_a_iesit_din_criza_financiara_0_251974908.html

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Andrei Lişinschi va fi executat silit de o bancă pentru 12 milioane de euro

Banca Unicredit Ţiriac a demarat procedurile de recuperare a creditului prin vânzarea bunurilor aparţinând omului de afaceri. Andrei Lişinschi a contestat în justiţie executarea silită pe vila sa din bulevardul Marea Unire din Galaţi şi un teren de 1.400 de metri pătraţi.

Situaţie dificilă pentru omul de afaceri gălăţean Andrei Lişinshi, proprietar al firmelor Profiland şi Intfor. Unicredit Ţiriac Bank a declanşat procedurile de executare asupra bunurilor miliardarului întrucât acesta nu a rambursat două credite, care totalizează 12 milioane de euro.

Bunuri scoase la licitaţie

Executorul bancar Ionuţ Sandu a emis pe 31.01.2011 o somaţie de plată pentru suma de 7.879.919 lei, reprezintând un credit luat de omul de afaceri, pentru care a garantat cu mai multe bilete la ordin eliberate de SC Profiland SRL. În cazul în care datoria nu ar fi plătită, Unicredit Ţiriac Bank a ameninţat că va scoate la vânzare vila lui Andrei Lişinschi situată pe bulevardul Marea Unire din Galaţi.

Tot pe 31.01.2011 este emisă o a doua somaţie de plată pentru nu mai puţin de 7.962.458 de euro, pentru recuperarea cărora executorul bancar Ionuţ Sandu intenţionează să scoată la licitaţie un teren de aproape 1.400 de metri pătraţi aparţinând omului de afaceri.

Contactat de noi, Andrei Lişinschi a refuzat să facă vreo declaraţie. "Nu am nimic de comentat legat de acest aspect" a precizat omul de afaceri.

În încercarea de a împiedica executarea silită, Andrei Lişinschi a formulat două contestaţii la executare, la Judecătoria Galaţi, ambele având termen în luna mai 2011. Miliardarul se foloseşte de o procedură relativ nouă prin care încearcă să evite executarea silită, dar şi declanşarea procedurilor de insolvenţă la firmele sale.

Tribunalul Galaţi a decis, prin sentinţa 93 din 03.02.2011, introducerea concordatului preventiv în cazul firmei Profiland, de unde au plecat biletele la ordin prin care a fost garantată achitarea celor două credite de la Unicredit Ţiriac Bank. Concordatul preventiv este o soluţie de protecţie pe care administratorul unei firme o poate cere pentru a evita deschiderea procedurii de insolvenţă de către creditori. Procedura permite suspendarea executării silite, datoriile pe care societatea comercială le are nu mai cresc prin adaugarea de penalităţi şi majorări de întârziere, iar avantajul pentru aceasta este că poate derula în continuare contractele încheiate.

De menţionat este că Andrei Lişinschi îşi poate conduce în continuare afacerea şi are posibilitatea să beneficieze de asistenţă specializată pentru redresarea firmei. Pe de alta parte, omul de afaceri ar păstra controlul asupra afacerii sale si poate beneficia de ajutor specializat pentru restructurarea companiei. Judecătoria Galaţi va decide însă dacă executarea silită va fi continuată sau nu la Profiland pentru recuperarea celor 12 milioane de euro.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Miliardarul-Andrei-Lisinschi-Forbes-milioane_0_448155285.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Intfor ar putea intra în insolvenţă

Acţionarii "Intfor" Galaţi (simbol INOR) au aprobat posibila intrare a societăţii în insolvenţă, în Adunarea Generală din 30 mai.

"Intfor" Galaţi estimează pentru acest an un rezultat brut de 833.546 lei, pe fondul unor venituri de 58,6 milioane lei şi a unor cheltuieli de 57,7 milioane lei.

În 2010, societatea a avut pierderi de 794.915 lei, afacerile însumând 113,3 milioane lei. Veniturile totale au fost de 134,69 milioane lei, în timp ce cheltuielile au însumat 133,88 milioane lei.

"Intfor" Galaţi se ocupă cu producţia de tuburi, ţevi, profile tubulare şi accesorii pentru acestea, din oţel şi dispune de un capital social de 10,3 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei.

"Profiland" SRL Galaţi deţine 63,82% din acţiunile INOR, în timp ce "Totsid" Galaţi are 19,60% din titluri.

bursa.ro

Link to comment
Share on other sites

afacerile însumând 113,3 milioane lei

Ce naiba inseamna asta?

Oricum, din datele prezentate (chiar si prost...) nu rezulta nimic care sa conduca la ideea de insolventa. Daca tot s-au apucat sa-l scrie, de ce naiba nu dau si datoriile (catre stat, furnizori, banci)?

Altfel, parca a mai o ceva ce tinea de Profiland scos la mezat, nu? :-?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.