Jump to content

Comat Galaţi a intrat în insolvenţă


dcp100168

Recommended Posts

Comat Galaţi a intrat în insolvenţă

Comat Galaţi, una dintre firmele controlate de controversatul om de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, a intrat în insolvenţă, potrivit unui raport trimis la Bursă. Tribunalul Galaţi a dispus notificarea tuturor creditorilor şi debitorilor firmei de comerţ en gros COMAT Galaţi referitor la deschiderea proceduri de insolvenţă.

Compania a înergistrat anul trecut pierderi nete de peste 7,5 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1.54 milioane de lei. Aproape întreaga pierdere a provenit din pierderea fianaciară de aproape 7,5 milioane de lei. Peste 48% din cifra de afaceri a Comat vine din închirieri imobiliare.

Cătălin Chelu deţine peste 31% din acţiunile Comat Galaţi (simbol bursier COTM), alte 23% fiind ale unei alte firme gălăţene, Debrocons, despre care există suspiciuni că este controlată de acelaşi controversat om de afaceri.

Proprietarul Comat Galaţi are deja un istoric de amenzi şi sancţiuni primite de la Autoritatea pieţei de capital (CNVM), numai anul trecut în noiembrie fiind amendat cu 25.000 de lei, tot pentru că nu a făcut oferte publice de preluare a companiilor pe care le controla direct sau indirect, priontre care şi COMAT.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

Cătălin Chelu a mai pus o firmă pe chituci

* SC Comat SA Galaţi a intrat în procedura insolvenţei şi a fost suspendată de la tranzacţionare de Bursa de Valori Bucureşti

Cătălin Chelu se pregăteşte să îngroape încă una dintre societăţile pe care a ajuns să le controleze. Este vorba de Comat SA Galaţi, pentru care s-a deschis procedura insolvenţei la Tribunalul Galaţi. Drept urmare, pe 3 octombrie, şi Bursa de Valori Bucureşti a suspendat de la tranzacţionare acţiunile societăţii. În prezent, Cătălin Chelu deţine 31,23 la sută dintre acţiunile Comat. De asemenea, societatea Debrocons SA Galaţi, în spatele căreia se pare că este tot Chelu, deţine 23,54 de acţiuni. Un pachet de 23,54 la sută din acţiuni este deţinut de fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited - Nicosia, iar restul de 33,39 la sută dintre acţiuni sunt deţinute de mici acţionari. Teoretic, având ca domeniu principal de activitate „comerţul cu ridicata a altor produse industriale” - respectiv comerţ cu scule, piese, neferoase, dar şi închirieri de spaţii etc - parcursul economic al Comat SA a fost în ultimii ani unul catastrofal. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, societatea a încheiat anul 2011 cu o pierdere de 7,58 milioane de lei. Societatea a rămas doar cu nouă angajaţi, în condiţiile în care, pe vremuri, avea mai bine de 160 de salariaţi!

Morişca bursieră

Chiar dacă economic a mers prost, Comat SA a fost una dintre firmele pe care Cătălin Chelu le-a folosit în morişca tranzacţiilor bursiere dubioase. Una dintre ele este cea prin care controversatul om de afaceri a încercat să prea controlul asupra producătorului de ulei SC Argus SA Constanţa. De altfel, Comat SA a şi fost sancţionată de CNVM pentru tranzacţiile cu acţiuni din portofoliul societăţii efectuate în 2011, prin SSIF City Invest Galaţi, tranzacţii care au contribuit la acţiunile concertate asupra SC Argus SA Constanţa. Dar chiar şi cu intervenţia CNVM, Cătălin Chelu a reuşit să căpuşeze din plin firma constănţeană. De exemplu, potrivit unui raport înaintat către BVB, printre altele, prin Comat SA, Cătălin Chelu a încasat în avans de la Argus SA suma de 750.000 lei, pentru care a emis ulterior facturi care atestă livrarea unor cantităţi impresionante de mărfuri care nu au nici o legătură cu activitatea firmei constănţene. Dar aceasta este doar una dintre acţiunile care au adus, practic, Argus pe marginea prăpăstiei. Până una alta, se pare că, pentru Chelu, Comat SA şi-a făcut datoria şi e timpul să o tragă pe linie moartă… Deschiderea procedurii insolvenţei este primul pas. Teoretic, pe 6 noiembrie este programată o Adunare a Creditorilor Comat SA, dar e puţin probabil că aceştia vor mai vedea vreodată vreun ban de la Cătălin Chelu. Nu ar fi primii într-o astfel de situaţie şi, se pare, nici ultimii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Omul de afaceri Cătălin Chelu cere falimentul uneia dintre firmele sale

Tribunalul Galaţi a dispus deschiderea procedurii de faliment la retailerului Comat Galaţi, controlat de omul de afaceri Cătălin Chelu. Printre creditori se numără şi alte firme controlate de Chelu. 

Tribunalul Galaţi a respins planul de reorganizare a vehiculului comercial Comat Galaţi (COTM) şi a dispus deschiderea procedurii de faliment, potrivit unui raport triumis la Bursa de Valori Bucureşti. Principalul acţionar al COMT este Cătălin Chelu cu peste 31% din acţiuni, căruia i se adaugă o altă firmă controlată de acesta. Printre creditorii companiei se numără şi firmele Amattis, Galfinband şi Mecanica Rotes, de asemenea controlate de omul de afaceri gălăţeran.

Comat Galaţi a încheiat anul trecut cu un profit de peste 110.000 de lei, obţinut din afaceri de 1,5 milioane, majoritatea (65%) fiind chirii.

Compania are terenuri evaluate contabil pe peste 10 milioane de lei, de care ar putea fi interesat Siminel Andrei, administratorul fondului Broadhurst care încă mai are 11% din companie, în ciuda cutumei de a părăsi firmele lipsite de perspective.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.