Jump to content

Grid Modorcea vrea să facă un film despre Bădălan, cu Robert de Niro


dcp100168

Recommended Posts

Grid Modorcea vrea să facă un film despre Bădălan

* Film cu de Niro despre amintirile din vechiul cartier gălăţean * Ar lipsi doar… un fleac: implicarea autorităţilor gălăţene

„Imaginaţi-vă un film despre Bădălan, cu Robert de Niro în rolul principal” - ne-a cerut sâmbătă scriitorul şi criticul de film american Grid Modorcea, la lansarea cărţii sale „Pluta” de la Biblioteca „V.A. Urechia”. Încă o carte a prolificului autor în care acesta atacă tema Bădălanului, despre care publica încă prin anii ´70 un prim volum care stârnise scandal, în plină epocă a comunismului, prin dezvăluirile sale erotic-politice…

Oferta-bombă pe care ne-a făcut-o acum Grid Modorcea, care intenţionează să ecranizeze romanul autobiografic „Pluta”, este cu totul neaşteptată. Scriitorul şi-a rotit degeaba privirea căutând în sală vreun oficial ”îndrituit ca să facă un film despre Galaţi, care ar fi o coproducţie Galaţi - New York. Eu mă angajez să-i găsesc acolo un sponsor, dar trebuie să existe din partea dumneavoastră această dorinţă şi un film despre legendele Bădălanului poate deveni realitate, iar un personaj din Bădălan poate să fie vedetă în America. Vom găsi un producător foarte generos, să facem un film senzaţional! Senzaţional! Cum sunt filmele erotice cele mai frumoase din lume”.

Scriitorul, care cunoaşte Manhattanul precum Bădălanul natal, se angajează să facă regia, să scrie scenariul şi să găsească banii, ba chiar şi actorii: „Şi mă gândeam la Robert de Niro, pe care fetele mele îl cunosc foarte bine”. Este vorba de fetele din trupa „Indigo”, în spectacol în SUA la ora lansării de la Galaţi.

Autor a 55 de filme „docudrame”, documentare în care joacă şi actori, Modorcea a prezentat sâmbătă seara unul dintre acestea: „Dunărea sacră”.

Ar fi cazul ca Galaţiul să nu producă numai oţel şi nave la export, numai că la noi, dacă, vorba dictonului, dă Dumnezeu, trebuie să-ţi pună şi în traistă. Ne întrebăm deci: ce „oficiali” se vor autosesiza la oferta de sponsorizare neaşteptată?!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.