Jump to content

Aur şi argint pentru CSU Galaţi la Maratonul Bucureştiului


dcp100168

Recommended Posts

Aur şi argint pentru CSU Galaţi la Maratonul Bucureştiului

* Fetele de la Clubul Sportiv Universitar Galaţi au câştigat titlul naţional pe echipe, competiţie în care băieţii s-au situat pe locul secund

Aproape şapte mii de concurenţi, reprezentând 40 de ţări de pe mai multe continente, s-au aliniat la startul Maratonului Internaţional al Bucureştiului. Cel mai mare concurs atletic organizat în ţara noastră a fost structurat pe mai multe categorii, printre care şi Campionatului Naţional de maraton, unde au alergat şi sportivii Clubului Universitatea Galaţi (CSU). Cotaţi printre favoriţi, reprezentanţii Galaţiului s-au situat din nou la înălţime. După ce, anul trecut, fetele CSU au devenit vicecampioane naţionale pe echipe, iar băieţii s-au clasat pe locul al patrulea, anul acesta lucrurile au mers chiar mai bine.

Concurând la cel mai înalt nivel, „studentele” pregătite de antrenoarea Veronica Budileanu Marinescu, care a şi alergat, au întrecut toate aşteptările, cucerind titlul de campioane pe echipe. Pentru clasament au contat primele trei clasări la individual: Alina Tecuţă Gherasim - locul V, Magdalena Luca - locul VI şi Veronica Marinescu - locul X. Timpii realizaţi de cele trei talentate atlete le-au plasat pe primul loc în clasamentul pe echipe. Pentru CSU a mai alergat şi Ana Maria Foarte bine s-au comportat şi băieţii, primii trei obţinând următoarele locuri la individual: Ionuţ Ghiţă - locul V, Marcel Găman - locul 14 şi Florin Laza - locul 19. Au mai fost înscrişi în listele de concurs: Cristinel Irimia, Gabriel Petre şi Ianos Miklos. În urma cumulării performanţelor individuale ale primilor trei, CSU s-a plasat pe locul doi, devenind vicecampioană naţională pe echipe.

„Viaţa liberă” a terminat cursa!

Printre numeroşii atleţi amatori de toate vârstele s-a aflat şi gălăţeanul George Coatu (59 de ani), cel care a ales să-şi reprezinte oraşul alergând cu sigla "Vieţii libere" pe tricou. Aflat la al zecelea său start într-o cursă de maraton, temerarul atlet ne-a anunţat mândru că şi-a îndeplinit obiectivul: „Misiune îndeplinită, am ajuns la finiş”. George Coatu a povestit că cel mai impresionant moment a fost cel al startul, când s-a pus în mişcare imensul grup al celor şapte mii de atleţi şi că cel mai greu i-a fost la kilometrul 21. „Când îi vezi pe cei mai mulţi de pe traseu că se retrag (n.r. - alergătorii cursei de semimaraton), iar tu trebuie să o iei practic de la capăt, psihologic este extrem de greu. Am depăşit momentul, gândindu-mă că, având sigla "Vieţii libere" pe tricou, reprezint imaginea oraşului şi n-am voie să abandonez. De pe la kilometrul 36 m-am liniştit, convins că voi ajunge la sosire”, a mărturisit George Coatu, care a ţinut să sublinieze organizarea impecabilă, „la nivelul oricărei alte curse celebre de maraton din lume”.

Salutăm şi performanţa colegului de breaslă Cezar Amariei, jurnalistul gălăţean reuşind să termine semimaratonul, în condiţiile în care s-a prezentat la start mult mai puţin pregătit faţă de cursele sale precedente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.