Jump to content

Profitul net al ThyssenKrupp- 937 milioane euro


dcp100168

Recommended Posts

Profitul net al ThyssenKrupp în primul semestru - 937 milioane euro

Profitul net al producătorului german de oţel ThyssenKrupp a crescut în primul semestru fiscal, încheiat la 31 martie, cu 3,5%, la 937 milioane euro, de la 905 milioane euro în urmă cu un an, în timp ce vânzările au stagnat la 25,4 miliarde euro, potrivit datelor publicate de grup. Profitul înainte de plata impozitelor a scăzut cu 15,1%, la 1,38 miliarde euro, de la 1,63 miliarde de euro, în urma costurilor pre-operaţionale de 128 milioane euro generate de construcţia unor fabrici de oţel, a cheltuielilor de restructurare de zece milioane de euro în segmentul oţelului, dar şi a câştigurilor de 27 milioane euro rezultate din reducerea numărului de angajaţi. Profitabilitatea a fost afectată însă, în principal, de scăderea drastică a preţurilor pentru oţelurile inox. Printre alţi factori negativi menţionaţi de companie se numără costul ridicat al materiilor prime şi problemele de la o fabrică importantă din Brazilia.

Producătorul german este unul dintre cele mai importante grupuri de tehnologie la nivel mondial, cu activităţi în peste 70 de state. Compania este prezentă şi în România, prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii. Concernul deţine trei unităţi de producţie - la Galaţi (agregate minerale din zgură de oţelărie - DSU România SRL) şi Sibiu (amortizoare auto - ThyssenKrupp Bilstein Compa, respectiv arcuri lamelare şi parabolice - ThyssenKrupp Compa Arcuri). Celelalte unităţi ale grupului german în România sunt în domeniul oţelului, respectiv ThyssenKrupp Sisteme pentru Construcţii SRL şi Thyssen Krupp VDM Austria.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.