Jump to content

Focar de hepatită în satul Gefu


dcp100168

Recommended Posts

Focar de hepatită în satul Gefu

14 copii, majoritatea de etnie romă, au fost diagnosticaţi cu hepatită A, în satul Gefu, comuna Ghidigeni. Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, cei mai mulţi fiind elevi la şcoala din sat. „Primul caz a fost descoperit pe data de 27 iulie. De atunci, numărul bolnavilor a început să crească. Opt dintre cele 14 cazuri au fost confirmate şi serologic. Au fost identificate 145 de persoane care au intrat în contact direct cu bolnavii. 126 dintre aceştia sunt din şcoală şi 19 din familiile pacienţilor”, a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Trei sferturi dintre bolnavi sunt internaţi acum în Spitalul Municipal din Tecuci şi în Spitalul Judeţean din Bârlad. Starea lor este bună. „Am vaccinat 54 de persoane, am dezinfectat focarul şi am făcut educaţie în rândul familiilor afectate. Aşteptăm ca în perioada următoare să ne fie trimise alte 250 de doze de vaccin antihepatitic, pentru a asigura o imunizare eficientă”, a adăugat sursa citată.

În urmă cu doi ani, în localităţile Lieşti şi Iveşti a fost înregistrat un alt focar de hepatită A, afecţiune numită şi „boala mâinilor murdare”. Atunci, au fost descoperite 40 de cazuri, majoritatea tot în comunităţile de romi. „Şi anul acesta avem câte un caz de hepatită A la copii romi din Iveşti şi Lieşti. Ţinem situaţia sub supraveghere, pentru a nu izbucni un nou focar”, a concluzionat dr. Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Focarul de hepatită A din Gefu, închis

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a reuşit să achiziţioneze dozele de vaccine antihepatitic necesar imunizării persoanelor care au venit în contact cu bolnavii din focarul de la Gefu.

Reamintim că săptămâna trecută 14 persoane, copii de vârstă şcolară şi preşcolară, au fost depistate a avea hepatită A. Aceştia aveau peste 200 de contacţi la şcoală, grădiniţă şi acasă care trebuia să fie imunizaţi de urgenţă. „S-au imunizat circa 300 dintre persoanele considerate a fi contacţi ai celor bolnavi de hepatită A. Se monitorizează în continuare situaţia de acolo pentru a nu apărea noi cazuri”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.