Jump to content

Declaraţii de independenţă ale lui Marius Stan


dcp100168

Recommended Posts

Declaraţii de independenţă ale lui Marius Stan

„Când e vorba de interesul oraşului, mă duc şi cu Băsescu, mă duc şi cu Antonescu şi cu Voiculescu şi cu Papa de la Roma, dacă trebuie”! Aceasta este noua replică pe care primarul Marius Stan le-a dat-o unora din liderii locali ai USL, care îşi doresc ca primarul să îşi demonstreze loialitatea faţă de partidele care l-au susţinut în campanie. Este pentru a doua oară când Marius Stan îşi afirmă independenţa politică. După ce în urmă cu 3 săptămâni le cerea liderilor USL, „indiferent cum îi cheamă şi ce funcţie deţin în partid sau la minister”, să nu îi mai trimită CV-uri pentru angajarea în primărie a unor personaje din clientela politică, acum, Marius Stan afirmă şi mai răspicat că nu e primar USL.

Noile declaraţii de independenţă ale primarului Galaţiului survin după ce săptămâna trecută au fost date publicităţii controversele din USL în legătură cu faptul că primarul Marius Stan (PNL) a fost în delegaţia în Suedia, pentru selectarea unui investitor pentru incinerarea deşeurilor menajere, împreună cu viceprimarul Radu Cosca (PC), dar şi cu fostul lider al PDL Brăila, Constantin Dumitriu, candidat din partea PDL Galaţi la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Aşadar un adversar al USL. Primarul Marius Stan spune că atunci când este vorba de interesele Galaţiului nu se mai pune problema culorilor politice şi apartenenţa la un partid sau altul:

„Când e vorba de interesul oraşului, mă duc şi cu Băsescu, mă duc şi cu Antonescu şi cu Voiculescu şi cu Papa de la Roma, dacă trebuie. Nu trebuie să dau socoteală niciunui om politic din Galaţi, că mă duc cu cineva de la PSD sau PDL sau mai ştiu eu de unde. Spun asta ca să se înţeleagă foate bine cum stau lucrurile. Apropo de asta, avem o invitaţie tot de la un pedelist, consilierul Mihai Alin, să mergem în Italia, tot pentru a analiza oportunitatea implementării incineratorului de gunoi la Galaţi”, a declarat Marius Stan.

Stan a mai adăugat că în calitate de primar nu va face politica niciunui partid: „Ştiţi deja, dar eu mă simt dator să mai întăresc o dată: primarul unui oraş nu face politică, face administraţie şi mai accentuez lucrul acesta pentru că poate îl scrieţi şi dumneavoastră, pentru că în Galaţi sunt politicieni care uită acest lucru. (…) Nu am voie să fac politică, chiar dacă sunt primar al USL. Aici trebuie să fac administraţie”, a adăugat Marius Stan, care a mai precizat că va rămâne impasibil la iritarea unor reprezentanţii ai mediilor politice locale care nu vor să accepte independenţa sa politică:

„Despre iritarea unei anumite clase politice, aşa cum s-a iritat, tot aşa îi va şi trece”, a spus primarul.

La PNL, circumspecţie, discreţie, prevenţie

Cei mai vizaţi de declaraţiile primarului Marius Stan sunt colegii săi de partid, liberalii fiind cei mai nemulţumiţi atât pentru faptul că Stan nu a mai trecut pe la sediul PNL de când a fost ales primar, cât şi pentru că mulţi dintre ei şi-au văzut spulberate speranţele ca noul primar să le faciliteze angajarea lor sau a unor rude sau să le ofere contracte cu primăria, avize urbanistice, etc.

În urmă cu trei săptămâni, Marius Stan se declara exasperat de presiunile care se fac asupra sa pentru a angaja oameni din clientela politică şi cerea să nu îi mai fie trimişi oameni cu carnet de partid pentru angajare: „Să nu îmi mai trimită oameni cu dosare sau cu CV-uri, oameni care sunt membri de partid, ca să îi angajez… Vor fi angajaţi cei care merită pentru că aşa au făcut ani de-a rândul cei de aici şi de aceea Primăria este înţesată de astfel de oameni! Nu sunt nici penelist, nici pesedist şi nici pecist, sunt primarul Galaţiului!”.

Acum , după noile declaraţii ale lui Marius Stan, preşedintele PNL Galaţi, Victor Dobre, vorbeşte mult dar spune puţin, evitând un răspuns direct despre răcirea relaţiilor dintre primar şi liderii PNL şi dacă jurnaliştii insistă totuşi să primeasă un răspuns, Dobre încearcă să găsească argumente care să explice nervozitatea lui Marius Stan prin faptul că are mult de lucru şi răspunderi foarte mari în reorganizarea primăriei. Victor Dobre îşi alege cuvintele cu multă grijă, face eforturi mari pentru a fi prevenitor, pentru a nu scoate vreun cuvânt care să arunce gaz pe foc, supărându-l şi mai mult pe Marius Stan:

„Eu cred că responsabilitatea pe care o are primarul este enormă şi toată lumea, la nivelul municipiului, o duce spre primar. Primarul le ia şi cu bune şi cu rele. Cred şi sunt convins în continuare că este necesar ca, în primul rând, să respectăm acest vot dat primarului pentru a face o construcţie administrativă aşa cum a promis-o în campania electorală, aşa cum şi-o doreşte. În acelaşi timp, ca şi guvernul cu parlamentul, nicio primărie nu funcţionează fără consiliu local şi consiliul este o majoritate constituită din partidele componente ale USL. Ne străduim cu toţii şi în primul rând primarul să luăm o seamă de hotărâri importante, între care reorganizarea primăriei şi multe alte probleme importante, care trenează de mulţi ani. Nu are rost să intru eu acum în amănunte. Primarul are sprijinul partidelor componente ale USL şi când apar probleme le discutăm. Astea, cu deplasările nu sunt probleme care ţin de decidenţii politici”, a fost „bla-bla”-ul prin care Victor Dobre a încercat să explice situaţia.

Surpriză: Stan e felicitat de preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă!

Dacă liderii PSD nu dau vreo importanţă acestor tensiuni, care nu îi privesc, fiind problema lui Victor Dobre şi a celorlalţi lideri PNL cum îşi gestionează relaţia cu primarul, o suprinzătoare intervenţie a venit din partea democrat liberalilor.

Este chiar o surpriză de proporţii, pentru că primarul Marius Stan este chiar felicitat pentru atitudinea sa de unul dintre cei mai mari adversari ai săi, preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, care şi în campania electorală, dar şi în prezent, este susţinător declarat al lui Nicuşor Ciumacenco, principalul contracandidat al lui Stan în cursa pentru primărie. Resmeriţă a trecut cu eleganţă peste barierele disputelor politice şi l-a felicitat pe Marius Stan pentru declaraţiile sale de independenţă faţă de USL.

„Din punctul meu de vedere, Marius Stan are o abordare bună în ceea ce înseamnă relaţia cu partidele care l-au susţinut. E corect, vrea să fie un primar al gălăţenilor, nu al USL-ului şi eu îl felicit pentru abordarea aceasta”, ne-a declarat preşedintele PDL Galaţi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.