Jump to content

Festivalul de muzică populară "Perla Dunării"


dcp100168

Recommended Posts

Festivalul de muzică populară "Perla Dunării"

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează pe data de 18 octombrie 2012, cu începere de la ora 16.00, în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, cea de-a V – a ediţie a Festivalului – Concurs de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Perla Dunării”. Evenimentul se adresează tinerilor solişti vocali amatori şi este gândit ca o competiţie artistică în domeniul interpretării cântecului popular, având ca scop promovarea valorilor, frumuseţii folclorului muzical şi descoperirii de tinere talente din zona Galaţiului.

În acest an, după preselecţie, pentru finala Festivalului – Concurs „Perla Dunării”, au fost selectaţi 22 de concurenţii, tineri talentaţi atât din mediul rural cât şi de la nivelul municipiului Galaţi. Concurenţii vor prezenta, în mod obligatoriu, două piese din repertoriul muzicii populare din zona Moldovei. Festivalul – Concurs „Perla Dunării” se va desfăşura sub forma unui spectacol concurs cu public, pe două categorii de vârstă: 6–11 ani şi 12–18 ani.

Juriul celei de-a V – a ediţii a Festivalului – Concurs de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Perla Dunării”, care îl are ca preşedinte pe profesorul Eugen Dan Drăgoi, va acorda următoarele premii şi menţiuni pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă:

Premiul I 400 Ron

Premiul II 300 Ron

Premiul III 200 Ron

Menţiunea I 100 Ron

Menţiunea II 100 Ron

Trebuie precizat că şi în 2012 tinerii interpreţi vor fi acompaniaţi de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului”.

În acest an în cadrul celei de-a V – a ediţii a Festivalului – Concurs de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Perla Dunării”, va avea loc şi lansarea cărţii de poezii, „Vis de copil”, semnată de Adina Tăbăcaru (12 ani, din Tecuci), laureată a celei de-a IV – a ediţii a Festivalului – Concurs „Perla Dunării”.

Intrarea la spectacol este liberă!

Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

Link to comment
Share on other sites

Laureaţii Festivalului ,,Perla Dunării”

Festivalul-Concurs de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Perla Dunării” şi-a desemnat laureaţii la cele două categorii de vârstă: 6-11 ani şi 12-18 ani.

La prima categorie, Galaţiul şi-a rezervat partea leului obţinând premiul I prin Andreea-Miruna Răducan, de 9 ani, premiul II - Andra Bianca Gîrmacea, de 7 ani, premiul III - Ştefan Ciprian Antohe, de 6 ani, şi o menţiune - Andra Alexia Necula, de 7 ani. O altă menţiune i-a revenit Mirelei Beatrice Ciolan, de 11 ani, din Tecuci.

La categoria 12-18 ani, s-au remarcat artiştii din Lieşti, care au primit nu mai puţin de trei premii: premiul II - Maria Mitu, de 16 ani, premiul III - Simona Ionela Zanfir, de 18 ani, menţiune - Valentina Purice, de 16 ani. Premiul I i-a revenit lui Ionuţ Laurenţiu Sîrghi, de 16 ani, din Galaţi, iar o menţiune a plecat la Cuza Vodă, la Ecaterina Oprea, de 15 ani.

Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 2.200 lei.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Festivalul euroregional de muzică populară "Perla Dunarii"

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează în data de 11 octombrie 2013, Festivalul-concurs euroregional de muzică populară pentru copii şi tineri interpreţi „Perla Dunării”. Manifestarea se adresează tinerilor solişti vocali amatori din România (judeţele Galaţi, Tulcea, Brăila), Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir) şi Ucraina (raioanele Reni şi Izmail). Concursul va fi structurat pe două categorii de vârstă: 6-11 ani şi 12-18 ani.
Preselecţia pentru concurenţii din judeţul Galaţi se va organiza în datele de 4 octombrie 2013, intervalul orar 10.00 - 14.00 şi 7 octombrie 2013, intervalul orar 11.00 - 16.00, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din strada Domnească nr. 61, Galaţi. Pentru concurenţii din celelalte regiuni şi judeţe, preselecţia se va realiza fie prin transmiterea unui CD înregistrat cu piesele pe care le vor interpreta in cadrul concursului alături de partiturile cu acompaniamentul pieselor interpretate şi cu fişa de înscriere pe adresa instituţiei Str. Domnească nr. 61, cod postai 800008. Galaţi până pe data de 4 octombrie, fie se vor prezenta personal la sediul instituţiei pentru preselecţie.
Concurenţii care se încadrează la prima secţiune (intervalul de vârstă 6-11 ani) vor trebui sa prezinte la alegere un fragment din literatura populară (snoave, cimilturi, întâmplări, ghicitori, strigături) şi un cântec din zona pe care o reprezintă interpretat cu acompaniament orchestral, iar concurenţii care se încadrează la a doua secţiune (intervalul de vârstă 12-18 ani) vor trebui să interpreteze în mod obligatoriu două piese din repertoriul muzicii populare din zona din care provin, după cum urmează: • Un fragment de baladă sau doină fără acompaniament, • Un cântec interpretat cu acompaniament orchestral. Nu vor fi admise cântece de petrecere, romanţe sau diferite prelucrări folclorice.

Concurenţii se pot înscrie telefonic sau personal până pe data de 3 octombrie 2013, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Secţia Cercetare, la numerele de telefon 0236/418 400 sau 0236/415 590, precizând totodată titlul pieselor pe care le vor interpreta şi autorul repertoriului din care acestea fac parte (acolo unde este cazul). Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizator.
Festivalul se va desfăşura sub forma unui spectacol-concurs cu public, pe data de 11 octombrie 2013. Concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.
Premiile concursului
Se vor acorda următoarele premii pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă:
• Premiul I 600 lei
• Premiul II 500 lei
• Premiul III 400 lei
• Menţiune 250 lei
• Premii speciale 300 lei
Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi şi specialişti din domeniul etnomuzicologiei.
Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de concurenţi sau de către instituţia pe care o reprezintă.
Interpreţii au obligativitatea de a purta costumul popular specific zonei pe care o reprezintă.
Nu vor fi admişi în concurs soliştii care nu s-au înscris până pe data de 4 octombrie.
La finalul concursului, fiecare concurent va primi o diplomă de participare.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

25 de concurenţi la "Perla Dunării" 2013

Vineri, la ora 16.00, la Teatrul Muzical "Nae Leonard" va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului "Perla Dunării". La festival vor participa 25 de concurenţi (13 la categoria 6-11 ani şi 12 la categoria 12-18 ani) din Galaţi, Tulcea, Brăila şi Republica Moldova.

"Va fi un concurs interactiv, deoarece notarea va fi făcută în direct, pentru a elimina eventualele suspiciuni. Vom avea premiile I, II şi III, menţiune şi premiu special pentru o voce care nu este foarte bine prelucrată, dar care va avea viitor", a explicat Paul Buţa, coordonatorul festivalului.

Participanţii la concurs nu vor mai avea la dispoziţie negativele pe CD, ci vor fi acompaniaţi de taraful ansamblului CCDJ.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.