dcp100168 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Ultimatum pentru CombinatDaca nu va realiza pana la data de 23 mai cele doua masuri restante privind protectia mediului, care a fi trebuit finalizate la data de 30 martie, Combinatului i se va suspenda autorizatia integrata de mediu.Desi conducerea Combinatului a anuntat ca se fac investitii de zeci de milioane de dolari in protectia mediului, care reprezinta o prioritate pentru companie, colosul siderurgic este in pericol sa i se suspende autorizatia integrata de mediu obtinuta anul trecut, care e valabila pana in anul 2014.Autorizatia integrata de mediu, cea mai complexa din Romania, prevede aproximativ 300 de masuri care trebuie luate in domeniul protectiei mediului pe fiecare dintre factori, respectiv apa, sol, aer. Desi directorul general Augustine Kochuparampil declara, in momentul primirii autorizatiei, ca cele 300 de proiecte vor fi finalizate cu 6 luni inainte de termenul final (anul 2014), s-au inregistrat deja intarzieri in realizarea celor trei masuri care trebuia indeplinite pana la 30 martie, doua dintre ele nefiind finalizate, si anume decolmatarea iazului Malina pe o suprafata de 12.000 de metri patrati si modernizarea separatorului centrifugal de slam de la OLD 1.Aceasta a fost constatarea comisarilor Garzii de Mediu si a angajatilor Agentiei Regionale de Mediu care au descins la 21 aprilie pe platforma siderurgica pentru a verifica stadiul indeplinirii masurilor prevazute in programul de conformare pentru acest an. Ca urmare a deficientelor descoperite in ceea ce priveste respectarea termenelor de realizare a masurilor, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului a trimis, la 23 aprilie, o notificare conducerii Combinatului prin care a instiintat-o de faptul ca are la dispozitie 30 de zile pentru a finaliza proiectele restante, in caz contrar urmand sa se suspende autorizatia integrata de mediu.Contactat telefonic, comisarul sef al Garzii de Mediu, Gabriel Panaitescu, ne-a confirmat ca pana la 23 mai trebuie finalizate cele doua masuri: "Daca pana la aceasta data cele doua proiecte nu vor fi terminate, autorizatia integrata de mediu va fi suspendata".Desi au anuntat ca vor face toate investitiile de mediu pe care si le-au asumat, principala problema a conducerii Combinatului pare a fi respectarea termenelor de realizare a proiectelor. O intarziere de circa 10 zile s-a inregistrat si in cazul masurilor care ar fi trebuit sa fie finalizate pana la data de 31 decembrie 2007.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2
Gabbiano Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 am citit cu stupoare in ziar (viata libera) ca ARPM galati a permis sidexului sa faca investitii fara un studiu de impact de mediu.nu mi-ar fi atras atentia daca din intamplare nu asi fi aflat de la cineva care lucreaza la mediu ca "sidexul nu prea polueaza" si ca se asteapta o sponsorizare din partea lor pentru agentia de protectia mediului galati.de cateva zile nu poti sa deschizi ziarul (viata libera) binenteles ,fara articole omagiale la adresa conducerii combinatului.ma face sa ma gandesc ca poate trebuie sa le facem cadiu celor de la ziar un sul de hartie igienica sa se stearga la gura.vineri dimineata pe la ora 7 pe faleza,bac,digul sper braila nu puteai sa vezi la 5 m si cu atat mai putin sa respiri din cauza unei cete dense de culoare rosie.dar bineteles ca sidexul nu polueaza.hahaha....punand informatiile cap la cap mi-e greu sa ma gandesc la ce ne asteapta dupa investitia sidexului in utilajele respective.
Relu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 vineri dimineata pe la ora 7 pe faleza,bac,digul sper braila nu puteai sa vezi la 5 m si cu atat mai putin sa respiri din cauza unei cete dense de culoare rosie.Dacă nu mă înşel, vineri dimineaţă a fost ceaţă în oraş ... ştiu că mergeam cu farurile aprinse la maşină :roll:
Gabbiano Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 da, intradevar o ceata rosie urat mirositoare.mirosea tot orasul de la cocserie.
Relu Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Hmmm, dă-mi voie să te "dezumflu" niţel:Cocsul e negru la culoare, deci şi praful e tot negru. Acea ceaţă roşie pe care ai văzut-o, s-ar putea explica astfel: - pulberi de minereu de fier sau de zgură. Dar dacă ar fi aşa toată faleza ar trebui să fie acoperită de un strat roşu. Ori, vineri când a fost petrecerea copiilor de pe stadionul Siderurgistul nu ţiu minte ca vreunul dintre copii ce se tăvăleau pe gazon să se fi făcut roşu :roll: - un efect al razelor soarelui în ceaţa respectivă. E un efect mai rar întâlnit, dar nu imposibil ... pe vremuri, chiar a fost un articol în Cutezătorii, pe tema asta ...
Gabbiano Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 intradevar si ceata putea in halul ala tot de la razele de soare.am telefonul si aparatul de fotografiat pline cu poze cu sidexul in "zilele lui bune" .habar nu am si nici nu ma intereseaza de praf negru sau rosu.daca dvs nu v-a pasa ca copii nostri sunt obligati sa respire noxele indianului, este problema voastra.mie-mi pasa ce aer respira copilul meu.si mai este vorba si de o obligatie contractuala din partea lui. si mai este vorba si de respectarea legii.daca eu dau foc la un cauciuc in curtea mea sau daca schimb uleiul la masina in fata blocului astia de la mediu ma leaga.si pe buna dreptate. da cand vine vorba de indian toti ridicati fustita. ca asta cand va ..... va ..... cu bani.daca sunteti sluga indianului nu aveti decat.eu nu am nimic de castigat si nimic de pierdut de la sidex. nu am lucrat niciodata acolo si nu am vandut un gram de tabla niciodata.firma mea se ocupa cu reciclarea rumegusului si import de panouri solare.deci ma postez diametral opus fata de sidex.eu vand surse de energie curata, ecologica.sunt pasionat de natura si chiar ma doare ce fel de oras,ce fel de aer si ce fel de lume lasam copiilor nostri.daca ptr voi prioritar este pupatul pe dos al indianului....este problema voastra.si daca crezi ca m-ai dezumflat sa stii ca te inseli....am incercat sa postez acum poze dar cum ma limiteaza la 256kib si pozele sunt mai mari.....desi cred ca nu exista galatean care sa nu stie cum arata sidexul si ce ne da indianul sa respiram.
riaji Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ultimatum pentru CombinatDaca nu va realiza pana la data de 23 mai cele doua masuri restante privind protectia mediului, care a fi trebuit finalizate la data de 30 martie, Combinatului i se va suspenda autorizatia integrata de mediu. In cate suntem azi? In 25 ale lunii iunie
Recommended Posts