dcp100168 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Elevii spun adio clasicei note la purtare!Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului vrea sa schimbe modalitatea de sanctionare a elevilor prin scaderea notei la purtare. Secretarul de stat în Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa, a declarat recent ca scaderea notei la purtare reprezinta „o metoda de constrângere ilogica” si ministerul se gândeste la o alta modalitate de a-i sanctiona pe elevi. Ea a explicat ca nota la purtare nu conteaza decât pentru un numar foarte mic de elevi, cei care ar dori sa se înscrie la scolile militare.Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sunt de parere ca sistemele de notare au ca scop reflectarea cunostintelor, si nu sanctionarea unui elev. Inspectorul scolar adjunct Mitica Dudau spune ca, pe viitor, dascalii nu vor mai aprecia prin note comportamentul elevilor, ci prin aplicarea sanctiunilor prevazute de regulamente. Surprinzator, profesorii galateni nu sunt foarte încantati de ideea desfiintarii notei la purtare. Ei spun ca, daca s-ar renunta la aceasta nota, infractionalitatea în scoli ar lua amploare. În schimb, parerile elevilor sunt împartite. Daca unii spun ca eliminarea notei la purtare ar reprezenta o solutie la schimbarea comportamentului elevilor, altii cred ca nota la purtare nu reprezinta o modalitate logica de constrângere. Elevii care nu respecta regulamentele scolare si de ordine interioara vor fi sanctionati suplimentar, scaderea notei la purtare fiind în unele cazuri ineficienta. Modificari vor fi aduse si clasicelor sedinte cu parintii.“Avem în vedere o alta abordare a actualelor sedinte cu parintii. Nu este vorba de o eliminare a acestora, ci mai degraba de o rafinare, în sensul în care la respectivele întâlniri sa se discute doar probleme administrative, cele privind situatia scolara a elevilor sa fie abordate în cadrul unor întâlniri particulare. La aceleasi întâlniri personalizate dintre parinte si diriginte, pe lânga situatia la învatatura se vor mai aborda comportamentul si problemele fiecarui elev în parte, scopul final fiind gasirea unor solutii optime pentru ameliorarea situatiei, acolo unde este cazul”, spune Mitica Dudau.Nu aceeasi procedura va fi aplicata si în cazul abaterilor grave, care vor fi discutate în plenul sedintelor cu parintii. În aproape toate tarile europene sedintele cu parintii se organizeaza pentru discutarea unor probleme administrative sau pentru excursii cu elevii, si în niciun caz pentru discutarea situatiei scolare si a comportamentului. Acesta este unul dintre motivele pentru care parintii români ar evita sa vina la aceste sedinte organizate în cadrul scolii.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7
Relu Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Din câte am văzut prin filme, în "ţările calde", în caz de indisciplină, se practică metoda reţinerii elevului în şcoală, după program ...
tomcat0 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 domnilor... dati-mi voie! avand in vedere faptul ca sunt implicat in mod direct in aceasta "mica" problema, activand de altfel in domeniu... pot sa va informez cu certitudine ca scumpii nostri elevi nu dau 2 bani pe celebra nota la purtare. e jalnic fratilor... si v-a fi si mai si... pana cand nu va disparea comunismul din sistem care e incredibil de bine reprezentat chiar de cei de sus... adica de cei de pe la marele ISJ Galati... nu se va vedea nici o schimbare... adica totul va merge pe relatia: "timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim"... din punctul meu de vedere invatamantul si sanatatea sunt cele mai comuniste sisteme din punct de vedere organizatoric... si daca stau bine sa ma gandesc, din toate punctele de vedere. asa ca ce mai conteaza anularea notei la purtare... sa le dea elevilor toata puterea sa-si bata joc de scoala pentru ca oricum procentul celor care sunt interesati cu adevarat de scoala scade de la un an la altul... cunosc cazuri cutremuratoare... pe care am sa le povestesc si cu alte ocazii daca e cazul... ca o concluzie... parintii au cea mai mare parte din vina in ceea ce priveste educatia, apoi vina le revine profesorilor, directorilor de scoala, comunitatii locale, politiei de proximitate... si nu in ultimul rand elevilor.
Sheena Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Relu, ai dreptate, dar nu numai in tarile calde, ci si prin SUA. Exista in toate scolile, o asa numita camera de detentie, in care copii indisciplinati, sunt retinuti dupa scoala, sub supravegherea unui rofesor, si pusi sa isi faca temele. Si conteaza si un mic scuipat pe coridorul scolii, ca sa fii trimis acolo. Apropo de asta, am mai vazut undeva, parca in desenul animat Zambetul lui Sharon, ca daca liceeni americani, au pauze intre ore, sau daca vor sa chiuleasca de la nu stiu ce materii, nu fac ca noi romanii sa chiuleasca intr-o carciuma sau barulet sau net-cafe, ci chiulesc intr-o sala de clasa, care e libera, si folosesc timpul pentru a-si face temele, incat dupa terminarea orelor, sa le ramana timp de mai multa distractie.
lumy Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 asta e in alte tari...noi din pacate traim in Romania,iar aici pe langa multe alte lucruri si invatamant e la pamant...eu cand eram in liceu,la 10absente nemotivate se scadea un punct la purtare si cat de cat colegii mei au tinut cont de asta,au si chiulit nemotivat,dar oricum nu au ajuns la ditamai numarul de absente
Recommended Posts