Jump to content

BookLand, în trenul Bucureşti - Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

BookLand, în trenul Bucureşti - Galaţi

BookLand demarează o nouă etapă de a ridica, prin lectură, standardele de calitate a vieţii şi duce peste 60 de volume de literatură română şi universală în trenurile de călători de pe ruta Bucureşti - Galaţi, informează organizatorii. Primul tren care va oferi călătorilor plăcerea lecturii este garnitura Intercity IC 573, care va pleca de la linia 10 a Gării de Nord din Capitală, vineri, la ora 15.40.

CFR Călători împreună cu BookLand îşi propun să transforme mijloacele de transport feroviar în spaţii prietenoase faţă de cititori, care vor găsi în vagoane cărţi interesante şi vor putea, de asemenea, să-şi descarce gratuit pe telefon o carte electronică, acţiunea aducând "un plus de valoare transportului cu trenul", potrivit lui Ştefan Roşeanu, directorul general CFR Călători.

Printre cele 60 de titluri puse la dispoziţia călătorilor de pe ruta Bucureşti Nord - Galaţi de cele 30 de edituri partenere în proiect se numără "Cel mai iubit dintre pământeni", de Marin Preda (Editura Cartex 2000), "Codul bunelor maniere", de Nadine de Rothschild (Editura Ideea Europeană), "Hoţii de frumuseţe", de Pascal Bruckner ( Editura Trei), "India Picantă", de Patrichi Adelina (Editura Taj), şi "Încă o zi infectă", de Pierre Enckel (Editura Art).

Pentru că la primele două etape ale proiectului, desfăşurate în luna septembrie în mai multe autobuze RATB şi în garniturile de metrou, mai multe cărţi au dispărut - la RATB s-au furat 250 de volume, iar la Metrorex 60 -, organizatorii au decis ca de această dată să lege volumele cu lănţişor.

Lansată pe 15 aprilie 2012, din dorinţa de a ridica, prin lectură, standardele de calitate a vieţii, campania BookLand este una dintre cele mai ample iniţiative culturale din România.

Link to comment
Share on other sites

Pasagerii vor putea răsfoi gratuit cărţi în trenurile InterCity

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care preferă să citească în timpul călătoriei cu trenul, CFR Călători şi BookLand au încheiat un parteneriat, prin care pasagerii vor putea să răsfoiască gratuit cărţi în tren, informează CFR Călători. Astfel, în perioada următoare, în trenurile InterCity vor fi expuse/disponibile cărţi printate şi stickere cu coduri QR care permit descărcarea gratuită de cărţi electronice de către pasagerii deţinători de telefoane mobile cu conexiune la Internet în vagoanele trenurilor InterCity.

Pentru început, de la data de 19 octombrie 2012, se va desfăşura un program pilot timp de o săptămână, în trenurile IC 573 Bucureşti Nord - Galaţi şi IC 572 Galaţi - Bucureşti Nord, urmând ca acesta să fie extins şi în celelalte trenuri InterCity, în funcţie de feedback-ul călătorilor.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pasagerii CFR Călători vor putea citi cărţi în toate trenurile InterCity, din 13 noiembrie

CFR Călători va extinde programul librăriei în toate trenurile Intercity ale companiei din 13 noiembrie, a anunţat miercuri compania.

Astfel, începând cu data de 2 noiembrie va avea loc acţiunea de echipare a vagoanelor cu cărţi în format clasic şi cu e-book-uri (stickere cu coduri QR), aşa încât după data de 13 noiembrie în toate trenurile Intercity pasagerii vor beneficia de acest serviciu.

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care preferă să citească în timpul călătoriei cu trenul, CFR Călători şi BookLand, librărie online, au încheiat în octombrie un parteneriat, prin care pasagerii vor putea să răsfoiască şi să citească gratuit cărţi în tren.

Program pilot pe ruta Bucureşti - Galaţi

Cele două companii au lansat, din 18 octombrie, un program pilot timp de o săptămână, în trenurile IC 573 Bucureşti Nord - Galaţi şi IC 572 Galaţi - Bucureşti Nord, program care s-a bucurat de interesul călătorilor.

Printre titlurile cărţilor pe care pasagerii le vor putea găsi aşezate pe măsuţele din vagoanele de tren se vor număra 'Cel mai iubit dintre pământeni' - Marin Preda, 'Codul bunelor maniere' - Nadine de Rothschild, 'Hotii de frumuseţe' - Pascal Bruckner, 'India picantă'- Patrichi Adelina, 'Incă o zi infectă' - Pierre Enckell.

'Acest parteneriat reprezintă un serviciu colateral pentru CFR Călători, ce va aduce plus valoare transportului cu trenul', a declarat Ştefan Roşeanu, directorul general al CFR Călători.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.