Jump to content

Copil de 4 ani, violat şi cu boli venerice


dcp100168

Recommended Posts

Copil de 4 ani, violat şi cu boli venerice

“Am 32 de ani de activitate, dar ce mi-a fost dat să văd în ultimii 5-6 ani în ceea ce priveşte abuzurile la care sunt supuşi copiii este de neimaginat” este declaraţia cutremurătoare a medicului Mihaela Constanţa Niţă, specialist chirurg la Spitalul de Copii din Galaţi. Aceasta ne-a mărturisit că micuţii deveniţi victime îşi pierd inocenţa şi pudoarea chiar şi de la patru anişori.

În calitate de specialist chirurg la Spitalul de Copii Galaţi, medicul Mihaela Constanţa Niţă a primit la Urgenţe, de-a lungul timpului, mulţi copii abuzaţi sexual. Aceasta ne-a mărturisit că în ultimii ani incidenţa e tot mai mare. “Vorbim de abuzuri de toate tipurile, de la cel emoţional la cel fizic sau sexual. Gândiţi- vă la ceea ce se întâmplă cu nişte copii ai căror părinţi muncesc în străinătate sau cu micuţii care provin din familii sărace şi care devin victime tot mai des. În cazul lor, abuzurile vin din toate părţile - de la şcoală, din familie, din anturaj”, a declarat doctoriţa.

«Pacientul trebuie tratat cu delicateţe»

Doctoriţa a tratat nu doar adolescente abuzate, ci şi un copil de 4 ani, diagnosticat şi cu boli venerice. Ceea ce a şocat-o a fost comportamentul detaşat al micuţului şi lipsa lui de pudoare, care e o consecinţă a unui abuz îndelung. “Mi-a rămas întipărit acest caz deoarece nu se comporta ca un copil bolnav obişnuit. În general, minorii se jenează de anumite manevre medicale, dar acesta era detaşat complet, semn că fusese abuzat multă vreme. Avea şi boala venerică instalată, aşa că am cerut ajutor de peste tot: dermatologi, Protecţia Copilului, psihologi. În această situaţie, trebuie să tratăm pacientul cu multă delicateţe, pentru a nu-i provoca noi traume”, povesteşte medicul. Niţă crede că pedepsele pentru cei care abuzează copii ar trebui să fie mult mai mari, pentru că vieţile micuţilor sunt complet schimbate. “Nu pot să nu mă gândesc ce societate vor crea peste 20 de ani aceşti copii abuzaţi? Se vor comporta şi ei cu ai lor copii la fel?!”.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.