dcp100168 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Parcuri brăilene amenajate de gălăţeni!Proiecte menite sa ofere oamenilor oaze de relaxare traverseaza din ce in ce mai des Siretul si se duc in orasul vecin. Actuala conducere a Galatiului nu stie sa profite din plin de disponibilitatea unor oameni de afaceri care nu-si pierd avantul si incheaga parteneriate cu vecini braileni, mult mai pragmatici la capitolul parteneriat public-privat. Asa se face ca un proiect initiat de grupul de firme Galmopan, care viza amenajarea mai multor parcuri pentru copiii din Galati, a fost realizat in favoarea copiilor braileni din cartierul Brailita. "Aceasta idee mi-a venit atunci cand primarul Dumitru Nicolae mi-a refuzat propunerea. Este pacat pentru galateni ca investitii galatene se duc la Braila, acolo unde am gasit intelegere. Chiar nu-l inteleg pe Dumitru Nicolae, el ar trebui sa fie primarul tuturor, dar... Ma rog, el este doar primarul unora... Oricum, tin sa precizez ca propunerea ramane valabila pentru viitorii edili care vor veni la conducere in iunie", ne-a declarat initiatorul proiectului, Petrica Herascu. Primarul Brailei, Constantin Sever Cibu, este multumit de colaborarea cu Grupul de firme Galmopan si spune ca desfasurarea proiectului poate continua fara probleme, orasul avand numeroase parcuri abandonate. De altfel, edilul-sef al Brailei spune ca omul de afaceri galatean a stabilit deja pentru amenajare alte doua parcuri. Din pacate clasa politica din Galati a demonstrat inca o data ca a fost aleasa pe ochi frumosi, si nu pe capacitati organizatorice. Desi a lansat invitatia la inaugurarea parcului tuturor celor alesi deja, dar si celor care nutresc la scaune de consilieri sau primari, foarte putini au dat curs acesteia. "Galmopan a demonstrat ca la Braila se poate si la Galati nu! Asa ca este de sanctionat primarul Galatiului, care scapa printre degete o gramada de oportunitati de a face orasul mai atractiv", ne-a precizat presedintele Organizatiei Judetene a PD-L, Mircea Nicu Toader. Parcul de langa podul Brailitei este deosebit de atractiv si a fost "invadat" inca din primele minute de parinti si bunici cu micutii de mana sau in carucioare, pentru ca leaganele, balansoarele, toBoganele, gropile de nisip si casutele le-au atras imediat atentia copiilor. "Locul de joaca va fi pazit, pentru inceput, 24 de ore din 24, numai ca, pe parcurs, oamenii trebuie sa inteleaga ca aceste investitii sunt facute pentru ei si nu trebuie sa le distruga", a spus primarul Brailei.http://www.romanialibera.ro/a124615/la- ... alati.html
Nirol Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 cu toate ca-s brailean de origine si ma bucur de parcurile din orasul natal , ma oftic totusi ca-n Braila sunt mult mai multe parcuri si locuri de agrement decat in Galati.
Sheena Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Nirol, cred ca gresesti. Spune-mi si mie cate parcuri ai vazut la Braila de zici ca la Galati sunt mai putine ca in Braila. Eu in Braila cunosc doar 5. Parcul Monument si inca 4 micute care nu se pot numi parcuri ci mai degraba tufe cu aspect de parculete: Unul amenajat undeva la marginea Vizirului aproape de bariera Calarasi, unul pe strada Sebesului parca, al 3-lea pe Strada Galati langa Cimitirul catolic la capatul podului rutier, si ultimul tot pe Calea Galati, dar in Vidin la capatul liniilor de maxi-taxi 8 si 31. Astea 5 sunt singurele parcuri din Braila. Cele 4 parculete sunt alcatuite din 2 leagane si 3 tobogane inonjurate de un gard viu. Nu pot sa le numesc parculete atat timp cat nu au nici macar o suprafata decenta. In Galati toata strada Brailei e un parc imens pe o parte si pe alta. Am observat ca in jurul bloculurilor este amenajat asa ca niste parcuri cu banci, si monumente (sculpturi), exista si o fantana sau 2 nu mai stiu exact, strda pavata, mai ales in Centru la intersectia dintre Domneasca si Brailei mi s-a parut a fi cel mai frumos. Apoi mai e Geradina Publica ingrijita foarte bine. Un sfat pt domn primar al Galatiului, sa se mai ocupe si de parcul Rizer. Refacut gardul inconjurator de la 0, plantat flori, si vopsit copacii si bancile de piatra. Cred ca nu cer prea mult. Parcuri mari sunt 3: Parcul Rizer, Parcul CFR si Parcul Dendrologic. Sa n mai vorbim de Gradina Publica care e mult mai frumoasa ca cea a Brailei. Alei Pavate, si fantana arteziana in mijloc. Ceea ce in Gradina Publica a Brailei lipseste cu desavarsire. La fel in Galati exista o strada pietonala din Centru spre Faleza. Extrem de frumoasa strada. Arata excelent. La noi strada republicii singura strada pietonala nu este pavata, masinile circula printre pietoni, stalpii de iluminat au becurile sparte, de catre puradei etc. In Galati am observat pe strada Brailei sau Domneasca nu mai stiu exact unde, un Pasaj pietonal subteran. Poate e singurul din oras, dar e binevenit. Cred ca e pe Brailei si face legatura intre strada pietonala si si zona din centru care nu e pietonala. Am observat ca traverseaza o strada destul de circulata unde e chiar imposibil sa traversezi pe la suprafata. In Braila desi exista vreo 4 intersectii majore unde pietonii traverseaza cu dificultate, nu exista absolut nici un pasaj subteran. Cele 4 zone ar fi: intersectia Bd Independentei cu Calea Calarasi (langa palatul telefoanelor), Intersectia Strazii 1 Decembrie 1918 cu Bd Dorobanti (in zoa Piata Mare) Intersectia Bd Dorobanti cu Srada Scolilor si ar mai trebui un pasaj subteran in zona Garii CFR.
Recommended Posts