Jump to content

Liliana Dandiş - şefa de post blondă de la Bălăbăneşti


dcp100168

Recommended Posts

Liliana Dandiş - şefa de post blondă de la Bălăbăneşti

* La doar 26 de ani, o politista blonda si cu ochi albastri e sef de post intr-o comuna din Galati

Cea mai tanara femeie - politist din Romania a reusit sa se impuna intr-o lume considerata pana acum a barbatilor. Sef de post intr-o comuna din Galati, Liliana are 26 de ani si stapaneste zi de zi situatii dificile.

Satenii - unii cu darul betiei, altii mai violenti sau pusi pe furat - toti stau acum drepti in fata domnisoarei in uniforma.

In doar cateva zile, Liliana Dandis, o blonda cu ochi albastri, a facut ordine printre satenii recalcitranti. Are numai 26 de ani, a absolvit scoala de agenti de politie de la Campina si e licentiata in Drept.

Postul de politie este pe ulita principala. Sefa de post audiaza un tanar care a pornit beat cu caruta pe ulite. Nici soferii nu stau prea linistiti. De cum au vazut-o, batranii comunei s-au grabit sa-i dea sfaturi. Miniona si delicata, tanara are insa o vointa de fier.

Intr-o comuna cu multe incidente, Liliana a reusit sa faca fata unor situatii dificile, chiar si pentru un barbat. Cele mai multe s-au intamplat la barul din comuna.

Si barbatii se bucura. Nu sunt putini cei care intorc capul dupa ea, cand trece pe ulitele satului.

Liliana este de cinci ani politista, dar e interesata si de magistratura.

Nu este singura tanara cu o functie de conducere in politie: in Vrancea, este sef de post o femeie de 27 de ani, iar in Neamt, una de 32.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Liliana Dandiş, cel mai tânăr şef de post din România, a dovedit că are "stofă de şerif"

La doar 26 de ani, ea a reuşit să câştige respectul locuitorilor comunei gălăţene Bălăbăneşti şi al subordonaţilor săi bărbaţi, prin corectitudine şi intransigenţă.

Este tânără, blondă şi are ochi albaştri. Putea face carieră în oricare domeniu în care frumuseţea şi feminitatea sunt cheia succesului, dar spune că a ales să dea curs înclinaţiei sale native pentru apărarea dreptăţii şi a legii. O alegere care s-a dovedit corectă având în vedere că, la doar 26 de ani, gălăţeanca Liliana Dandiş este cel mai tânăr şef de post-femeie din România.

A absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, în 2007 şi, de anul trecut, este licenţiată în Drept.

În septembrie 2012, după reînfinţarea posturilor de poliţe comunale, a fost împuternicită să coordoneze activitatea celui din comuna Bălăbăneşti, judeţul Galaţi. O lună mai târziu, a susţinut şi promovat examenul pentru ocuparea funcţiei de şef de post.

Liliana Dandiş vorbeşte puţin şi îşi cântăreşte atent cuvintele, ca un adevărat om al legii. Am rugat-o să ne dezvăluie cum a reuşit să se impună într-o comunitate cu destule „uscături", fără ca feminitatea şi tinereţea să-i ştirbească din autoritate.

„Fermitatea şi corectitudinea cu care aplici legea conferă autoritate. Dacă nu faci compromisuri şi îi respecţi pe cei din jur, ajungi să le impui respect şi astfel relaţia poliţist-cetăţean decurge, în majoritatea situaţiilor, aşa cum trebuie", ne-a declarat agentul de poliţie Liliana Dandiş.

Am insistat să ne relateze măcar o intervenţie la care, pentru aplanarea unui conflict, a fost necesar să facă uz de forţă fizică. Chiar dacă n-a tăgăduit că au existat şi asemenea situaţii, a răspuns cu diplomaţie.

„Asemenea fapte fac obiectul unor dosare de cercetare şi nu pot vorbi despre ele. În astfel de situaţii, conform procedurilor prevăzute de lege, se solicită sprijin din partea colegilor sau, după caz, altor structuri care au ca misiune apărarea ordinii publice", a mai afirmat şeful de post din comuna Bălăbăneşti.

Liliana Dandiş are în subordine doi colegi, bărbaţi. Tânăra poliţistă a ţinut să precizeze că formează o echipă.

„Şefia este mai mult pe hârtie. Lucrăm foarte bine împreună, suntem o echipă sudată şi ne sprijim permanent. Este un sentiment extraordinar să poţi conta pe colegii tăi şi în atare situaţie, evident că nici nu poate fi vorba despre misoginism", a mai spus Liliana Dandiş.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.