Jump to content

Un tecucean a fost plimbat între spitale până a murit


dcp100168

Recommended Posts

Un tecucean a fost plimbat între spitale până a murit

Scene din filmul "Moartea domnului Lăzărescu", la Tecuci. Un bărbat de 41 de ani a murit după ce timp de trei zile a fost plimbat între mai multe spitale. Familia acuză medicii de neglijenţă.

În urmă cu o săptămână, bărbatul acuza dureri puternice de cap şi a mers la spitalul din Tecuci. Medicii l-au consultat şi i-au recomandat să meargă la fizioterapie. A doua zi însă, bărbatul a revenit la spital cu dureri insuportabile. De data aceasta a fost internat, dar, în aceeaşi zi, a fost trimis la spitalul din Focşani pentru a efectua investigaţii de specialitate. S-a întors apoi la spitalul din Tecuci cu rezultatele examinărilor. Familia lui susţine, însă, că medicii nici nu s-au uitat la el, întrucât urmăreau meciul naţionalei cu Olanda. Între timp, bărbatul a suferit un infarct, iar medicii l-au trimis de urgenţă la spitalul din Galaţi. Pe drum, însă, bărbatul de 41 de ani a murit în ambulanţă. Familia lui vrea ca acum să se facă dreptate, iar cei vinovaţi să plătească. Rudele au făcut o plângere la Colegiul Medicilor şi îi acuză pe doctorii din Tecuci de malpraxis.

rtv.net

Link to comment
Share on other sites

Pacient mort după o „cursă" de 60 de ore prin patru spitale

* Membrii familiei unui pacient reclamă faptul că acesta nu a fost primit de medic deoarece vroia să se uite la meci

Un tecucean de 41 de ani, care lucra în construcţii şi nu avusese probleme de sănătate, a avut soarta personajului din filmul „Moartea domnului Lăzărescu": a murit după ce a fost plimbat prin mai multe spitale.

După 60 de ore în care a fost consultat de medici de şapte ori, de patru ori la Spitalul Municipal „Anton Cincu" din Tecuci şi câte o dată la medicul de familie, la Policlinica din Tecuci şi la Spitalul Judeţean Focşani, bărbatul a murit în urma unui infarct miocardic.

Viorel Stan a ajuns la Spitalul Municipal „Anton Cincu" din Tecuci duminică, 14 octombrie, cu dureri de cap şi senzaţia de gât înţepenit. A fost consultat, i s-au dat medicamente pentru răceală şi a fost trimis acasă. Duminică seară s-a prezentat din nou la spital, cu starea agravată. Pentru că reclama senzaţia de „gât înţepenit", i s-a spus ca a doua zi să meargă la medicul de familie. Luni dimineaţă, medicul de familie i-a recomandat să meargă la Reumatologie. Marţi a fost a treia oară la spitalul din Tecuci. A fost consultat de doctorul Iulia Perieţeanu, care i-a prescris infiltraţii şi să meargă la Balneoterapie. Pentru că suspecta şi o meningo-encefalită, medicul i-a recomandat să meargă, pentru consultaţii amănunţite, la Spitalul Judeţean Focşani. Lucru pe care pacientul l-a făcut imediat. La spitalul din Focşani a fost investigat cu computerul tomograf şi consultat de un specialist în boli infecţioase. În urma computerului tomograf, medicul i-a spus că suspectează o tumoare la cap şi i-a recomandat să meargă la un neurolog. Pentru că la Focşani nu exista neurolog, i-a recomandat să meargă la Neurologie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Tensiune „bună", urmată de infarct

Bărbatul s-a întors acasă, la Tecuci, unde seara i s-a făcut rău din nou. Marţi seară, în jurul orei 19.00, pacientul a ajuns şi a patra oară la Spitalul Municipal Tecuci, cu starea mult agravată şi o semipareză pe partea dreaptă. A fost consultat de medicul Dumitru Săndică, care i-a luat tensiunea şi a spus că starea lui este bună. Totuşi, a fost chemată o ambulanţă, care să îl transporte la Galaţi. De la spitalul din Tecuci a fost solicitată o ambulanţă pentru transportarea unui pacient fără complicaţii şi a fost trimisă o ambulanţă fără echipamente pentru resuscitare. Între timp, bărbatul făcuse un prim stop cardio-respirator. A fost resuscitat, intubat şi urcat în ambulanţă, pentru a fi transportat la Galaţi, cale de 80 de kilometri. Cei de la Ambulanţă au trimis de la Galaţi o ambulanţă cu medic, bine utilată, care să preia pacientul din comuna Independenţa, la jumătatea distanţei Tecuci-Galaţi. Pacientul a fost transferat dintr-o ambulanţă în alta, dar între timp a suferit al doilea stop cardio-respirator. A fost resuscitat şi medicul de pe ambulanţă a reuşit să ajungă cu pacientul în viaţă la „Urgenţa" spitalului din Galaţi, dar pulsul bărbatului era foarte slab. Miercuri, la ora 0.30, a fost declarat decesul. Potrivit medicilor legişti, diagnosticul este infarct miocardic.

Cazul este anchetat de Poliţie

Poliţia face cercetări în acest caz. Vor fi efectuate probabil şi anchete ale DSP şi Colegiului Medicilor. Membrii familiei acuză că doctorul Săndică ar fi spus ceva de genul „chem ambulanţa şi îl trimit la Galaţi pentru că începe meciul şi nu am timp de el". De la spitalul din Tecuci nu am reuşit să obţinem un punct de vedere, pentru că centrala era setată pe fax. Purtătoarea de cuvânt a spitalului din Focşani, Alina Pelin, spune că a fost investigat şi fiind vorba de o tumoare i s-a recomandat să fie consultat de urgenţă de un neurolog, la Galaţi, pentru că la Focşani nu există un astfel de specialist. Dr. Mihai Polinschi, directorul Ambulanţei din Galaţi, a declarat că pacientul „a fost preluat într-o stare extrem de gravă şi că iniţial a fost trimisă la caz o ambulanţă fără dotări speciale pentru că solicitarea nu fusese pentru pacient în stare gravă".

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un bărbat de 40 de ani a murit în salvare, după ce medicii l-au plimbat între spitale timp de trei zile

* Viorel Stan a făcut de trei ori stop cardiac, în timp ce era plimbat între spitalele din Tecuci, Focşani şi Galaţi * Bărbatul de 40 de ani a apelat la medici de şapte ori în trei zile * Suspect de meningită, mort de infarct

Viorel Stan, de 40 de ani, a murit săptămâna trecută în ambulanţa care îl transporta de la Tecuci spre Galaţi, după ce trecuse prin mâinile mai multor medici. Bărbatul fusese preluat de ambulanţă după ce suferise un infarct în spitalul "Anton Cincu" din Tecuci. Pe drum spre Galaţi, starea bolnavului s-a înrăutăţit, acesta suferind şi un al doilea infarct. Cel de-al treilea, survenit înainte de a ajunge la Spitalul Judeţean, i-a fost fatal.

Familia acuză

Toată povestea, începută pe 16 octombrie, este halucinată şi ne-a fost prezentată de soţia şi fratele bărbatului. „Am mers cu el la spital duminica trecută, pentru că se simţea rău şi că i-a înţepenit gâtul. Medicul i-a spus că este din cauza curentului şi că trebuie să ia antiinflamatoare. Duminică seară ne-am întors la spital şi aceeaşi doctoriţă l-a trimis la fizioterapie. Luni a mers la medicul de familie şi apoi la fizioterapie. A făcut şi o şedinţă de infiltraţii. Luni seara, deja făcuse temperatură. Marţi l-am dus din nou la spital, de unde am fost trimişi la reumatologie. De aici ni s-a dat o trimitere la spitalul din Focşani, pe motiv că acolo au medici buni şi pot să îi facă un tomograf”, ne-a povestit Maricela Stan, soţia bărbatului.

Lacrimile nu-i mai permit femeii să continue istorisirea. Ni-l arată în schimb pe cumnatul său, cel care l-a însoţit mereu pe Viorel. „Am plecat la Focşani cu maşina noastră. Am ajuns la Spitalul Judeţean, unde i-au făcut nişte analize. Apoi ne-au trimis la boli infecţioase, pentru că era suspect de meningită. Aici însă nu am stat mai mult de cinci minute. Ni s-a vorbit foarte urât şi am fost trimişi la Tecuci sau la Galaţi. Am revenit la Tecuci, tot cu maşina noastră. Seara i s-a făcut un EKG şi cam atât. Medicul se grăbea atât de tare, începea meciul (România - Olanda, n.r.), şi nu i-a mai făcut nicio altă investigaţie. S-au bazat doar pe analizele făcute la Focşani. Înainte să vină salvarea a făcut primul stop cardiac. A fost resuscitat şi apoi am plecat spre Galaţi. Pe drum, pe la Independenţa, a mai făcut un stop. A fost resuscitat în salvare, şi-a revenit, dar înainte de a ajunge la Galaţi a murit. A ajuns la Galaţi fără nici un act. M-au întrebat pe mine cum îl cheamă şi alte date despre el”, ne-a povestit Gheorghe Stan.

Moarte suspectă

Medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe Galaţi a declarat suspectă moartea lui Viorel Stan, motiv pentru care urmează şi o anchetă. Maricela îşi vrea însă bărbatul înapoi. A cumpărat medicamente, a plătit şedinţele de infiltraţii, în total cheltuind aproximativ 1.000 de lei, doar ca Viorel să se facă bine ca să îşi poată creşte împreună copilul. „A fost plimbat între spitale şi nimeni nu a făcut nimic să îi aline durerea. Poate murea oricum, dar pentru că a fost lăsat să moară în chinuri nu pot sta liniştită. Voi face plângere la Colegiul Medicilor, pentru că nu vreau să mai păţească şi alţii ce am păţit noi”, a conchis Maricela Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un tecucean a murit la fel ca "domnul Lăzărescu", celebrul personaj de film „plimbat” între spitale

Fără investigarea unor dureri de cap insuportabile de care s-a plâns, medicii din Tecuci i-au recomandat fizioterapie, iar cei din Focşani, continuarea investigaţiilor şi tratamentului în judeţul Gaaţi. După şase drumuri între spitale, la capătul celui de-al şaptelea, bietul om n-a mai ajuns în viaţă.

Viorel Stan, un tecucean în vârstă de 41 de ani, a avut parte de un sfârşit tragic într-un context care aminteşte izbitor de scenariul filmului „Moartea domnului Lăzărescu". După cum au relatat soţia şi fratele acestuia, cât a mai fost în stare să se ţină pe picioare, bolnavul a fost pus pe drumuri, şi apoi, când n-a mai putut să se mişte, „plimbat" cu ambulanţa, între spitalele din două judeţe.

Coşmarul a început în dimineaţa zilei de duminică 14 octombrie, când, pe bărbatul în putere, care n-a călcat nicodată pe la doctor, a început să-l doară capul. Când durerile au devenit de nesuportat, a acceptat să meargă la cabinetul Urgenţe de la Spitalul Municipal „Anton Cincu" din Tecuci. Medicul de gardă i-a prescris Nurofen şi l-a trimis acasă.

După câteva ore, bărbatul se simţea şi mai rău aşa că, spre seară, a revenit la spital unde i s-a administrat injectabil o fiolă cu Algocalmin, dar tot n-a fost internat, ba chiar, culmea, i s-a recomandat să se adreseze unui medic reumatolog pentru că ar fi avut nevoie de fizioterapie.

Între timp, zăcând acasă, pacienţului i-a înţepenit gâtul. Starea lui generală s-a înrăutăţit şi abia se mai putea mişca.

A doua zi, luni 15 octombrie, bărbatul a făcut cum i s-a recomandat la spital şi a mers la Ambulatorul de Specialitate din Tecuci, la cabinetul Reumatologie, unde a fost consultat i s-a prescris un tratament.

După încă o zi, n-a mai putut să-şi mişte pleoapele, probabil din cauza unei pareze faciale aşa că s-a dus din nou la spitalul din localitate. A fost consultat. De astă dată s-a luat decizia să fie trimis pentru o investigaţie cu computerul tomograf la Spitalul Judeţean din Focşani.

Medicii focşăneni au emis ipoteza că de vină pentru simptomele neurologice ale pacientului ar putea fi o tumoare cerebrală sau o meningoencefalită, dar pentru asemenea diagnostice erau necesare consultaţii de specialitate şi mai multe investigaţii aşa că au recomandat ca pacientul să meargă la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Maricela Stan, văduva bărbatului decedat spune că la Focşani li s-ar fi pus în vedere că bolnavul nu este din judeţul Vrancea.

„La spitalul din Focşani s-au purtat rău cu noi. Au zis să mergem la Galaţi pentru că nu suntem din Vrancea. Am plecat, ce era să facem? Nu ne-au dat ambulanţă şi, pe drum, la întoarcere, lui Viorel i-a fost tare rău. A vomat sânge" susţine femeia îndoliată.

Soţia bolnavului s-a speriat şi a cerut ajutor la 112. A fost trimisă o ambulanţă cu care bietul om a ajuns din nou la Spitalul Municipal din Tecuci. La un moment dat a intrat în stop cardio-respirator, dar s-a reuşit resuscitarea lui după care a fost urcat într-o ambulanţă pentru a fi trimis la Galaţi.

Familia acuză medicul că era grăbit să scape de pacient pentru a viziona meciul de fotbal România Olanda.

„La spitalul din Tecuci, doctorul a zis n-are timp prea mult pentru că începe meciul. Soţul meu nu se mai putea ţine pe picioare şi avea faţa înţepenită. I-au pus o perfuzie şi au făcut o electrocardiogramă. Nu i-au luat sânge pentru analize, mai susţine Maricela Stan.

Medicul care a fost de gardă neagă acuzaţiile.

„Nu este adevărat! Meciul era meci şi eu lucram de noapte. Ce treabă aveam eu cu meciul? Am reanimat bolnavul de 9.20 şi până la 22.30. Am făcut ce trebuia", se apără doctorul Dumitru Săndică.

Ceva mai târziu, în timp ce era transportat la Galaţi cu ambulanţa, bolnavul a mai intrat de două ori în stop cardiorespirator. La un moment dat, maşina s-a defectat şi n-a mai putut fi pornită nici măcar impinsă cu ajutorul soţiei şi fratelui bolnavului. Până la urmă a fost trimisă o altă ambulanţă de la Galaţi. În zadar însă, omul a murit înainte să ajungă la Spitalul de Urgenţă unde a fost declarat decesul.

În trei zile acest bolnav a fost plimbat de şapte ori între 3 spitale şi ambulatorul de specialitate, timp în care boala a ajuns să-l răpună.

Viorel Stan era tatăl unui băieţel în vârstă de opt ani.

Ceea ce s-a întâmplat cu pacientul tecucean demonstrează - din păcate încă o dată - că scenariul filmului Moartea domnului Lăzărescu nu se bazează pe ficţiune, ci pe o realitate de-a dreptul înspăimântătoare.

Membrii familiei cred că medicii n-au acordat suficientă atenţie bolnavului Viorel Stan şi spun că urmează să înainteze o plângere la Colegiul Medicilor.

Conducerea Spitalului Municipal „Anton Cincu" a demarat o ancheta internă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Anchetă în cazul bărbatului din Tecuci care a murit plimbat de la un spital la altul

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, cei ai Colegiului Medicilor, dar şi poliţiştii au început anchete paralele toate având drept scop elucidarea decesului bărbatului de 41 de ani din Tecuci, care a murit după ce a fost plimbat printre spitalele din Tecuci si Focşani.

„În funcţie de datele pe care le-am trimis la Bucureşti, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor decide dacă ancheta va fi continuată de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi sau nu. Sperăm ca anchete similare vor avea loc şi la Focşani. În momentul de faţă am cerut punctul de vedere al managerului Spitalului din Tecuci, punctul de vedere al managerului Serviciului de Ambulanţă, dar am luat legătura şi cu familia decedatului şi am încercat să punem cap la cap toate evenimentele pentru a-şi da seama de evoluţia bolnavului din momentul apariţiei simptomatologiei, a primei prezentări la Spitalul Tecuci precum şi evoluţia anterioară până la deces. Strict ca şi medic văzând diagnosticul necropsic, cel de infarct miocardic acut, şi corelând cu simptomatologia cu care s-a prezentat la spital pot să spun că a fost o formă atipică de infarct miocardic care putea să pună în discuţie şi alte diagnostice diferenţiale. Nu consider deocamdată şi e prematur să considerăm că a fost o eroare de diagnostic, de tratament din partea medicilor, aşteptăm să vedem toate probele. Din informaţiile managerului din Tecuci avem în spate traseele electrocardiografice efectuate pe care nu s-au pus în evidenţă modificările ce ar fi dus la o suspiciune de infarct”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul D.S.P. Galaţi. Chiar dacă familia lui Viorel Stan, tânărul din Tecuci care a decedat, nu a depus încă nicio plângere, cei de la Colegiul Medicilor Galaţi s-au autosesizat în acest caz.

„Colegiul Medicilor Galaţi va face o anchetă în acest caz şi în cel mai scurt timp vom da publicităţii rezultatul în sensul în care îl vom corobora şi cu rezultatul examenului anatomo-patologic. Pe de altă parte cred că ar fi corect ca şi Colegiul Medicilor Focşani să facă o anchetă similară. Din datele preliminare consider că debutul afecţiunii a fost atipic, cu o durere atipică care nu anunţa un infarct. Cazul nu a fost diagnosticat şi nu a putut fi lămurit nici la Spitalul Tecuci şi nici la Focşani, iar în momentul în care s-a instalat accidentul acut vascular propriu-zis pacientul era în mijlocul străzii, era transportat, a intervenit ambulanţa. Din păcate în zona Tecuci mulţi pacienţi merg la Focşani la spitalul de acolo deoarece Galaţiul e prea departe, dar dotarea nu e la fel. Nu e un obicei bun. Cred că a fost şi o înşiruire de coincidenţe nefericite în acest caz, care, zic eu, dacă venea direct la Galaţi de la Tecuci sigur ar fi avut o şansă în plus”, a precizat prof. Dr. Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.O altă anchetă legată de moartea lui Viorel Stan a fost începută şi de poliţiştii gălăţeni.

„Poliţia a fost sesizată de către Serviciul de Medicină Legală Galaţi în cauză întocmindu-se un dosar pentru moarte suspectă. La finalizarea cercetării dosarul va fi înaintat cu soluţie legată Parchetului”, a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Moartea bărbatului din Tecuci, anchetată la ordinul Ministerului Sănătăţii

* Poliţia, Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor vor face, fiecare, propriile verificări

Cazul bărbatului de 40 de ani care a murit săptămâna trecută în salvare, după ce a fost plimbat între spitale timp de trei zile, a stârnit reacţii în sistemul medical şi nu numai. Poliţia a început deja o anchetă la sesizarea Serviciului de Medicină Legală, unde moartea lui Viorel Stan a fost declarată suspectă. În urma apariţiei cazului în presă, conducerea Ministerului Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi să dispună verificări atât la Spitalul Municipal Tecuci, cât şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi. O a treia anchetă va fi condusă de Colegiul Medicilor, care va verifica dacă moartea bărbatului a fost cauzată de o culpă medicală.

Ce spun medicii de la Tecuci

Medicii de la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci au respins toate acuzaţiile aduse de familia lui Viorel Stan, susţinând că s-a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a-l ajuta pe bărbat.

„Bărbatul a venit la noi duminică. Nu prezenta simptome care să pună probleme. A fost văzut de medic şi i s-au recomandat antiiflamatoare. S-a prezentat şi seara, acuzând aceleaşi dureri. I s-a recomandat să meargă la balneologie. A revenit la spital marţi, cu o stare febrilă. Avea tensiune normală, un EKG normal şi tensiune bună. A fost solicitată ambulanţa. Cât i s-a aşteptat ambulanţa i s-au administrat mai multe perfuzii. A făcut un stop cardio-respirator şi a fost solicitat medicul anestezist pentru resuscitare. Eu nu am ce să reproşez personalului medical. Vom face o anchetă, dar, ţinând cont de dotările pe care le avem, eu spun că s-a făcut tot ce s-a putut”, ne-a declarat Daniela Mircea, directorul spitalului „Anton Cincu”.

Medicul Iuliana Perieţanu, gastro-interologul care l-a consultat de două ori, duminică, pe Viorel Stan, întăreşte cele spune de directoare. „Pacientul a venit pe picioarele lui şi conştient. A venit cu solicitarea să îi recomand un tratament antiinflamator pentru durerile musculare pe care le are în zona gâtului. Seara, când a revenit, mi-a spus că a reuşit să se odihnească, dar că durerile nu au cedat. De aceea l-am trimis la secţia de balneo. Nu ştiu ce tratament a făcut acolo, în urma acestuia am înţeles că a făcut o pareză facială. De aceea i s-a recomandat să meargă la neurologie la Focşani. Mai multe detalii vă poate da medicul care l-a primit marţi seară. Nu avea nici un simptom care să mă alarmeze şi să mă ducă cu gândul la o altă problemă de sănătate”, susţine medicul.

Medic acuzat că se grăbea la meci

Rudele bărbatului îl acuză pe doctorul Dumitru Săndică de faptul că nu s-a ocupat de pacient, ci s-a grăbit să plece să vizioneze meciul care urma să fie difuzat la televizor. „A venit la spital în jurul orei 19.00, cu febră şi un deficit motor. Conform simptomelor, ne puneam problema unui accident vascular. Avea analizele de la Focşani, în care se vorbea de o suspiciune de meningită. Am solicitat salvarea pentru a-l transfera la Galaţi, la Infecţioase. A fost supravegheat tot timpul de o asistentă şi i-a scăzut febra. A făcut un stop cardio-respirator şi am solicitat ajutorul medicului anestezist pentru resuscitare. L-am resuscitat aproximativ o oră. Salvarea a venit, este adevărat, mult mai greu decât ne-am fi dorit noi, în jur de 21,20. Am stat cu pacientul până a fost preluat de salvare, în jurul orei 22.00. Nu am ce să îmi reproşez din punct de vedere medical”, explică medicul.

Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor au ajuns la o primă concluzie, conform căreia moartea lui Viorel Stan a fost provocată de o formă atipică de infarct. Rezultatele celor trei anchete vor stabili însă dacă a fost sau nu vina cuiva şi dacă va fi sau nu tras la răspundere cineva.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oamenii astia nu-si reproseaza nimic, desi un om a murit... In ce fel de tara traim? Sapte consulturi "ireprosabile" si un pacient de 41 de ani (teoretic in putere, cu inca vreo 25-30 de ani de viata in fata) mort.

PS "Forma atipica de infarct"... tratat la balneo si la gastro. Ireprosabil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.