Jump to content

Gălăţeanul Mircea Olaru, noul şef al Jandarmeriei Române


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Mircea Olaru, noul şef al Jandarmeriei Române

Schimbare de gardă la vârful Jandarmeriei Române! Începând de marţi după amiază, noul şef al structurii este colonelul Mircea Olaru, cel care a condus în ultimii trei ani Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi. Ofiţerul, recent întors dintr-o misiune extrem de dificilă din Afganistan, are la activ numeroase alte misiuni în teatrele de conflict de pe glob, dar şi experienţa de şef al Jandarmeriei Harghita, pe care a condus-o înainte să vină la Galaţi în mai 2009. Olaru l-a înlocuit astfel pe generalul maior Gavrilă Pop, care a fost numit la vârful Jandarmeriei Române în luna mai a acestui an.

"Este adevărat că am fost numit în funcţia de inspector general. Am primit oferta şi am acceptat-o. A fost simplu", ne-a declarat marţi colonelul Mircea Olaru. Conducerea IJJ Galaţi va fi preluată de adjunctul colonelului Olaru, locotenent colonelul Dănuţ Vasilică.

Colonelul Mircea Olaru s-a născut în 1966 în comuna Nicoreşti şi a absolvit cursurile de lungă durată a nu mai puţin de trei instituţii cu caracter militar, respectiv Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, Facultatea Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare şi Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie ”Al.I.Cuza”.

Totodată, şi-a desăvârşit pregăritea profesională printr-o serie de studii postuniversitare, din care enumerăm un curs de operaţii multinaţionale - interarme al The Pf.P. Regional Training Center Bucharest, un curs de Poliţie specială O.N.U şi unul de management. În perioada 2006-2007 a fost comandantul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în teatrul de operaţii din Provincia Kosovo.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, numit director al Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul MAI

Generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din functia de inspector general al Jandarmeriei Romane, prin ordin al ministrului de Interne Petre Toba, si a fost numit director al Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul MAI, potrivit unui comunicat transmis vineri. "Incepand de vineri, 5 februarie a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Toba, generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din functia de inspector general al Jandarmeriei Romane si se numeste director al Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul MAI", se arata in comunicatul difuzat de MAI. Totodata, mai precizeaza comunicatul, "domnului Olaru Mircea i se echivaleaza gradul militar cu cel de chestor principal de politie".

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.