Jump to content

Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Ministrul de Finanţe al Landului Baden Wurttemberg, Hans Peter Herdlitschka, soseşte luni în vizită la Galaţi

Pentru două zile se vor afla la Galaţi importanţi factori de decizie în proiectele dezvoltate în cadrul Strategiei Dunării, aceştia fiind invitaţi să participe la o reuniune a Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunării (CORD), care este organizată la Galaţi, pe 29 şi 30 octombrie, la iniţiativa primarului Marius Stan.

Până astăzi au confirmat participarea cordonatorul general al CORD, Peter Langer, ambasadorul Austriei, Michael Schwarzinger, ministrul de finanţe al Landului Baden Wurttemberg, Hans Peter Herdlitschka, Eric Bartha – secretar general al CORD, Gerhard Skoff – preşedintele Comitetului pentru Turism, guvernatorul Regiunii Ruse, Stefco Burghiev, Brânduşa Predescu, director general în MAE şi coordonatorul Strategiei Dunării, Alexandru Capatu, preşedintele ProDanube International şi academicianul Cristian Hera, vicepreşedinte al Academiei Române.

„Pentru noi este onorant să găzduim un astfel de eveniment. Am reuşit să intrăm pe harta Strategiei Dunării, pentru că până acum toate hărţile lor săreau de la Giurgiu direct la Constanţa şi Tulcea. Noi, practic, nu existam. Am intrat în acest consiliu după ce în urmă cu o lună am participat la o reuniune organizată de Primăria Vienei. Scopul întâlnirii de la Galaţi este de a ne prezenta, de a le prezenta oaspeţilor oraşul nostru aşa cum este, cu bune şi cu rele, dar odinioară a fost unul”, ne-a declarat prmarul Marius Stan.

Landul Baden Wurttemberg este una dintre cele mai importante regiuni europene din punct de vedere economic, fiind în acelaşi timp cel mai important finanţator al proiectelor dezvoltate în cadrul Strategiei Dunării. Landul are 10 milioane de locuitori şi 8.800 de fabrici, PIB-ul pe cap de locuitor fiind de 33.600 de euro. În Baden Wurttemberg este produs aproximativ un sfert din PIB-ul Germaniei. În acest land îşi au cartierele generale companii multinaţionale importante, precum Bosch, Daimler şi Porsche.

Primarul Galaţiului a purtat deja câteva discuţii preliminare pentru colaborarea regională şi zonală la dezvoltarea unor proiecte: „Cu dl. Stefco Burghiev am avut deja o discuţie la Viena şi va fi alături de noi. Prin discuţiile pe care le-am avut cu oficialităţile de la Brăila şi mai nou cu preşeditele CJ Tulcea, dl. Teodorescu, sper ca prin cele trei forţe, oraşele Galaţi şi Brăila şi judeţul Tulcea, să fim un factor important pe tot ceea ce înseamnă strategia de dezvoltare şi proiectele care vor fi dezvoltate în cadrul Strategiei Dunării. Eforturile noastre conjugate vor avea mai mult succes”, a adăugat Marius Stan.

Primarul vrea ca până la reuniunea CORD, care va avea loc luna viitoare la Regensburg, să contureze proiectele pe care le va iniţia Primăria Galaţi în cadrul Strategiei Dunării: „Din punctul nostru de vedere, astăzi nu putem veni cu proiecte concrete decât la modul generalist. La Regensburg, luna viitoare, pentru noi va fi un examen”.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Primarul Galaţiului participă la Forumul privind Strategia Dunării

Primarul Marius Stan se află până mâine în Germania, la Regensburg, pentru a participa, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, la Forumul anual privind Strategia Dunării, eveniment organizat în cooperare de Guvernul Bavariei şi Comisia Europeană.

„Forumul, la care sunt aşteptaţi şi înalţi oficiali ai Comisiei Europene, va analiza potenţialul dezvoltării regiunii Dunării precum şi oportunităţile de investiţii, în special cele în infrastructură şi pentru creşterea eficienţei energetice. Ca parte a Strategiei Europene pentru creştere sustenabilă, Strategia Dunării - în care Galaţiul a fost inclus în această vară - ar putea aduce comunităţii noastre alocări din fondurile structurale ale Uniunii Europene pentru anii 2014 – 2020”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

La Regensburg, edilul şef va continua discuţiile începute la Galaţi în urmă cu o lună cu reprezentantul landului Baden-Wuerttenberg, Hans Peter Herdlitschka, şi cu alţi oficiali ai Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene. „Prioritară este stimularea investiţiilor europene în Galaţi precum şi posibilităţile de cooperare economică şi culturală cu regiuni şi oraşe din ţările dunărene”, a mai adăugat Mihai Costache.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

O delegaţie din Germania va sosi pe Dunăre, la bordul unui legendar vas care transporta mărfuri pe fluviu încă din Evul Mediu

Duminică, pe 12 iulie, Galaţiul va primi vizita unei delegaţii a oraşului german Ulm, în frunte cu primarul acestuia, Ivo Goenner, care este şi preşedintele Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene (CoCDR), însoţit de Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk.

Delegaţia va sosi pe Dunăre, la bordul unui vas legendar „Ulmer Schachtel”, care face o croazieră pe Dunărea de Jos, Galaţiul fiind una dintre destinaţiile distinşilor oaspeţi.

Pe parcursul periplului în România, oficialii Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene promovează strategiile de dezvoltare a zonelor riverane, sincronizarea acestora cu strategiile Uniunii Europene pentru Dunăre, în exerciţiul bugetar 2015-2020.

Delegaţia Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene va fi întâmpinată la acostarea în Galaţi de primarul Marius Stan. Oaspeţii vor fi primiţi cu pâine şi sare, pe acorduri de muzică de fanfară.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.