Jump to content

Fetiţă de 9 ani suspectă de botulism


dcp100168

Recommended Posts

Fetiţă de 9 ani suspectă de botulism

O fetiţă de numai 9 ani este suspectată că a fost infectată cu toxina botulimică, după ce ar fi consumat un pate de ficat produs de o cunoscută firmă din ţară. Botulismul apare în cazul în care persoanele consumă alimente prost preparate sau prost conservate.

Suspiciunea de botulism la copilă a fost avansată de medicii de la Institutul Matei Bals din Bucureşti, unde se află internată împreună cu mama sa. Fetiţa a fost internată la Spitalul de Copii din Galaţi pe 22 septembrie. Vedea dublu, nu mai auzea bine şi avea o stare generală de rău cauzată de paralizia musculaturii. „În urma investigaţiilor s-a constatat o posibilă intoxicaţie alimentară, dar cauza nu s-a putut stabili. Din iniţiativa părinţilor a fost mutată la Bucureşti unde suspiciunea de botulism a fost pusă de medicii institutului Matei Balş din Bucureşti”, a declarat Dr. Valentin Boldea, director DSP Galați.

Din ancheta epidemiologică a reieşit că fetiţa ar fi mâncat un pate de ficat de porc cumpărat de la o alimentară din oraş. „Este o afecţiune foarte gravă mai ales în cazul copiilor provocând paralizia la nivelul nervilor oculari , audititivi, din fericire daca e depistata la timp poate fi tratată cu ser antibotulimic pe care il avem”, a adăugat Dr. Valentin Boldea, director DSP Galați.

Direcţia de Sănătate Publică a deschi o anchetă atât la nivelul magazinului cât şi către lanţul de producţie. Săptămâna trecută au mai fost 4 suspiciuni de botulism în zona Aradului. În plus, ne aflăm în plină alertă europeană la Botulism după ce luna trecută Franţa a anunţat mai multe cazuri de îmbolnăviri de acest fel.

b1.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.