Jump to content

Accident mortal în Hunedoara, cu un autocar gălăţean

Recommended Posts

Posted

Accident mortal în Hunedoara, cu un autocar gălăţean

Traficul pe DN 7, blocat, luni, în urma unui accident care a avut loc în localitatea hunedoreană Leşnic, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un autocar cu pasageri care venea din Italia, o persoană decedând, iar alte două find rănite, a fost reluat după aproximativ două ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele şoferului autoturismului, vinovat de producerea accidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Niţu a afirmat că traficul, care a fost blocat în urma accidentului în localitatea Leşnic, a fost reluat după aproximativ două ore, perioadă în care autovehiculele au fost redirecţionate pe un drum judeţean.

Potrivit şoferului autocarului, accidentul a avut loc după ce autoturismul care venea din contrasens a intrat în derapaj într-o curbă şi s-a izbit de autocar. "A ieşit din curbă, a derapat şi a intrat sub roţile autocarului. Am încercat să evit, am tras dreapta cât am putut de mult, dar era zidul din beton şi piatră şi ne-am oprit puţin pe o parte pe el. Oamenii s-au speriat, eram 29 în autocar, dar nimeni nu a fost rănit. Din păcate, autoturismul a ajuns la câţiva metri de unde a avut loc impactul, iar şoferul a căzut undeva la cinci metri pe malul Mureşului", a spus şoferul autocarului implicat în accident, Lucian Dobre.

Şoferul a afirmat că autocarul a plecat duminică dimineaţa din Italia şi se îndrepta spre Galaţi. Şoferul a anunţat firma de transport, care va trimite un alt autocar pentru a prelua pasagerii, care vor aştepta într-o parcare.

Cele două persoane din autoturism care au fost rănite au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

"Şoferul era în stare critică, cu politraumatism la cap, abdomen, în zona sternului şi fracturi la picioare, iar pasagerul care era în sptate a suferit leziuni uşoare, dar era în stare de şoc", a declarat medicul Ovidiu Zamfiroiu de la Ambulanţa Deva.

O persoană a murit, iar alte două au fost rănite, luni dimineaţă, după ce autoturismul în care se aflau s-a ciocnit cu un autocar cu pasageri, pe DN 7, în localitatea hunedoreană Leşnic.