Florin Adrian Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Lipsa locurilor de munca au creat in randul galatenilor adevarate drame, drame care au mutilat personalitati,au deformat caractere, au distrus familii si care au ingenuncheat persoane puternice care nu mai au puterea sa merga mai departe.O astfel de drama traiesc si eu ,sunt intretinut de sotie,am un copil de 3 ani pentru care as fi in stare sa fac orice si imi vin sa urlu de durere cand vad ca nu pot sa-i ofer nimic,incerc de ceva timp sa gasesc un loc de munca dar pe langa ca sunt putine locuri de munca ma lovesc de lipsa de experienta in domeniile in care doresc sa ma angajez,a invart intr-un cerc fara iesire si sa nu intelegeti ca nu stiu sa fac nimic ,am luat diploma de bacalaureat in conditiile in care doar 10% din candidatii liceului unde am dat bacalaureatul au reusit (si eu ma mandresc), am permis de conducere cu o vasta experinta si in cercul meu de prieteni sunt cel mai bun sofer,pe la toti prieteni mei merg sa le repar calculatoare ,si cu toate astea galatiul m-a ingenunchiat nu reusesc sa demonstrez ca sunt capabil si asta datorita experientei anterioare, cea de militar din cauza careia cred ca sunt privit ca un paria al societati fara ca acele persoane sa nu stie nimic despre onoare si demnitate.Sunt sigur ca mai sunt persoane asemeni mie si le propun sa ne destainuim aici pe forumul galatenilor ,nu vreau sa ne plangem si mai degraba sa ne descarcam chiar daca aparent nu ajuta la nimic.
Relu Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Din câte văd, ai deja o bază pentru un portofoliu profesional: ai experiența de militar și ai un permis de conducere. Poți încerca o carieră de agent de pază sau badigard. Poți să încerci o carieră ca șofer... Străduiește-te să mai adaugi unul sau două atestate profesionale. Mai concret, pe ce profil profesional vrei să avansezi?
Florin Adrian Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 (edited) Baza pentru portofoliu profesional nu are nici o valoare intr-un segment de piata unde cererea este mai mare decat oferta ,degeaba am in spate cariera de militar profesionist cu misiuni in afara tari (in afganistan) daca nu am 2m, 100 de kg ,ceafa groasa si minte putina ca sa fiu ideal pentru agent interventie intr-o firma de paza (si asta dupa ce fac curs de agent de paza) ,Am incercat sa caut sofer distributie si din cauza ca cica nu cunosc magazinele nu sunt bun si prefera persoane care au experienta,Am incercat agent vanzari si la fel au zis ca daca nu am clientii mei nici nu sta de vorba pentru ca acolo e vorba de targhet,am tot trimis CV-uri la joburi care mi se potriveau dar nici o sansa.Cel mai raspandit mod de angajare e prin apelarea la cunostinte,prin prieteni sa iti puna o vorba buna pe undeva si mai ai o sansa altfel trimiti ca mine C.V-uri la sute de firme si nici nu esti bagat in seama ,Nu pot sa zic ca nu am primit ceva oferte am primit de la cetateni de etnie rroma ca sofer pe dacie papuc (sa car fier vechi) si am zis PASS,Mi-am exprimat dorinta de a munci si prin anunturi la mica publicitate in ziare online dar nu merge, doar cei de etnie rroma suna si nu ar fi problema dar ei se ocupa cu lucruri ilegale.Atestate profesionale am , am diploma de bucatar dar nu am experienta deci =0, am diploma sc.prof. cu meseria strungar=0 deoarece nu se cauta si nu am nici experienta,am diploma bacalaureat nu are nici o valoare,am atestat operator PC cine are nevoie de asa ceva,am vrut sa ma inscriu la facultate anul asta dar nu am avut bani nici macar de taxa de inscriere poate ma imprumutam dar de unde ii dadeam inapoi,la buget prindeam loc dar trb sa te duci zi de zi si eu trb sa-mi gasesc si loc de munca deoarece am un copil care merge la gradinita(ma rupe aia acolo de bani mereu cumpara scaunele,vine teatru etc),si la FR la taxa e 22 mil pe an si nu am de unde sa dau deocamdata.In rest trimit cv-uri ,sun la anunturi unde prima intrebare este unde ati mai muncit? Edited November 1, 2012 by Florin Adrian
Relu Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Zici că ai o diplomă de bucătar... Ce te oprește să pretinzi că ai fost bucătar în armată? Dacă din câțiva cartofi, două cepe și niște „zdrențe” poți să faci o mâncare de să se audă doar lingurile, atunci ești bun. Începi la o cantină și cauți să acumulezi experiență pentru mai departe. Hai să-ți dau un exemplu personal. Profilul meu profesional, de 29 de ani, este cel mecanic. Am atestat de așchietor, de lăcătuș și de sudor; am mai terminat și o școală de maiștri. Dacă m-aș orienta spre altă meserie, să zicem măcelar, tâmplar, croitor, contabil, ar însemna să-mi dau cu stângu-n dreptu'. De ce? Pentru că aș da pe apa sîmbetei o experiență de-o viață. Pentru ce? Pentru un statut de începător? Sfatul meu este să încerci să acumulezi experiență, pentru viitor... Căți ani mai ai până la pensie?
Florin Adrian Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 (edited) Relu te rog sa ma crezi ca nu vreau sa mint m-am gandit si la asa ceva in momente de disperare, asta sunt si asta am facut nu-mi e rusine chiar daca nu ma ajuta , in armata am facut misiuni ca sa-mi pot cumpara o casa,probabil asta e pretul pe care il platesc in ziua de azi. Nu am cum sa acumulez experienta daca nu sunt angajat ,si cu experienta asta sa-ti mai zic ceva :degeaba ai experienta daca esti "bolovan" sa-ti dau un exemplu la magazinu unde lucreaza sotia mea aduce paine o firma "vel pitar" si a incercat sotia sa-mi puna o vorba sa ma angajez acolo ca sofer distibutie , cei de la firma nu si nu ca nu am experienta ,si au angajat un altul cica cu experienta dupa o saptamana nu stia ,nu se descurca sa distribuie painea singur , nu se descurca ,nu poate sa-si stabileasca un traseu,se incurca in facturi etc .si eu aveam nevoie doar de 1 zi sa-mi arate cineva magazinele si in rest ma descurcam eu fara dar si poate , deci nu e vorba doar de experienta . Am 35 de ani inca nu ma gandesc la pensie care apropo mai luam noi pensie? Experienta din armata nu ma ajuta decat tot intr-un minister gen MAI unde locurile sunt blocate si unde nu mai indeplinesc conditiile legate de varsta si oricum locurile sunt blocate ,si mai este un segment putin cunoscut publicului cel de "mercenar" acolo trebuie sa fi invitat nu poti sa bati tu la usa lor ,acolo riscurie sunt direct proportionale cu banii pe care ii castigi dar deocamdata am un copil de crescut si este exact perioada in care vreau sa fu aproape de el . Edited November 3, 2012 by Florin Adrian
Relu Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Fără răutate, învață să ai mai multă încredere în forțele proprii... învață să fii cu un pas înaintea patronului, să-i anticipezi nevoile. Nu-i ușor. După mine, sunt două feluri de patroni; meseriași, care știu ce vor și care știu să cântărească omul; mai sunt și patroni afaceriști (destui, din păcate) care vor doar oameni buni de muncă și care să-i aducă câștig.Sunt destule saituri de joburi. Intră pe ele, completează un CV, răspunde la oferte. N-ai nimic de pierdut, nici măcar orgoliul. Cu timpul, în funcție de răspunsuri, vei ajunge să te apreciezi...
Florin Adrian Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Multumesc pentru incurajare si sfaturi , pe siteuri cu joburi intru in fiecare zi si oferta pentru galati este la fel de saraca ca si cea de la ANOFM ,la fel si cea din ziaru local, In vizitele mele pe siteuri am reusit sa gasesc un job, o sansa reala de angajare am in Bucuresti unde oferta este ceva mai bogata fata de restu tari unde voi fi nevoit sa stau cu gazda si salariu nu este asa mare deci nu o sa pot sa-mi ajut familia ,este =0 pentru mine dar macar nu o sa mai fiu o povara.
modez.console Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 (edited) Te inteleg ca vrei sa fii in acelasi timp cu familia si sa ii ajuti dar uneori trebuie sa faci sacrificii. Am fost si eu in situatie critica si eram dispus sa plec din oras pentru ca nu ofera perspectiva, optinile sunt putine, orasul e sustinut de port, putin comert, agricultura si ce a mai ramas din combinat.Am fost in timpul studentiei in partea de vest si acolo mai ai de unde alege, se simte o oarecare influenta vestica.Pe langa asta cunosc 3 familii care au plecat din Galati pentru ca nu aveau cu ce sa traiasca; totul e sa indraznesti.Daca nu ai servici ai putea avea grija de copil, ai putea taia din cheluieli.Poate ca nu esti prea spiritual, dar nu ar strica sa te si rogi pt a gasi un loc de munca.Din pacate zona asta e moarta de cativa ani, investitii minime pentru productie, avem malluri pentru consum dar nu producem nimic local, deci banii pleaca din zona.Succes! Edited November 30, 2012 by modez.console
Recommended Posts