Jump to content

Oţelul Galaţi - FC Vaslui 2-0

Recommended Posts

Posted

Viorel Hizo: "Acum să batem la Galaţi"

Viorel Hizo este cel mai experimentat antrenor la nivelul primei divizii şi a savurat moderat succesul de pe Naţional Arena cu Dinamo (1-0).

- Domnule Hizo, cum vă simţiţi după victoria cu Dinamo?

- Nu ştiu dacă sînt fericit, dar am luat trei puncte mari de tot. Reuşim să rămînem în primul grup din campionat. Am întîlnit o echipă rănită după derby-ul cu Steaua. Băieţii au avut atitudine, au muncit, iar rezultatul s-a văzut.

- Ce sanşe mai aveţi, realist vorbind, la titlu?

- Este greu să mai prindem Steaua, mai ales că joacă bine. Oricine şi-ar dori să fie acum în locul Stelei. Distanţa care ne separă de această echipă este destul de mare în acest moment, zece puncte sînt greu de recuperat. Pe mine mă interesează să învingem în următorul meci, cu Oţelul, apoi nici nu ştiu cu cine avem. Şi mai este diferenţă între ceea ce am lăsat şi ceea ce am găsit.

gsp.ro

Posted

Oţelul îşi schimbă faţa la meciul cu FC Vaslui

* Cel puţin patru dintre titularii din partida pierdută la Piatra Neamţ vor sta, în cel mai bun caz pentru ei, pe banca de rezerve, la următorul joc de campionat

Antrenorul Viorel Tănase a fost numai „tunete şi fulgere” înaintea antrenamentului de ieri, vocea sa cu un ton foarte ridicat auzindu-se dincolo de poarta stadionului în timpul şedinţei de analiză a meciului pierdut la un scor umilitor sâmbăta trecută, la Piatra Neamţ, 1-4 cu Ceahlăul.

Supărarea tehnicianului nu va rămâne manifestată doar printr-o muştruluială verbală, Tănase declarând că urmează să întocmească un referat către conducerea clubului prin care va cere amendarea a patru jucători pentru nerespectarea sarcinilor de joc. „Cuantumul amenzilor va fi în funcţie de hotărârea conducerii executive a clubului, cine nu respectă sarcinile de joc, plăteşte, inclusiv cu postul în echipă. Cine nu se dedică total echipei nu va mai fi văzut între primii 11 sau chiar între primii 18”, a declarat Viorel Tănase.

Conform surselor noastre, cei patru jucători ce vor fi amendaţi sunt Cucu, Sipovici, Cârjă şi Iorga.

Astfel, se preconizează destule schimbări în echipă pentru meciul următor, cel cu FC Vaslui de pe teren propriu, programat luni, 19 noiembrie. Totuşi, antrenorul a lăsat să se înţeleagă că jucătorii care l-au dezamăgit în partida de la Piatra Neamţ mai au o şansă să poată intra pe teren în partida cu rivalii din Vaslui. „Vor fi schimbări, chiar dacă nu majore. Mai e o săptămână până la următorul meci în care îşi pot remedia comportamentul”, a adăugat Tănase.

viata-libera.ro

Posted

Liviu Antal, întâlnire cu trecutul: "Sper ca Oţelul Galaţi să-şi revină, dar nu cu noi!"

Liviu Antal se pregăteşte de primul său duel cu echipa la care a câştigat campionatul şi supercupa, în 2011. Mijlocaşul spune că meciul are din start o încărcătură aparte pentru acesta, dar şi pentru Adrian Sălăgeanu şi, uitându-se la situaţia prin care trece Oţelul în acest moment, speră ca fosta sa echipă să-şi revină rapid.

Liviu, se apropie primul tău duel cu fosta ta echipă. Ai emoţii?

Va fi un meci foarte important, atât pentru mine cât şi pentru Sălă (n.r: Sălăgeanu). Este un duel aparte şi mereu voi simţi ceva deosebit atunci când voi juca împotriva fostei mele echipe.

Cum crezi că va fi revederea cu foştii colegi?

Sunt extrem de nerăbdător să revin pe malul Dunării pentru că am amintiri minunate de la Oţelul. Acolo am cucerit primele două trofee din cariera mea şi e normal să păstrez mereu un gând bun pentru el.

Cei de la Oţelul trec printr-o situaţie destul de delicată dacă privim clasamentul...

Da, îmi pare extrem de rău când îi văd în această situaţie, dar sunt absolut convins că îşi vor reveni. Şi ca să îmi permit şi o glumă, sper că se vor reabilita, dar nu în meciul cu noi (râde). Orice ar fi, eu trebuie doar să mă gândesc cum să câştigăm acest joc şi atât.

Ai experienţa unui titlu câştigat. Ce crezi că i-ar trebui acum Vasluiului să obţină acelaşi lucru?

Unitatea grupului ne-ar ajuta foarte mult să fim cu adevărat o echipă. La Galaţi, principalul factor cu ajutorul căruia am câştigat campionatul a fost unitatea. Eram o familie, eram ca nişte fraţi.

Vasluiul se mai gândeşte anul acesta la titlu?

Cum să nu? Sperăm în continuare la campionat. Momentan, ceea ce este cel mai important pentru noi este să batem meci de meci pentru a ne apropia cât mai mult de Steaua şi apoi să continuăm şirul jocurilor bune.

prosport.ro

Posted

Sălăgeanu revine la Galaţi: "Sper ca suporterii să nu uite ce am făcut pentru Oţelul!"

Duelul dintre Oţelul şi FC Vaslui, de luni, ora 20:00, îi va scoate în evidenţă pe doi dintre "galben-verzii" care, în trecut, au făcut parte din garnitura campioanei din 2011. Este vorba despre Liviu Antal şi Adrian Sălăgeanu, jucători care revin, pentru prima oară, la Galaţi, dar data aceasta, din postura de adversari. Fundaşul vasluienilor speră ca reacţia suporterilor gălăţeni să fie una paşnică şi îi îndeamnă pe aceştia să nu uite de performanţele celor doi, de pe vremea când evoluau pe malul Dunării.

Adi, în curând te vei revedea cu fosta ta echipă. Ai emoţii?

Să ştii că nu am emoţii aşa mari că voi juca împotriva Galaţiului. E adevărat, mă încearcă un sentiment ciudat, dar e prea mult să spun că am emoţii.

Cum crezi că va fi reîntâlnirea?

Sincer, sper să fie una plăcută având în vedere că mi-am creat multe relaţii de prietenie acolo. Dacă mă gândesc la suporteri, chiar nu ştiu ce să zic, mă aştept la orice din partea lor.

Te temi de o reacţie negativă din partea suporterilor gălăţeni?

Nu. Pentru tot ce am făcut atunci, cred că ar trebui să fim apreciaţi, deoarece împreună am reuşit să aducem Galaţiului cele mai mari bucurii din istoria sa.

Ai câştigat deja un titlu cu Oţelul. Ce i-ar mai trebui Vasluiului ca să obţină o performanţă similiară?

Nu cred că sunt eu persoana potrivită care să vorbească despre acest lucru. Cert este că mai sunt multe lucruri de pus la punct atât la nivelul conducerii cât şi la cel de vestiar.

Te doare când vezi că fosta ta echipă trece prin momente delicate?

Da, foarte mult. Nu îmi place deloc să îi văd în această situaţie, dar sunt convins şi îi încurajez să depăşească cât mai repede această perioadă nefastă. Sunt acolo destui jucători care au forţa să-şi revină şi să duca echipa, din nou, acolo sus.

Se vorbeşte mult de Steaua campioană. Dar Vasluiul a ieşit din calcule?

Nicidecum, şanse la titlul mai sunt, dar nu vreau să repet ideea: <<Atât timp cât sunt şanse matematice, trebuie să reuşim>>. Sincer, dacă am fi slabi şi am renunţa la lupta şi la şansa pe care încă o mai avem la campionat, ar însemna că trebuie să ne lăsăm de fotbal.

Până la urmă, nici Oţelului nu i s-a dat crezare la început...

Vezi? Ceea ce trebuie noi să facem este să credem în şansa noastră, deoarece nici Oţelului nu i-a acordat nimeni şanse, dar cu puţin noroc şi multă muncă, am reuşit să câştigăm campionatul.

prosport.ro

Posted

Cristian Sîrghi: "Nu ne convine linia de clasament şi vom face tot posibilul să schimbăm situaţia"

Fundașul central Cristian Sîrghi este de părere că FC Oțelul Galați merită o clasare superioară și că roș-alb-albaștrii vor face tot posibilul pentru a urca în clasamentul Ligii I Bergenbier. "Meciul cu Vasluiul este foarte important deoarece avem mare nevoie de puncte. Ne aflăm în zona minată a clasamentului, iar ei atacă primul loc, deci ambele formații își doresc să câștige acest joc. Ne vom întâlni luni foștii colegi, pe Antal și Sălăgeanu, dar ei ne vor fi adversari pe teren. Abia la final ne vom da mâna. Sincer, nu mă așteptam să ajungem în această situație, mă așteptam să decădem puțin, dar nu chiar atât de tare. Ne apasă situația, nici nouă nu ne convine linia de clasament și vom face tot posibilul să schimbăm situația. Galațiul, echipa nu merită să fie pe un asemenea loc, dar am ajuns aici deoarece nu am luat puncte pe terenul unor echipe care trebuiau învinse", afirmă Cristian Sîrghi.

otelul-galati.ro

Posted

Bilete Oţelul - Vaslui

Preţurile biletelor pentru meciul de luni, FC Oţelul Galaţi - FC Vaslui, din etapa a XVI-a a Ligii I Bergenbier, sunt următoarele: Tribuna I - 15 lei, Tribuna a II-a - 10 lei, Peluze - 5 lei.

Biletele se vor comercializa luni, 19 noiembrie, între orele 10.00 şi 20.45, la casele de bilete din jurul stadionului Oţelul.

Femeile şi copiii de până la 14 ani vor beneficia de acces gratuit.

otelul-galati.ro

Posted

Probleme de lot pentru „Tase”

Antrenorul gălăţenilor, Viorel Tănase, se confruntă în continuare cu mari probleme de lot. Grahovac, Ilie, Costin şi Paraschiv sunt accidentaţi, Inkango şi Punosevac sunt nerefăcuţi, în timp ce Sipovici este suspendat pentru cumulul de cartonaşe galbene. În plus, vor lipsi şi jucătorii care au evoluat pentru echipa a doua, printre care se numără Cucu, Cojoc şi Mardare.

Sîrghi continuă cu Oţelul

Chiar dacă pe biroul conducătorilor clubului roş-alb-albastru se află o listă cu numele jucătorilor care nu mai intră în planurile de viitor ale Oţelului, fundaşul central Cristian Sîrghi este unul dintre cei care vor continua cu echipa gălăţeană şi după schimbările numeroase anunţate în iarnă. „Cristi este unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei, din punctul meu de vedere va continua aici, nici nu s-a pus problema să nu continuăm cu el”, a precizat Tănase.

Pe lângă devotamentul dovedit pe teren, Sîrghi a demonstrat ataşamentul faţă de clubul gălăţean şi prin declaraţii. „Nu mă gândesc să plec de aici, aşa cum am mai spus, vreau să joc în culorile Oţelului şi când va fi gata noul stadion, cu 25.000 de spectatori în tribune”, a precizat Sîrghi.

viata-libera.ro

Posted

Oţelul Galaţi - FC Vaslui 2-0

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa FC Vaslui, într-un meci contând pentru etapa a XVI-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX. Golurile au fost marcate de Iorga '19 şi Viglianti '90+3.

1-0: Iorga a marcat cu un şut la vinclu din colţul careului de 16 metri

2-0: Viglianti a fost lansat în adâncime pe stânga, a pătruns în careu şi şutat de la 14 metri printre picioarele lui Coman

Oţelul Galaţi: Brăneţ - Râpă, Sârghi, Perendija, Murgoci - Giurgiu, Neagu (Filip '71) - Iorga (Stromajer '90+2), Didi (Viglianti '82), Băjenaru - Pena. Antrenor: Viorel Tănase

FC Vaslui: Coman - Milanov, Celeban, Varela, Sălăgeanu - Jumisse, Caue - Antal, Stanciu (R. Costin '46), Sburlea (Varga '11) - Niculae. Antrenor: Viorel Hizo

Cartonaşe galbene: Iorga '3, Neagu '54, Sârghi '68, Pena '74, Filip '77 / Jumisse '31. Cartonaş roşu: Pena '79

Meciul a fost arbitrat de Paul Unimătan, ajutat de Adrian Ghinguleac şi Alexandru Cerei, în timp ce Mihai Ene a fost rezervă.

Observatori au fost Mircea Călin şi George Ionescu, iar supervizor Claudiu Popa.

La meci au asistat aproximativ 5.000 de spectatori.

Posted

2-0

... comentatorul insa a "vazut" numai penalty-uri pentru Vasluieni... cel putin la faza din finalul meciului... x(no comment!

Asa se creaza senzationalul, ratingul...

Posted

Tănase gustă victoria cu Vasluiul şi anunţă un alt Oţelul

Oţelul a învăţat şi să câştige! Gălăţenii trec de Vaslui cu 2-0, iar Viorel Tănase spune că echipa lui rămâne una puternică: "Nu au fost probleme de arbitraj", spune antrenorul după cele două penalty-uri cerute de oaspeţi.

"Sunt fericit, în primul rând vreau să felicit jucătorii pentru atitudinea lor. Vreau ca toate jocurile să se desfăşoare cu acelaşi spirit, cu agresivitate mare şi vor veni şi rezultatele. Cred în continuare că suntem o echipă foarte puternică şi la fel şi Vasluiul. Eu spun că ne-am comportat foarte bine", a declarat Tănase la Dolce Sport.

"Fără spirit de sacrificiu nu poţi câştiga un meci, nu am avut timp să mă gândesc la cartonaşele care s-au dat în joc. Încă o dată îi felicit pe jucători pentru atitudine. O să tratăm meciul cu Dinamo ca pe un meci important. Dorinel a făcut istorie la Galaţi, dar vom fi adversari şi va învinge cel mai puternic. Normal că vor fi transferuri, ne-am făcut o strategie, vrem calitate şi eu spun că va fi altceva din iarnă. Deocamdată trebuie să ne concentrăm pe ce avem. Nu au fost probleme de arbitraj, eu spun că nu e nimic de comentat", a mai spus antrenorul Oţelului

prosport.ro

Hizo, decepţionat de arbitrajul lui Unimătan

Antrenorul vasluian Viorel Hizo era extrem de dezamăgit de prestaţia centralului Paul Unimătan, pe care l-a acuzat de neacordarea a două penalty-uri în favoarea lui FC Vaslui: "Este greu să trag o concluzie. Îi am pe N'Doye cu ruptură musculară de două etape, îl am pe Sânmărtean accidentat. Nici nu ştiu ce să spun despre arbitraj. Atâta timp cât un jucător de-al meu este trântit în careu şi tu te faci că nu vezi... A fost clar o manieră împotriva noastră. Am avut ocazii, am împins jocul, puteam să înscriem, dar este vina noastră că nu am reuşit. Ne rămâne doar să adunăm puncte şi din iarnă vom vedea ce va fi", a spus Hizo la DolceSport.

prosport.ro

Porumboiu: "Nu-mi vine sa cred! E o gluma de arbitru acest INDIVID!"

Adrian Porumboiu a turbat dupa doua penalty-uri refuzate pentru echipa sa la Galati. "Nu am vazut in viata mea asa arbitraj, e o gluma de arbitru acest individ. Nu imi vine sa cred. Acesti arbitri au antecedente cu Vasluiul, si in sezonul trecut ne-au pus piedici importante in lupta la titlu. Cautati in arhiva meciul cu Brasov", a declarat patronul Vasluiului.

sport.ro