Jump to content

Cafeteria Notré Dame


dcp100168

Recommended Posts

Cafeteria Notré Dame

Începând de astăzi, studenţii şi profesorii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi pot mânca la cea de-a doua cantină studenţească din oraş - „Cafeteria Notré Dame”.

Situată la parterul Corpului „M” din Campusul Ştiinţei, Cafeteria ocupă spaţiul vechii cantine a Pensionului Notré Dame.

„Ne-am gândit să amenajăm această cafeterie pentru a veni în sprijinul studenţilor, dar mai ales al cadrelor didactice, care, de multe ori stau de dimineaţa până seara la cursuri”, a spus Cezar Bichescu, director investiţii şi resurse umane în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

La noua cantină - de unde se poate mânca, plătind „preţuri studenţeşti” pentru porţiile servite - se va putea servi atât micul dejun - între orele 9.00 şi 12.00 - cât şi prânzul - între 12.00 şi 16.30. Capacitatea cantinei este de 70 de persoane-serie.

Inedit este faptul că mâncarea va fi preparată inclusiv din produsele alimentare realizate în practică de studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, exact la staţiile pilot ale facultăţii, inaugurate recent.

„Este o premieră şi pentru noi, produsele de la micul dejun urmând să fie asigurate din producţia staţiilor pilot ale Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Vor avea atât preparate din carne, cât şi produse lactate”, a mai precizat Cezar Bichescu.

În ceea ce priveşte normele de igienă, acestea sunt respectate cu cea mai mare atenţie, informează purtătorul de cuvânt al Universităţii „Dunărea de Jos”, Bogdan Nistor. Acesta a adăugat că în prezent sunt implementare norme HACCP de respectare a condiţiilor igienico-sanitare.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Îţi pui burta la cale cu doar 5 lei. Vezi aici cele mai ieftine meniuri din oraş

Mai ieftin de atât nu găsiţi nicăieri. Un prânz mai mult decât consistent, cuprinzând o supă de legume, copănele pane cu pilaf şi salată de varză costă puţin peste 5 lei. Preţurile incredibile sunt practicate de Universitatea "Dunărea de Jos" la proaspăt deschisa Cafeterie "Notre Dame". Situată la parterul Facultăţii de Metalurgie, în Corpul M al universităţii, cafeteria nu practică niciun fel de adaos comercial, întrucât instituţia nu are voie să facă profit de pe urma acestei activităţi. În plus, multe dintre produsele de aici provin de la staţia pilot de carne şi lactate a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, iar de gătit se ocupă cantina studenţească. Meniul de ieri cuprindea adevărate "pomeni": supă de legume - 1,2 lei, ciorbă de perişoare - 3,8 lei, cârnaţi la grătar - 3,5 lei suta de grame, piept de pui grill - 3,3 lei suta de grame, copănele pane - 2,6 lei 80 de grame, chifteluţe marinate - 4,2 lei porţia de 120 de grame. Doar pulpa de porc şi vita erau mai scumpe, în jur de 5 lei suta de grame. Garniturile erau, de asemenea, ieftine: pilaf - 0,9 lei, piure de cartofi - 1,2 lei, cartofi la cuptor - 1,5 lei, amestec mexican 2,4 lei, în timp ce salatele costau între 0,7 şi 1,4 lei. Practic, cel mai ieftin meniu costă 5 lei, iar cel mai scump ajunge la cel mult 10 lei. "Aici se poate mânca atât la micul dejun, cât şi la prânz. Mâncarea este gătită la cantina studenţească, iar sandvişurile de dimineaţă şi produsele lactate provin de la staţia pilot a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor", a explicat directorul general administrativ Cezar Bichescu. "Chiar în acest loc a funcţionat o cantină imediat după Al Doilea Război Mondial, iar numele Notre Dame este o punte de legătură cu acest trecut", a completat decanul Facultăţii de Mecanică, Cătălin Fetecău, prezent la inaugurare. Întreaga investiţie a costat în jur de 50.000 de lei, iar proiectul şi execuţia au durat aproximativ o lună.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Au voie doar studentii si profesorii facultatii sau si orice persoana fizica? Daca persoanele care n-au nici o legatura cu universitatea nu au dreoptul, de ce le mai faceti reclama in ziar?

Primul articol e facut sa se inteaga ca este un local exclusivist al 2-lea e facut sa se inteleaga ca are voie oricine. Cum e pana la urma?

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

De ce nu spune nimeni nimic? unde vine corpul M din campusul stiintei? Pe ce strada si la ce numar? Si au voie orice persoane sau doar studentii si profesorii?

Vi de la Braila ca sa mananci mai ieftin la Galati ? Asa rau a ajuns Braila ca nici cantine mai ieftine nu mai are ? :))

 

Cauta pe google maps si te duce exact acolo...

Șmecherie „ la pachet ” atunci, George!

:)):)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

O nouă cantină pentru studenții Universităţii „Dunărea de Jos”

O nouă cantină pentru studenți a fost inaugurată luni, 6 februarie, în Campusul Științei de pe strada Domnească. Studenții, profesorii, dar și persoanele doritoare din exterior se pot bucura de diverse feluri de mâncare, la prețuri mici, într-un spațiu reabilitat și dotat cu mobilier de ultimă generație.

La deschiderea cantinei au participat atât rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, cât și președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, și Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Casian. Evenimentul a debutat cu o conferință de presă, în cadrul căreia am aflat că spațiul are o capacitate de 180 de persoane și poate fi folosit atât pentru servirea mesei, cât și pentru diverse alte activități, fiind dotat cu videoproiector și ecran de proiecție. Totodată, s-a menționat că oricine dorește poate servi masa la cantină, chiar dacă nu este student sau cadru universitar, însă nu va beneficia de reduceri. Astfel, angajații universității beneficiază de un discount de 20%, iar studenții de un discount de 30%, lucru care face ca prânzul în campus să fie accesibil.

Cantina a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Casian, care i-a felicitat, în discursul său, pe cei prezenți pentru vizibila muncă depusă, în timp ce pe ecranul de proiecție rulau imagini cu spațiul aşa cum arăta înainte de renovare, sufocat de deșeuri, cu pardoseala plină de gropi, nivelarea fiind destul de dificil de realizat. Rezultatul obţinut este însă pe măsura muncii depuse, studenții având acum la dispoziție un loc modern de servire a mesei.

Ultimul cuvânt l-a avut președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, care a menționat că, deși avea planificată o deplasare la București, nu a putut lipsi de la un eveniment atât de important pentru studenții gălățeni, care, potrivit declaraţiei sale, "ne fac mândri peste tot în lume după absolvirea facultăților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați".

viata-libera.ro

O nouă cantină pentru studenţii Universităţii Dunărea de Jos din galaţi, dar şi pentru cadrele didactice, s-a deschis de astăzi, 6 februarie 2023, situată în corpul J din Campusul Ştiinţei, în apropierea Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.
Noua cantină are o capacitate de 180 de locuri şi este o clădire eficientă energetic. ”Este o clădire class A ca eficienţă energetică, este izolată, are propriul sistem de răcire şi recuperare de căldura, aşa că nu ne temem că suprafaţa de 400 mp va reprezenta un efort suplimentar. În acest moment avem personal suficient pentru toate cantinele. Preţul de bază, cel mai jos este pentru studenţi, care au 30 % reduceri. De exemplu, un meniu cu 2 feluri bune ajunge între 12 şi 15 lei, dar studenţii plătesc cu 30 la sută mai puţin din această sumă“, a precizat Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi.
Noua cantină o înlocuieşte vechea cantină din zonă, care avea doar câteva zeci de locuri. Este un ajutor pentru studenţii care nu mai sunt nevoiţi, de acum, să parcurgă drumul la cantina veche din zona căminelor şi apoi la cursuri, ci pot mânca exact alături de zona unde au ore. Este deschisă pentru studenţi, cadre didactice dar şi terţe persoane.
Preţurile sunt mici, un meniu complet cu două feluri şi desert costă între 12 şi 15 lei pentru terţe persoane, studenţii plătesc cu 30 la sută mai puţin din acest preţ, iar cadrele didactice cu 20 la sută mai puţin.
Toată investiţia s-a ridicat la circa un 1,5 milioane lei, fonduri proprii ale universităţii gălăţene.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.