Jump to content

Cum s-a transformat Halloweenul în "şcolarizarea satanismului"


dcp100168

Recommended Posts

Cum s-a transformat Halloweenul în "şcolarizarea satanismului"

* Asociaţiile creştine protestează împotriva „sărbătorii de împrumut” - susţinând că este periculoasă pentru „sănătatea spirituală şi morală a elevilor” * Directorii şcolilor gălăţene consideră că tocmai organizarea acestor petreceri în instituţiile de învăţământ îi fereşte de aplecarea spre partea urâtă a lucrurilor

A devenit o obişnuinţă ca şcolile să organizeze activităţi legate de Halloween, sărbătoare împrumutată de la popoarele din vest. Aproape că nu e şcoală unde să nu se pună la cale carnavaluri, să nu se facă măşti sau să nu se scobească felinare din dovleac.

Anul acesta s-a stârnit o reacţie foarte dură a unor organizaţii care au trimis un memoriu ministrului Educaţiei prin care i se cerea să interzică şcolilor să organizeze aşa ceva.

"Şcolarizarea satanismului"

„În România, Halloweenul este sărbătorit în toate şcolile, unde se desfăşoară baluri, serbări, petreceri etc, toate promovând teroarea, cruzimea, violenţa, moartea, într-un cuvânt - satanismul. Cu toate acestea, Legea Educaţiei Naţionale conţine prevederi foarte clare privind păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român, în unităţile de învăţământ fiind strict interzise activităţile care pun în pericol moralitatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi cadrelor didactice. Având în vedere aceste lucruri, solicităm Ministerului Educaţiei interzicerea urgentă a activităţilor de Halloween, activităţi care afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a elevilor din România. Este absurdă şi inexplicabilă intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de a organiza în instituţiile de învăţământ sărbători de Halloween, aşa cum aflăm dintr-o directivă emisă unităţilor şcolare. Pentru a evita declanşarea unei plângeri penale împotriva persoanelor responsabile, vă rugăm să procedaţi imediat la anularea tuturor activităţilor de acest tip în şcoli”, se precizează în memoriul semnat de Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România şi de Asociaţia Bucovina Profundă Suceava.

„Nu am primit nicio circulară”

De la Inspectoratul Şcolar Judeţean ni s-a spus că nu s-a primit de la MECTS nicio astfel de „Directivă”: „Nu a venit nicio circulara cu aşa ceva. Iar sărbătorirea Halloweenului în şcoli se face sub formă de carnaval. Nu putem interzice să se facă aceste serbări”, ne spune inspectoarea generală, Laura Marin.

„O abordare extremistă”

Cu toate acestea, unităţile de învăţământ din Galaţi şi-au văzut mai departe de sărbătoare, fără să considere că a desena bostani sau în a confecţiona măşti există vreun pericol pentru elevi.

„Cred că este o abordare extremistă. Trăim într-o societate globalizată şi, vrem, nu vrem am preluat şi sărbători de la alţii, gen Halloween sau Sfântul Valentin. Consider că atâta timp cât ne ajută să facem educaţie şi să le dezvoltăm unele competenţe într-un mod plăcut, nu sunt periculoase. Este clar că noi nu am ştiut să ne promovăm şi să ne facem sărbătorile atractive. Mai mult decât atât, cu ocazia criticilor aduse celor care sărbătoreau Sfântul Valentin, am scos şi noi de la naftalină Dragobetele. De care nu şi-ar fi adus nimeni aminte. E bună concurenţa. Ar trebui să ne gândim cum să promovăm şi Halloweenul nostru care e în noaptea de Sfântul Andrei”, spune directoarea de la Pedagogic, Andra Ionescu.

Mai ponderată, directoarea de la Şcoala Nr.. 28, Camelia Bucşă, susţine că nu agreează asemenea serbări în şcoală, dar că nu le-a interzis profesorilor să aleagă alte locaţii pentru carnaval. „Posturile de televiziune abundă în agresivitate, costumele sunt cu schelete şi cadavre. Nu cred că e spre binele elevilor”, spune directoarea de la Şcoala Nr. 28.

„S-au terminat problemele din România…”

Directoarea de la Colegiul „Elena Doamna” susţine că toată această poveste e o falsă problemă: „Am rezolvat totul în România şi numai Halloweenul ne-a rămas de pus la punct… Nu consider că astfel de activităţi sunt un pericol, atâta vreme cât sunt organizate dirijat şi supravegheat. Dimpotrivă, consider că organizând aşa ceva în şcoală îi putem feri de partea urâtă a acestei sărbători”, spune Luminiţa Nichita.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Organzatiile crestine protesteaza impotriva unei sarbatori crestine =)) Am trait sa o vad si pe asta.

Halloween= All Hallows' Even =Sarbatoarea tuturor sfintilor. Unde e demonicul? =))

Oare cat mai e pana or ajunge sa protesteze impotriva Craciunului si a Pastelui? Daca e sa o luam asa, si 25 Decembrie era in trecut o sarbatoare pagana, Saturnaliile. Imnpotriva lui de ce nu protesteaza? =))

Frate astia nu mai au ce face.... Fac orice le trece prin capusoru ala ingust cu un singur neuron.

Oricum orice ar zice oricine, eu voi tine Halloween-ul in fiecare an si ii voi invata si pe copii cand voi avea si sa ii invete si ei la randul lor pe copii lor.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.