Jump to content

Apar faruri costiere pe Dunăre


dcp100168

Recommended Posts

Apar faruri costiere pe Dunăre

* Obiectivul este instalarea unui nou sistem de semnalizare, care va permite navigatia pe Dunare si pe timp de noapte, dar si atunci cand suprafata fluviului este acoperita de ceata.

Administratia fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati a investit 5,4 milioane de euro in modernizarea navigatiei pe Dunare, pentru asigurarea navigatiei pe timp de noapte si monitorizarea adancimilor optime de-a lungul senalului navigabil. Primul dintre aceste obiective este instalarea unui nou sistem de semnalizare, care va permite navigatia pe Dunare si pe timp de noapte, dar si atunci cand suprafata fluviului este acoperita de ceata. Introducerea noului sistem a presupus investitii de peste doua milioane de euro. Conform directorului AFDJ, Ionel Malenda, deocamdata au fost instalate farurile costiere si urmeaza sa fie instalate echipamentele de monitorizare pe geamanduri si amplasarea geamandurilor in zona senalului navigabil, in cursul lunii iunie urmand sa aiba loc punerea in functiune a noului sistem de semnalizare.

Tot in programul de investitii pentru modernizarea conditiilor de navigatie pe Dunare se inscrie si achizitionarea a trei nave speciale pentru masuratori topohidrografice, construite si echipate in Germania, cu ajutorul carora masuratorile se vor efectua cu mult mai rapid decat pana acum si cu o mult mai mare precizie, putand fi determinate cu mare promptitudine zonele critice de pe senalul navigabil unde sunt necesare lucrari de dragaj pentru asigurarea adancimii optime pentru navigatie. Achizitionarea celor trei nave specializate a costat 3,4 milioane de euro.

http://www.romanialibera.ro/a124723/apa ... unare.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.