Jump to content

300 de burse mai puţin pentru studenţii gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

300 de burse mai puţin pentru studenţii gălăţeni

* Bobocii vor primi abia în semestrul II burse, în funcţie de rezultatele obţinute

Facultăţile din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi şi-au stabilit bursierii. În mare, va fi acelaşi număr de burse ca şi anul trecut, cu menţiunea că bobocii nu vor primi banii din aceasta lună, ci abia din martie. Şi asta pentru că unii au dat examen, alţii au intrat doar pe bază de dosar, aşa că o departajare a mediilor nu se poate face decât după prima sesiune.

Pe primul semestru din 2012 vor primi lunar burse de merit, studiu, performanţă sau sociale peste 1.500 de studenţi. Cele mai puţine şi consistente rămân bursele de performanţă, pentru care studenţii au luptat din greu, pe mai multe paliere. "Pe lângă o medie foarte bună, cu mult peste 9, au alte realizări ca participări la olimpiade studenţeşti şi la evenimente ştiinţifice organizate în cadrul facultăţii", spune Edit Lukacs, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Dacă la bursele de studiu şi merit, singurul criteriu este media ponderată, la cele sociale, conducerile unităţilor de învăţământ ţin cont de situaţia financiară a tinerilor. Facultatea de Automatică şi Calculatoare este cea care oferă cele mai multe astfel de burse, 134 la număr.

La unele facultăţi, bursele vor continua să vina şi pe parcursul anului. "Pe 21 noiembrie va veni Şantierul Naval din Tulcea, care oferă pentru studenţii facultăţii de profil, burse în domeniul Naval", ne-a declarat Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică.

Anul trecut, în primul semestru, au primit burse 1.816 studenţi, cu aproape 300 mai mult faţă de acest an.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.