dcp100168 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Miting comun mineri - siderurgiştiLiderii minerilor din Valea Jiului au contactat sindicatul Solidaritatea de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi în vederea organizării unui miting de protest faţă de "slaba calitate a actului de justiţie". Conform estimării iniţiatorilor acţiunii, aproximativ 10.000 de mineri şi de metalurgişti ar urma să protesteze şi faţă de atitudinea tolerantă a statului român în privinţa companiilor multinaţionale. Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea, susţine că a fost contactat, joi, în timpul protestelor organizate în faţa Ministerului Muncii, de un lider sindical din Valea Jiului ce i-ar fi cerut organizarea comună a unui miting. Tiber este de părare că acţiunea ar putea fi organizată în 1 iulie, de Ziua Magistratului, în Galaţi sau Bucureşti. "Vor veni şi minerii acolo, metalurgiştii de peste tot, şi-i vom obliga pe ăştia (guvernanţii - n.r.) să facă ceva: să schimbe Constituţia, să fie normalitate în ţară. Am vorbit că de 1 iulie trebuie să existe o mare acţiune, de Ziua Magistratului, am spus la Galaţi sau la Bucureşti. Vom discuta cu partenerii noştri din Bucureşti, din Slatina şi din Valea Jiului şi vom vedea unde şi cum îl vom ţine, probabil la Bucureşti. Am vrea să fie unul de cel puţin 10.000 de oameni", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Tiber, liderul Solidarităţii.Nemulţumirile minerilor şi siderurgiştilor vizează faptul că magistraţii nu răspund în cazul în care dau decizii proaste. Liderul sindical a spus că statul român a pierdut deja peste 300 de procese la CEDO din cauza judecătorilor incompetenţi, dar niciunul dintre magistraţi nu a plătit, obligaţiile fiind achitate tot de la bugetul de stat. "Vor fi revendicări cu caracter general şi apoi politica faţă de multinaţionale şi de patroni în general, dar mai ales faţă de multinaţionale, cărora li se acordă facilităţi peste facilităţi, li se vând şi sufletele oamenilor", a mai spus Tiber.În plan local, liderul sindical a anunţat că va organiza în două săptămâni proteste în faţa sediilor PSD, PNL şi PDL, din cauza modului în care s-au implicat în privatizarea Sidex sau în divergenţele dintre administraţia combinatului şi sindicalişti.
Recommended Posts