Jump to content

Răzvan Găvăneanu, în conducerea SIF Transilvania


dcp100168

Recommended Posts

Răzvan Găvăneanu, în conducerea SIF Transilvania

Mutare surprinzătoare la SIF III Transilvania, unde unul dintre cei mai vechi administratori ai societăţii, Valentin Raţă, şi-a dat demisia, vineri, 16 noiembrie. Nu se cunosc motivele pentru care Raţă, administrator la SIF III din anul 2001, a renunţat la funcţie, cert este că, în locul acestuia, a fost cooptat ca administrator provizoriu tânărul Răzvan Găvăneanu, unul dintre acţionarii importanţi ai societăţii, cu începere de pe 1 decembrie a.c., zi când îşi produce efectul şi demisia lui Valentin Raţă.

În vârstă de 36 de ani, Răzvan Găvăneanu este fiul lui Corneliu Găvăneanu, unul din cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 15-17 milioane de euro. La cei 61 de ani ai săi, Corneliu Găvăneanu este fost colonel DIE şi ulterior SIE, funcţii de pe care a devenit unul dintre cei mai influenţi şi mai puternici oameni de afaceri din Galaţi. Găvăneanu, tatăl şi fiul, deţin companii mari, precum Metaltrade, Portul Docuri şi Portul Bazinul Nou, cu afaceri de zeci de milioane de euro în prestări portuare, comerţ şi producţia de ţevi.

Fostul securist Găvăneanu este prezentat de presa gălăţeană ca unul dintre apropiaţii fostului demnitar din Ministerul Transporturilor, Alexandru Galiaţatos, în mandatul căruia afacerile milionarului au cunoscut creşteri considerabile.

Revenind la instalarea fiului său, Răzvan, la şefia uneia dintre cele mai mari societăţi din ţară, putem spune că SIF Transilvania a devenit astfel un fief al băieţilor cu ochi albaştri, fie chiar şi prin urmaşii lor. Spunem asta în condiţiile în care fiul unui fost colonel SIE, Corneliu Găvăneanu, este coleg cu preşedintele SIF Transilvania, controversatul Mihai Fercală, despre care a circulat, de asemenea, informaţia că ar fi chiar general în serviciile secrete.

Alături de Mihai Fercală şi Răzvan Găvăneanu, din Consiliul de Administraţie al SIF III Transilvania mai fac parte Floriean Firu, Gheorghe Luţac, Constantin Radu, Ştefan Szabo şi Petru Mihalcea.

replicaonline.ro

Link to comment
Share on other sites

Fercală l-a adus în CA pe unul dintre principalii acţionari ai SIF Transilvania

Răzvan Găvăneanu, unul dintre acţionarii impor­tanţi ai SIF Transilvania (SIF3), a fost numit vineri membru pro­vizoriu în consiliul de administraţie al societăţii de investiţii financiare pe un loc eliberat în urma demisiei unuia dintre adminstratori. Găvăneanu ar urma să preia mandatul la 1 decembrie, în aceeaşi zi urmând să îşi producă efectele şi demisia lui Va­lentin Raţă din CA, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de SIF Transilvania Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Numirea lui Găvăneanu trebuie să fie avizată şi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar mandatul său va fi valabil până la prima AGA, când ar putea primi un nou mandat sau va fi înlocuit.

Răzvan Găvăneanu este fiul omului de afaceri Corneliu Găvăneanu, care are în proprietate Metaltrade şi porturile Docuri şi Bazinul Nou din Galaţi.

Răzvan Găvăneanu este unul dintre acţionarii importanţi ai SIF Transilvania şi deţine aproximativ 2-3% din acţiuni, potrivit unor surse din piaţa de capital.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele CA şi directorul general al SIF Transilvania, Mihai Fercală, a declarat că Găvăneanu este angajat la SIF Transilvania din această vară, fiind expert financiar în cadrul departamentului de tranzacţionare. Totodată, el a menţionat că SIF Transil­vania nu are investiţii în nicio firmă controlată de familia Găvăneanu.

Mandatul consiliului de administraţie al SIF Transil­vania va expira în primăvara anului viitor, astfel că acţionarii ar urma să aleagă administratorii în AGA de bilanţ, care de regulă are loc în luna aprilie.

Găvăneanu îl va înlocui în CA pe Valentin Raţă, care a fost administrator al SIF Transilvania încă din 2001.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.