Jump to content

Studenţiada - cel mai mare festival studenţesc din România


dcp100168

Recommended Posts

Astăzi începe “Studenţiada”

Cea de-a patra ediţie a festivalului naţional 'Studenţiada', organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România, va începe, astăzi, în 12 oraşe, printre care şi Iaşi, Bacău şi Galaţi. Manifestarea se va desfăşura sub sloganul 'Învaţă să trăieşti studenţeşte!' şi va dura o săptămână. Cu această ocazie studenţii vor beneficia de bilete gratuite la teatru, operă, muzee şi film şi vor fi organizate mai multe evenimente printre care campionate sportive şi petreceri tematice.

http://radioiasi.ro/index.php?option=co ... &Itemid=28

In 12 orase din tara incepe astazi cel mai mare festival studentesc din Romania

Cel mai mare festival studentesc din Romania incepe luni 26 octombrie in 12 orase din tara. Studentiada, organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), va se va desfasura pana in 1 noiembrie in Bucuresti, Iasi, Bacau, Galati, Constanta, Craiova, Tg. Jiu, Petrosani, Resita, Timisoara, Arad si Brasov. Timp de o saptamana vor fi organizate diferite activitati precum fotbal, scrima, tenis de masa, concursuri de tir, targ de hobby-uri pentru studenti, training-uri, petreceri tematice si multe altele. Studentii pot primi bilete gratuite la teatru, film, opera si muzee. Toate activitatile desfasurate timp de o saptamana in cadrul festivalului sunt gratuite pentru studenti. Pentru a participa la ele cei interesati trebuie doar sa se inscrie pe site-ul evenimentului. Programul manifestarilor il puteti vedea pe www.studentiada.ro

http://student.hotnews.ro/stiri-stiri-6 ... omania.htm

Link to comment
Share on other sites

A început "Studenţiada" la Galaţi

În Galaţi, festivalul se va desfăşura timp de patru zile, fiecare dintre ele având tematici diferite, sănătate, cultură, sport şi ecologie, în perioada 29 octombrie-1 noiembrie.

Joi a fost Ziua Sănătăţii, care a început la Centrul de Transfuzii, unde 20 de studenţi medicinişti au donat sânge. A urmat o acţiune de distribuire de materiale pentru prevenirea sarcinii şi a bolilor cu transmitere sexuală în faţa Universităţii, iar seara s-a încheiat cu o petrecere cu tematică de Halloween într-un club gălăţean.

Vineri este Ziua Culturii şi se vor desfăşura acţiuni şi vizionări la Muzeul de Istorie, Teatrul Dramatic, Cinema VIP şi Grădina Botanică.

Sâmbătă este Ziua Sportului, iar la sala Puşkin vor avea loc concursuri de fotbal, baschet, volei şi tenis de câmp. Seara se va încheia cu un concert într-un club.

Ziua Ecologiei e duminică, ultima zi a Studenţiadei, şi va cuprinde o acţiune de ecologizare a falezei.

Studenţii care vor să participe la concursuri sau la un proiect anume din festival trebuie să se înscrie pe www.studentiada.ro. La toate evenimentele Studenţiadei intrarea este gratuită şi se realizează pe baza carnetului de student.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Studenţii pot merge gratuit la teatre, filme, concerte şi muzee, în cadrul festivalului Studenţiada

Studenţii din Capitală şi din alte 12 centre universitare din ţară pot intra gratuit, de luni până duminică, la muzee, teatre, filme, concerte şi pot participa la petrecerile şi acţiunile organizate în cadrul festivalului Studenţiada. Festivalul Studenţiada are loc în Capitală şi în centrele universitare din Timişoara, Iaşi, Constanţa, Târgu Mureş, Braşov, Piteşti, Târgu Jiu, Craiova, Bacău, Galaţi, Petroşani şi Reşiţa.

Timp de o săptămână, studenţii şi tinerii din Capitală şi din celelalte 12 centre universitare vor putea beneficia, gratuit, de activităţi distractive, culturale, sportive şi de carieră, printre care vizite la muzee, proiecţii de film, spectacole de teatru şi de operă. De asemenea, studenţii pot participa la activităţi şi competiţii sportive, de la fotbal, baschet, tenis, jocuri de masa, şah, la paintball, tir cu arcul, karturi, bungee jumping şi alte sporturi extreme, dar şi la seminarii şi workshop-uri de carieră, acţiuni de ecologizare, concursuri trăsnite, petreceri tematice şi concerte.

Cu o tradiţie de şase ani, festivalul Studenţiada este organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

„Studenţiada” 2015

În perioada 26 octombrie - 1 noiembrie 2015, simultan în 15 orașe din țară se va desfășura „Studenţiada”, cel mai mare festival studenţesc organizat de studenţi pentru studenţi. Timp de o săptămână, studenţii şi tinerii vor putea beneficia de o serie de activităţi distractive, culturale, sportive şi de carieră. Evenimentul se va desfășura în Bucureşti, Iaşi, Craiova, Bacău, Târgoviște, Târgu-Jiu, Petroşani, Galaţi, Târgu-Mureş, Piteşti, Ploieşti, Cluj, Brașov, Iași şi Constanţa.

La Galați, organizatorii, Societatea Studenților Mediciniști și Liga Studenților Basarabeni sub egida Federației Uniunea Națională a Studenților din România, au pregătit mai multe acțiuni reunite în cadrul Festivalul Național „Studențiada”.

Astfel, pe data de 26 octombrie, începând cu ora 09.30, tinerii sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sangvină, unde va demara o campanie de donare de sânge, acțiune care va continua și în zilele de 27 și 28 octombrie. De asemenea, studenții vor vizita muzeele gălățene, vor avea o seară de film, dar și una de teatru. Nu lipsește din program, un training „Atelier de dezvoltare în carieră”, precum și o seară de BoardGames.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"Studenţiada" 2016. Şapte zile de festival

Galaţiul va găzdui, în perioada 1-8 noiembrie, alături de alte 15 centre universitare din ţară, cel mai mare festival studenţesc organizat în România. Numit "Studenţiada", proiectul a luat fiinţă în 2006, când Uniunea Naţională a Studenţilor din România a convins peste 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la o serie de activităţi extracuriculare.

Pentru acest an, Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) în parteneriat cu AIESEC Galaţi şi cu Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi şi-au unit forţele pentru a duce mai departe tradiţia festivalului în oraşul nostru. Printre activităţile organizate se numără: campanii de donare de sânge, un curs de prim ajutor în Sala "Puşkin", la care deja mulţi studenţi sunt dornici să participe, traininguri interactive pe tema Public Speaking, jocuri de cultură generală la cafenea, turul cultural al oraşului şi promovarea valorilor locale; minicampionat de fotbal şi volei; city quest în Grădina Botanică; seară de boardgames; patinaj, petrecere studenţească, proiecţie de film, dar şi un program de „Sănătate rurală” prin care studenţii medicinişti vor lua tensiunea şi glicemia bătrânilor parohiei din satul Tămăoani.

Înscrierile se fac pe bază de formular online, disponibil pe pagina de Facebook SSMG.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

„Studenţiada” 2017 - o săptămână plină de activităţi inedite

Cel mai mare festival studenţesc organizat la nivel naţional va avea loc în perioada 16-22 octombrie 2017. "Studenţiada" a luat fiinţă încă din anul 2006, când Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a determinat peste 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracuriculare, atingându-şi încă de pe atunci scopul festivalului: dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoii de socializare, distracţie şi creativitate a tinerilor, precum şi de a le oferi o experienţă studenţească de neuitat.

De la an la an, numărul studenţilor care şi-au arătat interesul pentru acest festival a crescut considerabil, iar din acest motiv, Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) în parteneriat cu AIESEC Galaţi şi Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG) şi-au unit forţele pentru a duce mai departe tradiţia festivalului şi la Galaţi. Organizatorii evenimentului şi-au propus să ofere studenţilor o săptămână plină de activităţi inedite, menite să îi ajute să deprindă competenţele necesare dezvoltării individuale, cât şi profesionale şi să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au ca cetăţeni, oferindu-le şansa de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune. Cele 7 zile sunt dedicate educaţiei, sănătăţii, culturii, sportului, dar şi distracţiei.

Anul acesta, „Studenţiada” se focusează pe patru mari evenimente naţionale precum, "Suntem toţi egali", un flashmob menit să susţină evaluarea unitară a studenţilor, "Mişcarea studenţească" prin care se va promova sportul în rândul tinerilor, prin diverse competiţii, conferinţe la nivel naţional "STUDTALKS", prin care studenţii pot interacţiona cu oameni de afaceri, antreprenori care au reuşit să se remarce profesional în oraşul unde s-au născut şi le pot împărtăşi experienţele, precum şi o Campanie Naţională de Donare de Sânge, "Sângele înseamnă viaţă", aceasta fiind implementată la iniţiativa Societăţii Studenţilor Medicinişti Galaţi, organizaţie membră cu drepturi depline a UNSR.

Tot în cadrul festivalului, studenţii din campus vor putea participa la proiectul "Preţuieşte viaţa", desfăşurat pe parcursul a două zile, respectiv, pe 18 şi 19 octombrie, prin care aceştia pot afla de la voluntarii SSMG cum se acordă primul ajutor în caz de obstrucţia căilor respiratorii sau stop cardio-respirator, dar şi cum să efectueze corect bandaje şi pansamente sau să ia tensiunea. Cursurile vor avea atât parte practică, cât şi teoretică, iar toţi participanţii vor primi la finalul acestora câte un certificat.
Printre alte activităţi organizate de SSMG, AIESEC şi LSBG, la care studenţii gălăţeni sunt invitaţi să participe, se numără şi seara de film, City Quest, dar şi o petrecere studenţească.

"Studenţiada este o oportunitate inedită pentru studenţii Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, dar şi un mod de a ne răsplăti prin activităţi recreative voluntarii noştri. Suntem încântaţi de colaborarea cu celelalte organizaţii din Galaţi, căci impactul evenimentului în comunitate va fi unul de amploare. Pe parcursul Studenţiadei vom încerca să desfăşurăm activităţi pe care poate studenţii nu le-ar face în mod normal, şi prin care vor învăţa să comunice mai uşor şi îşi vor face mulţi prieteni, iar aceste lucruri sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea personală şi profesională. Nu e de ajuns să fi un bun specialist într-un domeniu, trebuie să ştii şi să interacţionezi cu oamenii, ori asta o înveţi doar prin acest tip de acţiuni", a declarat Valentina Mihalcea, preşedinte SSMG.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.